pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Troškinys Ant Medinės Lentelės - Gardus Receptas ir Paruošimo Patarimai

RIMTI PATIEKALAI

VIENOS KEPTUVĖS TOSKANIETIŠKI MAKARONAI SU VIŠTIENA

KIAULIENOS TROŠKINYS SU SLYVOMIS

GREITAS CHILI CON CARNE SU ŠOKOLADU

JAUTIENOS TROŠKINYS SU OBUOLIŲ SULTIMIS

TACO VIŠTIENOS IR RYŽIŲ DUBENĖLIAI

SMULKINTOS JAUTIENOS IR KOPŪSTŲ STIR FRY

SPAGHETTI SU MĖSOS KUKULIAIS IR POMIDORŲ PADAŽU

VIENOS SKARDOS MEDAUS GARSTYČIŲ LAŠIŠA SU NEKTARINŲ SALSA

ANT MEDINĖS LENTELĖS KNYGOS
  • All Post
  • AML BABY
  • AML KALBA
  • AML ŠVENTINIAI MENIU
  • ANT METALINIŲ GROTELIŲ
  • AUGALINĖS KILMĖS | VEGAN
  • BE GLIUTENO
  • BE KARVĖS PIENO
  • BE KIAUŠINIŲ
  • GREITA | IKI 30 MIN
  • PASAULIO SKONIAI
  • PAUKŠTIENA | MĖSA
  • PIETŲ DĖŽUTĖ
  • PUSRYČIAI
  • RIMTI PATIEKALAI
  • SALDU
  • SALOTOS
  • SAVAITĖS PARUOŠTUKAI
  • SRIUBOS
  • Uncategorised
  • UŽKANDŽIAI
  • VEGETARIŠKA
  • ŽUVIS | JŪRA

PATS SKANIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS

Gaminti troškinį, žinoma, galima ir ant kaitlentės, ir orkaitėje, bet jei turite kamado tipo kepsninę, tai patikėkite manimi ir gaminkite būtent joje, nes skonis bent dvigubai geresnis, nei gaminant namų virtuvėje. Matyt, kitokia kaitra ir anglys padaro savo ir pakeičia skonius ir tekstūras – mėsa ir daržovės tampa minkštutėliai, o padažas turtingo skonio ir tobulai kreminis.

Gamybai griliuje jums prireiks kokybiškų ketaus gaminių – kepimo indo mėsos apskrudinimui ir ketaus puodo troškinimui. Ketaus puodai ir keptuvės – vieni universaliausių maisto gamyboje, nes galima naudoti su visų tipų kaitlentėms, orkaitėje, kepsninėje ir net ant laužo. Šiuo metu Žana atrinktoms grilio prekėms siūlo iki 30% nuolaidą, tad puiki proga įsigyti.

Reikės:

Gaminame:

* Troškinį gaminti galite įprastai ant kaitlentės arba kamado tipo kepsninėje. Jei gaminsite namuose, viską ruoškite viename ketaus puode arba pirmiausia mėsą ir daržoves apkepkite keptuvėje, o tuomet troškinkite troškintuve arba didesniame puode. Mes šį kartą gaminome kepsninėje, tad ir aprašymas atitinkamas.

  1. Jautieną supjaustome stambiais gabalėliais. Sumaišome su aliejumi, vorčesterio padažu, actu, garstyčiomis ir visais prieskoniais. Marinuojame per naktį arba bent kelias valandas.
  2. Ketaus keptuvę dedame ant tiesioginės kaitros, pilame aliejaus ir kai įkaista, dedame kepti jautieną. Kepame per du kartus, nes svarbu, kad mėsa per daug nesiliestų tarpusavyje. Jautienos gabalėlius apskrudiname po kelias minutes iš abiejų pusių. Apskrudintą mėsą atidedame.
  3. Į keptuvę pilame aliejaus, dedame smulkintą svogūną, salierą, česnaką ir apkepiname porą minučių. Ant daržovių beriame miltus, išmaišome.
  4. Paruošiame kepsninę kepimui netiesioginėje kaitroje. Dedame ketaus puodą, į jį perkeliame apskrudintą jautieną ir su miltais apkepintas daržoves. Pilame vorčesterio padažą, pomidorų pastą, sultinį, išmaišome ir įdedame lauro lapus. Kepame 150 laipsnių temperatūroje 1,5 val.
  5. Po pusantros valandos suberiame stambiais gabalėliais pjaustytas bulves ir morkas. Troškiname dar maždaug valandą – pusantros, kol bulvės ir morkos suminkštėja.
  6. Pašaliname lauro lapus.
  7. Patiekiame su smulkintais žalumynais.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Žana.

BEEF BOURGUIGNON | BURGUNDIŠKAS JAUTIENOS TROŠKINYS

Reikės:

Gaminame:

  1. Jei turite, šiam patiekalui geriausia naudoti špižinį puodą, kuriame galima ir kepti, ir troškinti. Jei neturite, tuomet apkepinimui reikės keptuvės, o vėliau troškinimui orkaitėje tinkamo puodo.
  2. Puode / keptuvėje apkepiname kubeliais pjaustytą šoninę. Apkepintą šoninę atidedame.
  3. Šoninės išskirtuose riebaluose apkepiname perlinius svogūnus ir pievagrybius. Apkepusius atidedame.
  4. Į puodą / keptuvę pilame aliejaus ir ant didelės kaitros partijomis apskrudiname jautienos gabalėlius. Pilnai iškepti nereikia, svarbiausia kuo geriau apskrudinti jautienos gabalėlių išorę. Skrudinamą jautieną pabarstome druska, pipirais ir apskrudusią atidedame.
  5. Keptuvėje / puode išlydome sviestą, suberiame stambiais gabalėliais pjaustytas morkas, kepiname apie 5 minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Sudedame pomidorų pastą, išmaišome. Beriame miltus, išmaišome.
  6. Palengva pilame sultinį, visą laiką intensyviai maišydami, kad gautųsi tolygus padažas be miltų gumulėlių. Tuomet supilame vyną, užverdame. Įberiame šiek tiek druskos, pipirų, dedame lauro lapelius ir čiobrelį, į puodą grąžiname šoninę ir mėsą.
  7. Perkeliame puodą į 160 laipsnių orkaitę ir troškiname 1,5 valandos. Galima troškinti ir be orkaitės, tuomet troškinkite uždengus dangčiu ant mažos kaitros, kad padažas visą laiką lengvai burbuliuotų.
  8. Po 1,5 valandos troškinimo, į puodą sudedame anksčiau apkepintus svogūnus ir pievagrybius, troškiname viską dar 1 valandą.
  9. Patiekti skaniausia su bulvių koše.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su “Feel the Beef”.

REIKIA DAUGIAU IDĖJŲ?

KANARIETIŠKI PADAŽAI MOJO ROJO IR MOJO VERDE

GREITOS AZIJIETIŠKOS SALOTOS SU GYOZA KOLDŪNAIS

KINIŠKA SALDŽIARŪGŠTĖ SRIUBA

TRAŠKIŲ RYŽIŲ SALOTOS SU LAŠIŠA IR RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU

TAILANDIETIŠKAS RAUDONASIS VIŠTIENOS KARIS PER 20 MINUČIŲ

SUMUŠTINIAI SU AVINŽIRNIŲ ĮDARU

KOKOSINIS CHIA PUDINGAS

SKANIAUSIOS VOVERAITĖS KOKOSŲ PIENO PADAŽE

KANARIETIŠKI PADAŽAI MOJO ROJO IR MOJO VERDE

VIENOS KEPTUVĖS TOSKANIETIŠKI MAKARONAI SU VIŠTIENA

SUMUŠTINIAI SU KREMINE SKUMBRĖS UŽTEPĖLE

FILO TEŠLOS GALETĖS SU ČESNAKINE VARŠKE IR MIŠKO GRYBAIS

ŠVENTINIS MASKARPONĖS PANAKOTOS IR ŽELĖ DESERTAS

ANTIENOS FILĖ SU APELSINŲ GLAJUMI, ŽIRNIŲ PIURĖ IR GLAZŪRUOTOMIS MORKOMIS

KIAULIENOS TROŠKINYS SU SLYVOMIS

TRAŠKIŲ RYŽIŲ SALOTOS SU LAŠIŠA IR RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU