Traškūs vištienos kukuliai su sūriu orkaitėje
Nuostabus patiekalas, kuris vakarienę ar pietūs pavers įspūdingais. Šie kukuliai nuostabiai atrodo ir yra be galo skanūs! Paruošti visai nesunku, o tiekti labai tiks su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijosKokios yra faršo rūšys?
Faršas, tai malta mėsa, tokia konsistencija yra neįtikėtinai patogi dėl paprastos priežasties, nes ji leidžia derinti skirtingų rūšių mėsą, kartu sukuriant reikiamą skonį. Tai gali būti sausesnė ir dietiškesnė malta mėsa iš vištienos krūtinėlės, riebi iš kiaulienos ir grubesnė jautiena, o gal įvairių rūšių mėsos mišinys, kuris turi keletą savybių, būtinų konkrečiam patiekalui.
Labiausiai paplitęs patiekalas, kurį galima paruošti iš faršo, žinoma, yra kotletai
Šis klasikinis kasdienis patiekalas gali būti paruoštas iš bet kokios maltos mėsos, priklausomai nuo jūsų asmeninio skonio. Kotletus galima ruošti bet kokiu patogiu ar būtinu būdu: juos galima kepti keptuvėje arba orkaitėje ir net troškinti garuose.
Tokį kasdienį receptą šiuolaikinės šeimininkės modifikuoja ir papildo naujais ingredientais. Dabar galite rasti kotletų receptų, į kuriuos dedama įvairių daržovių. Pavyzdžiui, paprikos, salierai, morkos, kopūstai, pomidorai ir žinoma kotletai su cukinija. Taip pat labai populiarūs kotletai su įdarų. Ruošiant juos, beveik bet koks įdaras suvyniojamas į maltą mėsą – grybai, įvairios daržovės ir šviežios žolelės. Labai skanūs kotletai su sūrio įdaru.
Kiti mums įprasti faršo patiekalai yra įvairūs sotūs apkepai
Dažniausiai jiems paruošti naudojamos bulvės, tačiau taip pat galima apkepus kepti su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui: cukinijomis, pomidorais, baklažanais ir panaudoti bet kokias kitas daržoves. Tokie apkepai yra nepaprastai skanūs, sotūs ir gali lengvai pamaitinti didelę šeimą, svečius.
Štai keletas receptų:
- Cukinijų apkepas su malta mėsa ir pomidorais
- Cukinijų apkepas su mėsa, ryžiais ir grybais
Taip pat labai dažnai ruošiamos įvairios faršų įdarytos daržovės, daugiausia cukinija ir paprika. Faršų įdaryti patiekalai ruošiami troškinant arba kepant juos orkaitėje.
Štai keletas receptų:
- Įdarytos paprikos vištienoskrūtinėleir sūriu
- Įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais
Dabar ypač labai populiarūs įvairūs pyragaičiai su faršo įdarų
Tai gali būti kaip maži pyragėliai su mėsos įdaru, pagaminti iš mielių ar sluoksniuotos tešlos, arba dideli pyragai. Tokių pyragų įdarai gali būti labai įvairūs, kai faršui naudojama įvairių rūšių mėsa, taip pat leidžiama pagal skonį pridėti beveik bet kokį ingredientą.

Šventinis kalakutas
Kalakutas
2 šaukštai aliejaus,
0,5 stiklinės grietinės,
šaukštas mairūnų, citrinos sultys, druskos, pipirų.
Įdarui:
stiklinė razinų, stiklinė anakardžių ar kitokių riešutų, stiklinė migdolų,
0,5 stiklinės džiovintų abrikosų,
2 šaukštai sviesto,
0,5 stiklinės grietinės,
0,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių.
Spanguolių tyrė:
500 g spanguolių,
3 obuoliai,
0,5 stiklinės cukraus.
Paruošimas
Kalakutą nuplauname, apšluostome, įtriname druska ir pipirais, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame pusvalandžiui. Razinas, riešutus ir abrikosus nuplauname. Migdolus suberiame kelioms minutėms į verdantį vandenį, išgriebiame, perliejame šaltu vandeniu, nulupame. Abrikosus supjaustome. Puode išlydome sviestą, suberiame migdolus, razinas, abrikosus ir riešutus, pakepiname maišydami 3 min. ant lėtos ugnies. Suberiame cukrų, pakaitiname, kad ištirptų. Suberiame petražolių lapelius, įpilame grietinę, išmaišome. Nukeliame nuo ugnies, ataušiname, sudedame į dubenėlį.
Kepimas
Kalakutą įdedame į aliejumi pateptą skardą, įpjauname ir įdarome. Storu siūlu susiuvame, patepame aliejumi, pabarstome mairūnais, įpilame 2 šaukštus vandens, įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 2-2,5 val. 180°C, retkarčiais palaistydami išsiskiriančiu skysčiu. Po valandos skardą išimame, sparnelius ir šlauneles apvyniojame folija, kad neišdžiūtų ir neapdegtų. Prieš kepimo pabaigą kalakutą patepame grietine, kad odelė pasidarytų traški.
Spanguolių tyrė

Minkšti ir sultingi kalakutienos filė kepsneliai
2024/04/14 pagal valgomeParuošimas: 25 min Porcijos: 2 Apie šį kalakutienos filė kepsnelių receptą man papasakojo kolegė. Ir primygtinai rekomendavo išbandyti. Sakė, kad tikrai labai verta ir tikrai bus skanu. Tad prisipirkau kalakutienos ir pagaminau šeimai vakarienę. Kepsneliai gavosi tikrai itin minkšti, sultingi bei gardūs! Verti Jūsų dėmesio ir verti visų didžiausių pagyrų. Gaminam kartu! Beje, prie tokių … Skaityti toliau

Kalakutienos maltiniai (kotletai)
800 g kalakutienos,
100 g pažiedėjusio batono,
2 šaukštai grietinės,
3 kiaušiniai,
2 šaukštai razinų,
100 g migdolų,
truputis sviesto, druskos, pipirų,
muskato, petražolių lapelių.
Mėsą, išėmus kaulus, sumalti kartu su pamirkytu ir nuspaustu batonu. įmušti kiaušinius, įpilti grietinės, suberti razinas, kapotas petražoles, pagardinti prieskoniais. Migdolus nuplikyti, nulupti ir sukapoti. Iš mėsos daryti nedidelius maltinukus, apšlakstyti tirpintu sviestu, suvynioti į foliją ir kepti karštoje orkaitėje. Patiekti su riebaluose keptomis bulvytėmis, virtomis arba šviežiomis daržovėmis (4-5 porcijos).
Gaminkime iš kalakutienos, senjorai!
- ← „Sodroje“ į klausimus atsako ir virtuali asistentė
- Ar saugus 5G ryšys? →

Kalbant apie patį receptą, tai seniai galvojau išbandyti paukštiena+garstyčios duetą, o štai prieš kelias dienas namie kepiau kukurūzinę vištą ir ryžausi ją “pagražinti” vokiškomis garstyčiomis. Iš orkaitės, net ir man tenka pripažinti, sklido neapsakomai gardus kvapas. Višta buvo suvalgyta tą pačią dieną vieno žmogaus. Taip, jums nepasivaideno – višta per vieną vakarą buvo suvalgyta vieno … Skaityti toliau
