pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Tobulą Pipirinis Steiko Padažą

Baking Secrets

Po tiek daugybės saldumynų receptų, ateinu su mėsos patiekalu. Grynos mėsos. Labai geras, lengvas, paprastas ir skanus receptas. Padažas nerealus. Mano vyras - svogūnų priešas nr. 1, valgo be jokių nusiskundimų, o aš galiu kabinti jį šaukštais. Puikiai subalansuotas derinys - švieži čiobreliai, svogūnai, grietinėlė, brendis. Niam! Ir kepsnys labai geras. Pipiriukai priduoda malonaus aštrumo. Svarbu mėsą gerai iškepti (aš to mokausi).

Patarimai, pastebėjimai. Bandžiau kepti įvairią mėsą: tiek plonesnę, tiek storesnę, tiek mėsą su kaulu, tiek be kaulo, tiek su lašinukais, tiek be jų. Mano išvada: skaniausiai iškepa mėsa be kaulo ir lašinukų, 2.5 cm storio mėsa. Galima čia naudoti ir jautieną bei kepti mėsą su krauju. Aš nesu specialistė ar tokios mėsos mėgėja, todėl naudojau kiaulieną. Be to ji daug pigesnė.

Kuo pipirų daugiau, tuo skaniau. Nebijokite, nebus nevalgoma. Jausis malonus aštrumas.

Kepkite mėsą ant daržovių aliejaus (rapsų, saulėgrąžų), bet ne ant alyvuogių aliejaus. Alyvuogių aliejus labai dūmis.

Mėsą dėkite kepti ir nevartykite jos šimtą kartų! Dedate kepti, apverčiate vieną kartą ir viskas.

Padažas labai skanus! Naudoju tiek mėlyną, tiek geltoną svogūną. Kokį turiu tuo metu namuose. Skanu abiems atvejais.

Įspėjimas. Brendį į keptuvę pilkite, tik nukėlę ją nuo kaitros! Kitaip gali kilti gaisras namuose. Nebandžiau praktiškai (baisu) ir nerekomenduoju.

Padažas labai skanus prie bulvių garnyro.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Padažas su mėlynojo pelėsio sūriu – ir ant steiko, ir su voveraitėmis

Lietuvių tautą dar kitaip būtų galima vadinti padažinių tauta. Kaip mano vienas bičiulis, ilgus metus gyveninantis Lietuvoje (bei daug keliaujantis), bet gimęs ir augęs ne čia, sakė, jog dar nematė jokios kitos šalies, kurioje žmonės būtų ant tiek pamišę dėl padažų. Hm, na gal ir taip. Kai dabar perbėgiu visus svečiavimusis pas senelius, tėvų draugus, savo draugus ir populiariausius maistus – prieš akis iškyla grietinėlės ir sviesto, grietinės ir spirgučių, na ir visokie kiti įmantrūs padažai. Tautinės mišrainės – su padažu, tautiniai kebabai – su padažu, tautiniai dešrainiai degalinėse – su trim padažais. Silkė su bulvėm ir tai su padažu, koldūnai – su padažu. Trumpai tariant, padažai yra svarbus dalykas ir padažai yra jėga. Ta proga, #myliusuri du padažai. Ir abu…patikėkite…žiauriai geri.

Pirmasis padažas skirtas ir dedikuotas voveraitėms, bet išties yra toks universalus, kad tiks ir su itališkais ravioli, ir su lietuviškais koldūnais, ir su vištiena, ir su lašiša, net ir su virtais kiaušiniais (išbandėm).

O antrasis padažas labiau gurmaniškas ir tiesiog idealiai dera prie gero ant grilio kepto steiko (aišku, dera ir ant kepto ant keptuvės). Ačiū Jonei (prisijungusiai prie #myliusuri) už koolaboraciją ruošiant (ir valgant) šitą skanėstą.

Tad pirmyn, neriam į padažą!

Pipirinis steiko padazas

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos steiko padazas” rasta receptų 1000Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varškeSultingas jautienos steikas su salotomis ir orkaitėje keptomis saldžiomis bulvėmis

Jautienos kepsnys su pipiriniu padažu

“Super” – sutartinai ištarėme tik paragavę šio jautienos kepsnio, kurį valgėme ypač lėtai, nes buvo tikrai labai gerai. Mėsa tiesiog tirpo burnoje, bet pradėkime viską nuo pradžių. Pastaruoju metu pradėjome kreipti didelį dėmesį į perkamą mėsą, o ypač į jautieną. Jei norime pasilepinti tikrai geru kepsniu, nuolatos renkamės brandintą mėsinių galvijų jautieną, kuri pasižymi minkštumu ir sodrumu. Gaminti su tokia mėsa taip pat vienas malonumas. Kadangi brandinimo metu mėsa netenka didelio kiekio savo skysčio, kepdamas jautienos kepsnys neišskiria daug vandens ir mėsa puikiai apskrunda (o ne verda savo sultyse, kaip kartais nutinka su prastesnės kokybės mėsa). Šį kartą rinkomės lietuvišką ir natūralų “Feel The Beef” 30 dienų brandintą jautienos antrekotą, iš laisvėje augintų galvijų. Jį gardinome tiktai druska ir pipirais bei paprastu ir egzotišku pipiriniu padažu, na, ir keliomis daržovėmis. Taigi, dalinamės ingridientų sąrašu, receptu ir keliais patarimais.

Jautienos kepsnys su pipiriniu padažuPasiruošimas5 minsKepimo trukmė30 minsAnt stalo per35 mins

Tikras džiaugsmas mėsos megėjams.

Pamaitins : 2IngredientaiGamybos eiga

Norint pagaminti tobulą jautienos kepsnį, galioja viena labai svarbi taisyklė - prieš kepant mėsą, ją reikia palaikyti kambario temperatūroje 30-60 minučių, kad atšiltų. Kitu atveju, rizikuojate netolygiai iškepti steiką ir turėti šaltą vidų.

Kuomet mėsa jau pasiruošusi kepimui, ant viryklės dedame keptuvę (labai rekomenduojame špižinę, plieninę arba grill) ir nustatome pačią didžiausią kaitrą. Keptuvę labai gerai įkaitiname, dedame šaukštą sviesto ir ištirpiname.

Tuomet dedame mėsą. Kepame 2-3 minutes (4-5 jei norit labiau iškepusio) iš vienos pusės, tiek pat iš kitos. Labai svarbu, kepant steiką, jį kuo mažiau vartyti, kad mėsa gražiai apskrustų.

Gaminimo eiga:

Voveraitės su mėlynojo pelėsio sūrio padažu:

Į nedidelį puodelį ir prikaistuvą pilkite pieną, truputį pašildykite, bet neužvirkite.

Tuomet dėkite pelėsinį sūrį, pilkite vorčesterį.

Viską ruoškite ant vidutinės ar mažesnės nei vidutinės ugnies. Ramiai maišykite ir laukite, kol sūris ištirps.

Keli gabaliukai gali likti. Man patinka. Bet jeigu esate perfekcionistas, maišykite iki tol, kol sūris ištirps idealiai.

Jas nuplaukite ir išvalykite. Sūriame vandenyje virkite bulvytes (aš verdu su lupenomis). Į keptuvę su šlakeliu aliejaus dėkite smulkiai kubeliais pjaustytus lašinukus (mat tuoj jie išskirs riebalų), svogūno laiškus ir svogūnus, pakepkite. Tuomet dėkite voveraites. Jas reiktų kepti vos kelias minutes. Voveraitės turėtų būti truputį traškios. Pilkite padažą, krapų, jeigu mėgstate, berkite pipirų ir traukite iš puodo bulves.

Bulves patraiškau šakute ir uždedu gabalėlį sviesto bei gausiai krapų.

Garnyrui tinka neutralios gaivios žaliosios salotos, ruošiau su žalia cukinija ir mėgstamais lapais.

Mėlynojo pelėsio sūrio padažas vol.2:

Į trintuvą supilkite pieną ir Memel Blue mėlynojo pelėsio sūrį.

Tuomet plakite iki tol, kol tekstūra pasidarys vientisa ir nebeliks sūrio gumulėlių, o padažo pagrindas sušils.

Berkite druskos pagal skonį ir įdėkite porą mėtų lapelių.

Jeigu norisi tirštesnės tekstūros padažą, jį perpilkite į indelį ir per naktį palaikykite šaldytuve ramybės būsenoje.

Skonių variacija

Nemėgstate mėtų? Pabandykite jas pakeisti petražolėmis ar rozmarinais.

Steikas, bulvės ir daržovės:

Griežtų taisyklių, kad tik būtent prie šitų ingredientų tinka padažas – nėra. Jis puikiai tiks prie bet kuriuo amplua iškeptos steiko. Ir ne tik jautienos.

O mes steiką, bulves, pomidorus ir kukurūzus kepėme ant grilio. Pašlakstėme viską aliejumi, padruskinome, papipirinome ir papildomai pagardinome rozmarinu. Kuris labai gražiai padraugavo tiek su mėta, tiek su mėlynojo pelėsio sūriu.

Ritos receptai

Tirpstantys burnoje savaitgalio pietūs . Kuo geresnės kokybės mėsa , tuo skanesni bus jūsų pietūs.
Mažai kepimo laiko,labai karšta ir kokybiška storapadė keptuvė,šiek tiek laiko mėsai pailsėti po kepimo.Prieskoniai ir druska naudojami po kepimo.

2 porcijos
Gaminimui 45 min.

2 vnt x 220 g ''Kitchen me'' jautienos mentės didkepsnio '' BLACK ANGUS''
šviežiai maltų pipirų mišinio
druskos
alyvuogių aliejaus

1 v.š. sviesto
1 svogūnas
1v.š. grūstų žaliųjų pipirų
200 ml 12 % grietinėlės
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. miltų
druskos
šv.maltų pipirų mišinio

Pakuotė įvairių salotų mišinio
3 pomidorai
alyvuogių aliejaus su mandarinais
prieskonių salotoms
kelios nedidelės bulvės
50 g prieskoninio sviestuko ( sviestas,druska,krapai,česnakas)

Prieš kepant steiką ,palaikykite mėsą kambario temperatūroje apie 40 min.

1.Apverdame bulves su lupena.Dedame į skardą ir sutraiškome bulvių trintuve.Ant kiekvienos bulvės dedame gabaliuką prieskoninio sviesto.Galite papildomai pabarstyti druska.Bulves apkepame orkaitėje iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.Apskrudus apačiai , atsargiai apverskite ant kitos pusės.Kol iškepsite steiką ir paruošite salotas ,bulvės bus apskrudusios.Viršų barstykite šviežiais smulkintais krapais.
2.Nuplaukite ir nusausinkite salotas ,pašlakstykite aliejumi ,pabarstykite prieskonių.
3.Padažui ištirpinkite 1 šaukštą sviesto,apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną,dedame grūstus pipirus,miltus ir išmaišome.Pilame grietinėlę,kaitiname iki sutirštės,pilame citrinos sultis ,pasūdome.Galite įpilti šaukštą brendžio .Žalieji pipirai yra švelnesnio skonio nei juodieji.Juos galite dėti ir negrūstus arba stambiai grūstus.
3.Mėsą nusausinkite ir patepkite aliejumi.Įkaitinkite storapadę keptuvę ,su trupučiu aliejaus ,iki maksimumo.Kol pradės rūkti dūmai.Dedame steikus ir nevartydami kepame 3-4 min. kiekvieną pusę.Bus MEDIUM WELL, vidutiniškai iškepęs.Jeigu valgyčiau tik aš kepčiau 3 min. kiekvieną pusę, MEDIUM ,man tokie labiausiai patinka.Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos storio.Tik apkeptą pusę barstome druska ir šviežiais maltais pipirais.Iškeptai mėsai duokite 10 min. pailsėti uždengus dangčiu.Tiekiame su traiškytomis bulvėmis ir salotomis.