pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Troškinio Kazane Receptas - Skonių Simfonija

Jautienos Čili Troškinys Kazane su Kreivabūdėmis

Jautieną supjaustom vieno kąsnio gabaliukais, užpilam aliejumi, išmaišom. Svogūnus supjaustom stambiais kubeliais. Papriką supjaustom kubeliais. Čili pipirą supjaustom griežinėliais. Kreivabūdes supjaustom stambesniais gabaliukais.

Apkepam mėsą

Į kepsninę statom ir gerai įkaitinam kazaną. Aliejaus nepilam, nes mėsa jau sumaišyta su aliejumi. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą, kad taptų gražiai apskrudus. Traukiam lauk. Atidedam į šoną.

Apkepam svogūnus

Aliejaus nepilam. Suberiam svogūnus. Ir pamaišydami aukštoje temperatūroje keletą minučių apkepam, kad būtų apskrudęs ir truputį karamelizuotūsi. Traukiam lauk. Atidedam į šoną.

Apkepam čili ir papriką
Apkepam kreivabūdes

Šį kartą įpilam truputį aliejaus. Suberiam kreivabūdes. Aukštoje temperatūroje pamaišydami pakepam kol išgaruos vanduo ir apskrus.

Viską grąžinam į kazaną

Į kazaną grąžinam mėsą, svogūnus,papriką su čili pipirais. Viską užpilam pomidorų sultimis. Įpilam BBQ padažo. Išmaišom.

Troškinam

Įpilam verdančio vandens, kad vos viską apsemtų. Papipirinam, padruskinam, suberiam kalendrą, suberiam cukrų. Išmaišom. Panardinam lauro lapelius. Įpilam truputį Srirachia padažo. Leidžiam užvirti.
Paragaujam. Jei reikia dar padruskinam ar papipirinam. Jei per rūgštu, įdedam cukraus. Jei trūksta aštrumo dar įpilam Srirachia padažo. Išmaišom.
Kazaną uždengiam dangčiu, uždengiam kepsninę ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam apie 80 min. Tarpuose permaišom, patikrinam ar netrūksta vandens. Jei reikia dapilam.

Užbaigiam patiekalą

Išspaudžiam ir sudedam česnaką. Suberiam konservuotas pupeles. Be skysčio suberiam kukurūzus. Išspaudžiam laimo sultis. Permaišom. Paragaujam ar nieko netrūksta.
Uždarom kepsninę ir žemoje kaitroje paliekam dar apie 30min. Jei per daug skysčio, tai kazaną paliekam neuždengtą, kad perteklius nugaruotų.

Mėsos paruošimo paslaptys

Jautienos troškinys yra mėgstamas Lietuvoje. Sėkmingas troškinius gauti reikia kokybiškos mėsos ir gerai paruošto.

Kokybiškas jautienos troškinius prasideda nuo mėsos paruošimo. Visi žingsniai, nuo supjaustymo iki kepimo, turi būti atlikti su atsargumo.

Teisingas mėsos supjaustymas

Mėsos supjaustymas yra svarus. Mėsą rekomenduojama supjaustyti:

  • Vienodo dydžio gabalėliais
  • Maždaug kąsnio dydžio
  • Ne per smulkiai, kad mėsa neišvirtų
  • Ne per stambiai, kad gerai iškeptų

Apkepimo technikos

Prieš į puodą, mėsą reikia apkepti. Tai suteiks sultingumą ir gilesnį skonį. Naudokite:

  1. Aukštą kaitros temperatūrą
  2. Truputį aliejaus
  3. Keptuvę su storu dugnu

Marinavo ypatumai

Jautienos patiekalams marinadas nėra būtinas. Specialistai pasiūlymai: marinuoti tik kietesnes mėsos dalis. Geriausi marinado ingredientai: alyvuogių aliejus, šviežios žolelės ir švelnios rūgštys.

Marinadu neperdožti – per daug rūgštys gali padaryti mėsą sausą ir kieta.

Jautienos troskinys kazane

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Troškinio tirštinimo būdai ir patarimai

Ruošinant jautienos troškinį, svarbu žinoti pagrindinius paslapčius. Ilgas ir lėtas virimas yra natūralus būdas pasiekti konsistenciją. Kai mėsa virs ir daugiau nei dvi valandas, ji suyra ir sukuria tirštą padažą.

Naudojant ankštinius priedus, galima efektyviai tiršti jautieną. Žirniai, pupelės, lęšiai pagerina maistinę vertę ir tirština. Kruopai, kaip perliniai miežiai, gers ir suteiks tirštumą.

Profesionalūs virėjai sužada mėsą minimaliu skysčio kiekiu. Tiek, kad jis apsemtų produktus. Jei norite greičiau, naudokite krakmolą ar miltus, bet ištirpkit juos.

Trintų daržovių koša yra originalus būdas. Minkštos daržovės, kaip bulvės, puikiai tirštinama. Eksperimentuokite, kad raskite geriausią būdą.

Jautienos troškinys: sotus ir gardus patiekalas namuose

Jautienos troškinys yra klasikinis namuose gaminamas maistas. Jis užbauna savo unikaliu skoniu ir aromatu. Kai šalta, šis patiekalas padeda šilti ir paguoda.

Gaminant jautienos troškinį, reikia žinoti pagrindines taisykles. Svarbu rasti tinkamą mėsą, teisingai ją paruošti ir derinti prieskonių.

Šiame straipsnyje pasakysime, kaip pagaminti gerą jautienos troškinį. Jis bus tikras hitas visai šeimai.

Kaip gaminam?

Pasiruošiam ingredientus
Apkepam šonkaulius

Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną.
Įkaitinam truputį aliejaus. Iš visų pusių apskrudinam šonkaulius. Traukiam lauk.

Apkepam svogūnus ir česnakus
Apkepam salierus, porus ir morkas
Suberiam salierus, porus ir morkas. Pamaišydami apkepam.
Troškinam šonkaulius

Supilam vyną. Suberiam paprikos prieskoniais, raudonėlio prieskonius, čiobrelio prieskonius ir čili dribsnius.
Pagardinam druska ir pipirais. Sudedam pomidorų pastą ir garstyčias. Viską išmaišom.
Sudedam šonkaulius. Užpilam karšto vandens tiek, kad pilnai apsemtų šonkaulius.
Sudedam lauro lapelius ir kvapniuosius pipirus žirneliais. Palaukiam kol pradės virti.
Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam viską 1.5-2 val. Tarpuose patikrinam ir jei reikia dapilam vandens. Paragaujam ar ko netrūksta.

Išverdam bulves

Sudedam bulvytes taip, kad pilnai pasinertų į padažą.
Puodą uždengiam ir troškinam dar 20-40 min. kol bulvės taps minkštos.