pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Gaminti Avienos Dešras - Išsamus Vadovas

Naminė avienos dešra. Naminės avienos dešros receptas

Restoranų tinklas Pesto Café pradėjo čekų savaites: meniu atsirado naminės dešrelės su dviejų rūšių garstyčiomis, raugintais kopūstais ar bulvių koše. Be to, prie populiaraus čekiško patiekalo rekomenduojamas alus (o antrasis bokalas siūlomas su nuolaida). Pabandykite virti dešreles namuose pagal „Pesto Cafе“ šefo Jevgenijaus Cvetkovo receptus.

Ingridientai:

Virimo būdas:

  1. Kruopščiai išskalaukite ėriuko žarną viduje ir išorėje, esant vandens slėgiui.
  2. Avienos ir avienos riebalus supjaustykite 0,6 x 0,6 cm kubeliais.
  3. Susmulkintus ingredientus sumaišykite su malta ėriena, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Galiausiai įdėkite ledukų, švelniai išmaišykite ir pradėkite gaminti dešrą.
  4. Suformuokite dešreles po 200 g. / gabalas, surišant žarną žnyplėmis ir nepjaustant (tai daroma prieš kepant). Padarykite pradūrimus ant gatavų dešrelių (6–8 vnt.). Paruoštas dešreles galima užšaldyti.

Dagestano avienos dešra

Ingredientai vienam kilogramui gatavos dešros:

  • pusantro kilogramo geros avienos;
  • du avino viduriai arba vienas jautienos vidurys;
  • druska, kmynai ir pipirai.

Kaukazo virtuvėje yra daug ėrienos receptų. Mėsa vytinama, džiovinama, iš jos gaminamos įvairios dešrelės.

Norint pagaminti ėrienos dešrą, reikia šviežios arba bent jau šviežios jauno gyvūno mėsos, kurios nebuvo šaldiklyje. Pagrindinė skanios dešros taisyklė – teisingai paruošta m alta mėsa, kuri ilgą laiką gali išlaikyti savo skonį ir aromatą.

Avienos šonkauliukai

Nu jau šito recepto tai tikrai nebūčiau dėjusi, nes anoks čia receptas – paprasčiausiai iškepti mėsą! Gerai, jau gerai – dar pamarinuoti kelias valandas prieš kepant. Bet vos tik apie tai, kad neketinu dėti į blog’ą šio patiekalo, pasakiau Dariui, jie tiesiog pareikalavo BŪTINAI apie jį parašyti:) Kaip gi kitaip, mano vyras tiesiog miršta iš meilės avienai! O dar šiuo metu pas mus vieši Dariaus tėtis, kuris taip pat eina iš proto dėl avienos. Tad ši savaitė buvo „avienos” savaitė, o ją vainikuos jau kelias dienas marinuojama avies koja, kurią kepsiu šeštadienį.

Žinau, kad Lietuva – toli gražu ne avienos šalis. Bet… Jei pavyktų visgi gauti šviežios geros mėsos… pabandykit 🙂

Labai svarbu mėsą supjaustyti taip, kad kepsneliai nebūtų per ploni. Antraip jie sukeps ir bus sausi, nesultingi. Storis geriausia tegul būna 2,5-3 cm. Čia, Izraelyje, visa tai už mane padaro paslaugus arabas mėsininkas Jafoje, pačioje geriausioje mėsos parduotuvėje.

O kepu įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, bet ganėtinai dažnai vartydama ir vis sekdama, kad mėsa nebūtų per kieta. Kažkada viena restorano šefė išmokė kaip žinoti, kad mėsa – tinkamo kietumo (neperkepusi). Ji turi būti tokia pat minkšta, kaip delno dalis tarp nykščio ir riešo linijos. Net jei aviena bus šiek tiek neiškepusi viduryje, nesijaudinkite. Jei mėsa šviežia – ji bus sultinga ir labai skani. Iškepusius kepsnelius pabarstau šviežia kalendra.

O pabaigoje pridursiu, kad esu vegetarė, retkarčiais valganti vištieną, tad šio gardėsio net neparagavau 😉

Dešra be apvalkalo

Daugelis žmonių nesiryžta gaminti ėrienos dešros namuose, nes nežino, kur jai įsigyti žarnų ar kitų žarnų. Tačiau šį skanėstą galite pasigaminti ir be jų. Šviežią produktą susmulkinkite mėsmale, suberkite druską, česnaką, cukrų ir grietinėlę, vėl viską susukite. Toliau į faršą dėkite prieskonius ir kiaušinį, rankomis išmaišykite mišinį ir ant kepimo popieriaus (pirmiausia jį reikia supjaustyti gabalėliais) iš jo suformuokite norimas formas. Apvyniojamos medžiagos kraštai suvynioti kaip ant saldainių. Kiekvieną dešrelę sudėkite į foliją ir suvyniokite. Pusantros valandos pavirkite verdančiame vandenyje, tada nakčiai įdėkite į šaldytuvą, o po dvylikos valandų išimkite iš lukštų, pabarstykite arba apvoliokite aromatinėse žolelėse. Šią dešrą galima valgyti kaip š altą užkandį arba karštą, kepti keptuvėje ar grilyje.

Naminė kapotos jautienos ir pušies riešutų dešra

Ingridientai:

  • maltos jautienos (278 g),
  • jautiena (555 g),
  • kiaulienos pilvas (125 g),
  • smulkios druskos (19,5 g),
  • juodųjų pipirų žirneliai (2 g),
  • skrudinti pušies riešutai (14 g),
  • džiovinti pomidorai (6,5 g),
  • džiovinti svogūnų dribsniai (12 g),
  • džiovintas česnakas (8 g),
  • ledukai (200 g),
  • kiaulienos žarnų (1 m 880 cm).

Virimo būdas:

Naminės avienos dešros receptas

  1. Kaukaze yra daug receptų, kaip gaminti naminius mėsos gaminius. Jie laikomi delikatesu ir yra labai populiarūs. Džiovintos ir vytintos mėsos gaminiai naudojami tiek savarankiškai, iš jų gaminama daug puikių nacionalinių patiekalų. Dagestano virimo receptas naminė avienos dešra leis susipažinti su vienu iš šių ruošinių, kuriuos ateityje galėsite panaudoti gamindami ypatingus Kaukazo nacionalinius patiekalus
  2. Naminei avienos dešrai paruošti mums reikia garų arba tiesiog šviežios, geriausia jaunos, avienos mėsos
  3. Teisingai ir gerai iškeptas faršas yra vienas iš pagrindinių skanios ir aromatingos naminės dešros, kuri ilgai išliks savo skonį, gamybos pagrindų.
  4. Avienos minkštimas išvalomas nuo plėvelės ir sausgyslių, smulkių kaulų ir kremzlių. Kruopščiai nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu. Paruoštą mėsą stambiai supjaustykite rankomis peiliu, įberkite vėsios druskos ir pipirų. Į faršą suberkite kmynus ir gerai rankomis išmaišykite (dešros kokybė priklausys nuo to, kaip gerai sumaišomas faršas). Uždenkite gatavą faršą marle ir padėkite į šaltą vietą 12 - 24 valandoms
  5. Dabar pereikime prie naminės dešros lukšto – vidurių. Avienos ar jautienos žarnas gerai išskalaukite po tekančiu šaltu vandeniu, išsukite, palikdami viduje riebų sluoksnį. Dar kartą nuplaukite, pakeliui nubraukdami gleives ir dar 3-4 kartus (tai būtina norint atsikratyti kvapo ir kartumo)
  6. Vieną paruoštų žarnų galą stipriai surišime siūlu ir pripildome užpilto faršo (reikia kuo tvirčiau įdaryti žarnas faršu). Jei malta mėsa nėra gerai užsikimšusi, pašalinkite riebalų perteklių iš žarnyno. Užpildytas žarnas surišti siūlu iš kitos pusės ir nusausinti švariu rankšluosčiu ir palikti parai vėsioje vietoje.
  7. Po paros naminę ėrienos dešrą pakabiname pavėsyje skersvėjyje ir džioviname 15 - 20 dienų. Po 20 dienų išimkite naminę dešrą ir lengvai nuvalykite drėgnu skudurėliu ir nedelsdami padėkite į vėsią, vėdinamą vietą 5-6 mėnesiams. Pasibaigus tinkamumo laikui, naminė avienos dešra yra paruošta
  8. naminė trūkčiojama dešra Galite gaminti daugybę nuostabių nacionalinių patiekalų, kurie paįvairins jūsų stalą ir suteiks ypatingo kaukazietiško skonio
  9. Suvartotą dešrą galima virti arba tiesiog kepti. Norėdami išvirti virtas dešras, į puodą supilkite šiltą vandenį ir uždėkite ant silpnos ugnies. Virti apie 1 val. Virta naminė dešra dažnai patiekiama su kvietiniais miltais khinkal ir