Burokėlių sriuba su mėsos kukuliukais
Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.ltOrkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Paskelbė: Lankytojas28 Kovo 20191.
Išvirkite ryžius (nepervirkite, nes dar troškinsite orkaitėje), atvėsinkite.
2.
Pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsinkite. Faršą sumaišykite su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberkite druskos, pipirų, česnako granulių. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į kepimo indą.
3.
Pomidorų padažą sumaišykite kartu su grietine, majonezu ir miltais, tada po truputį pikite vandenį ir viską gerai išmaišykite, sudedėkite prieskonius, smulkintus krapus. Užpilkite padažą ant kukulių (aš padažo produktų kiekį dvigubinau). Uždengkite kepimo indą folija.
4.
Kepkite 200° C orkaitėje apie 50 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos foliją atidenkite, kad kukuliai apskrustų. Iškepusius kukulius apiberkite tarkuotu sūriu ir trumpam įkiškite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

Jautienos kukuliai orkaiteje
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kukuliai orkaiteje” rasta receptų 1000Mėsos kukuliai orkaitėje - vieno indo vakarienėMėsos kukuliai orkaitėje pomidoriniame padažeŠvediški mėsos kukuliai - rodome žingsnis po žingsnio!
Vis tik, tikriausiai daugelis sutiktų su keliais bendrumais tarp visų tų šiek tiek skirtingų receptų:
- Švediški kukuliai yra mažesni, kur kas mažesni už itališkus, - maždaug graikinio riešuto dydžio.
- Dažniausiai kukuliams yra naudojama malta kiauliena ir jautiena.
- Kukuliai yra pagardinami smulkiai kapotais svogūnais, įvairiais pipirais (juodaisias, baltaisiais, kvapiaisiais) pietų Švedijoje – ir kapotais šviežiais krapais!
- Patiekiami su tamsiu gravy padažu, bruknėmis, bulvėmis (priklausomai nuo regiono – virtomis arba bulvių koše), taip pat priklausomai nuo regiono – su šviežiais žalumynais arba su plonytėmis riekelėmis supjaustytais pamarinuotais traškiais agurkais (pressgurka).
O jei norite gaminti be kviečių / be glitimo?
- Kukuliams: vietoje džiūvėsėlių (baltos duonos) naudokite džiūvėsėlius (baltą duoną) be glitimo, jei turite galimybę jos įsigyti didesniame prekybos centre ar specializuotoje parduotuvėje; arba, jei tokios galimybės neturite, drąsiai naudokite migdolų miltus.
- Gravy padažui: vietoje kvietinių miltų naudokite kukurūzų krakmolą. Tokiu atveju keiskite padažo gaminimo eigą; kukurūzų krakmolo nereikia kaitinti svieste! Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite sultinį su visais padažui naudojamais priedais, tuomet iš keptuvės į puodelį įpilkite porą samčių karšto sultinio. Į puodelį su sultiniu suberkite kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite, kol ištirps. Supilkite viską atgal į keptuvę ir kaitinkite maišydami, kol padažas sutirštės.
Dar daugiau patarimų, kaip pagaminti nuostabius švediškus kukulius, rasite straipsnio pabaigoje, o dabar pats laikas planuoti savaitės meniu ir pirkinių krepšelį, - pradedam nuo žingsnis po žingsnio recepto!
Švediškiems mėsos kukuliams pagaminti mums reikės:
4 porcijos
Pagaminsite per 60 min.
- bulvių košės
- bruknių uogienės
- šviežių žalumynų (kapotų petražolių, sultenių, žaliųjų žirnelių, pan.)
1. Paruoškite kukulius. Iš pradžių pasiruoškite reikiamus ingredientus.