pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Gaminti Tobulus Kijevo Kotletus - Tradicinis Receptas

Receptas: Kijevo kotletai (jų atsiradimo istorija) VIDEO

Kijevo kotletai kaip ir daugelis kitų legendinių patiekalų, kuriuos laikome tradiciniais mūsų kraštų patiekalais iš tikrųjų atkeliavo iš Prancūzijos. Aristokratai dievino prancūzišką virtuvę. Kviestis šefus iš Prancūzijos dirbti pas save ar įdarbinti tuos, kurie mokėsi Prancūzijoje buvo įprasta.

Prancūzai vištienos kotletus įdarydavo prašmatniais ingredientais, pavyzdžiui, triumai, žolelės ar portobelo grybai. Patiekdavo juos jie su Madeiros padažu. Kotletai buvo gaminami iš lazdyninių tetervinų arba žvėrienos. Prancūzai atidžiai rinkosi mėsą, iš kurios gamino.

Pagrindinis skirtumas tarp prancūziškos ir rusiškos kotletų versijos yra tas, kad vietiniai šefai įmantrų kotleto įdarą pakeitė papraščiausiu sviestu.

Ingredientai

Supjaustykite vištienos file į pailgus gabalėlius. Pasiruoškite krapus, česnakus. Viską susmulkinkite, įsidėkite į dubenėlį ir kiek apiberkite druska.

Pasiruoškite apie dešimt sviesto gabaliukų ( juos jau ruošėme prieš tai), kuriuos dėsime į kijevo vidų. Išplakite kiaušinį, į kurį merksime suformuotus kotletukus.

Miltus su džiūvesėliais sumaišykite su druska ir pipirais.

Padalinkite vištieną į lygias dalis, kad kiekvienam kijevui būtų panašiai vištienos. Suformuokite paplotėlį, uždėkite sūsio, sviesto, krapus su česnakais.

Pradėkite formuoti kotletuką, merkite į kiaušinio mišinį, o po to į džiūvesėlių mišinį.

Kepkite ant keptuvės aliejuje arba orkaitėje. Keptuvėje kepkite apie 2 minutes kiekvieną pusę ir po to po plius 4 dar kartą abi puses.

Patiekite su savo mėgstamiausiomis daržovėmis ir keptomis bulvėmis.

Minkšti kotletai – kieti kotletai

Viskas priklauso nuo to kokius kotletus mėgstate. Man skaniausia minkštų kotletų versija be džiuvėsėlių. Faršą gana sunku formuoti ir volioti kiaušinių plakinyje bei džiuvėsėliuose, nes jis skystas, bet kuo puikiausiai išverda ir tuomet šiek tiek sustandėja. Tokie kotletai bus tirpstantys burnoje.

Jeigu norite kietesnių, kad būtų galima suformuoti estetiškai, recepte parašysiu kiek dėti džiuvėsėlių. Kotletų mėsa bus šiek tiek kietesnė. Taigi rinktis Jums.

Keli naudingi patarimai

  • Sviesto tvirtumas: Įdarui naudojamas sviestas turi būti tinkamai atšaldytas, kad neištirptų formuojant kotletus. Jei norite, galite paruošti įdarą iš anksto ir užšaldyti jį visai dienai.
  • Kotletų sandarumas: Svarbu užtikrinti, kad sviestas viduje būtų visiškai apsaugotas, nes kepant jis gali ištekėti. Glaudžiai susukite vištieną ir, jei reikia, tvirtai apvyniokite plėvele prieš kepant.
  • Orkaitės baigimas: Nors kotletai apskrunda keptuvėje, kepimas orkaitėje užtikrins, kad vištiena pilnai iškeptų viduje, o sviestas išliktų sultingas.

Kijevo kotletas – tai tradicinis ir labai skanus patiekalas, kurį lengvai galite paruošti savo namuose. Nors gaminimo procesas gali atrodyti sudėtingas, sekdami šį receptą ir patarimus, galėsite mėgautis traškiu, sultingu ir puikiai pagamintu kotletu.

1. Paruoškite sviesto įdarą
  • Iš pradžių paruoškite sviesto mišinį, kuris bus patiekalo viduje. Tam sumaišykite kambario temperatūros sviestą su smulkintu česnaku ir petražolėmis. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Sviestą galite formuoti į nedidelį volelį, suvyniotą į maistinę plėvelę, ir padėti į šaldiklį, kad jis būtų tvirtesnis.
2. Paruoškite vištienos filė
  • Vištienos krūtinėlės filė reikia atsargiai išmušti, kad jos būtų plonesnės, bet neišplyštų. Tam naudokite maisto plėvelę arba maišelį, kad išvengtumėte plyšimų. Kiekvieną filė išmuškite iki maždaug 1 cm storio, kad būtų pakankamai plona, bet pakankamai stipri apgaubti sviestą.
3. Įvyniokite sviestą į vištieną
  • Kai sviesto įdaras bus tinkamai sustingęs, padėkite po gabalėlį sviesto kiekvienos vištienos filė centre. Tada atsargiai užlenkite kraštus ir susukite vištieną į ritinį, kad sviestas liktų viduje. Stenkitės, kad vištiena gerai užsidarytų, nes kepant sviestas gali ištekėti.
4. Apvoliokite vištieną
  • Paruoštus vištienos ritinėlius apvoliokite miltuose, kad jie sugertų drėgmę ir taptų traškūs. Tada apvoliokite išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose. Dėl papildomo traškumo galite dar kartą apvolioti kiaušinio ir džiūvėsėlių mišiniu.
5. Kepkite kotletus
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinės temperatūros. Atsargiai įdėkite vištienos ritinėlius į karštą aliejų ir kepkite, kol paviršius taps auksinės spalvos – apie 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Svarbu stebėti, kad aliejus nebūtų per karštas, kad kotletai tolygiai apskrustų ir neištekėtų sviestas.
6. Baikite kepti orkaitėje
  • Po kepimo keptuvėje perkelkite kotletus į iš anksto įkaitintą orkaitę (180°C) ir kepkite dar apie 15 minučių, kad vištiena pilnai iškeptų viduje. Tokiu būdu sviestas liks sultingas, o vištiena bus traški.
7. Pateikimas
  • Kijevo kotletus patiekite karštus, su pasirinktais garnyrais – pavyzdžiui, bulvių koše, virtomis daržovėmis ar šviežių salotų mišiniu. Prie patiekalo galite pateikti citrinos griežinėlį, kuris puikiai papildys skonį.