pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kokosiniai Keksiukai: Du Receptai Jūsų Virtuvei

Šiame straipsnyje rasite du receptus, kaip pasigaminti nuostabius kokosinius keksiukus, kurie puikiai tiks tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui.

Pirmasis Receptas: Klasikiniai Kokosiniai Keksiukai

Ingredientai:

  • 130 gramų sviesto
  • 400 gramų kondensuoto pieno
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 50 gramų kokosų drožlių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Porcijų skaičius: 12

Paruošimo Būdas:

  1. Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite dubenyje.
  2. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  4. Pilame pusę skardinės kondensuoto pieno (likusią dalį paliekame įdarui).
  5. Galiausiai sukratome miltus, viską gerai išmaišome.
  6. Tešlą dedame į kepimo sijonėlius, pašauname į 180°C karštumo orkaitę.
  7. Kepame 25 - 30 min.
  8. Kai keksiukai iškepa ir atvėsta, ruošiame įdarą. Likusį kondensuotą pieną sumaišome su kokosų drožlėmis.
  9. Keksiukų viduryje išpjauname negilias duobutes. Jas užpildome įdaru.
  10. Taip pat galime apšlakstyti lydytu šokoladu.

Autorius: Rūta

Antrasis Receptas: Kokosiniai Keksiukai su Kokosų Pienu ir Grietinėle

Ingredientai:

  • 2 stiklinės cukraus pudros
  • 1 ir 1/3 stiklinės cukraus
  • 2.5 arbatinio šaukštelio vanilės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno (kokosų)
  • 3/4 stiklinės grietinėlės (kokosų skonio)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 ir 1/4 stiklinės sviesto
  • Šiek tiek kokosų (drožlės)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Paruošimo Būdas:

  1. Užvirkite kokosų pieną dideliame giliame puode virš vidutinės ugnies. Tuomet sumažinkite ugnį ir pavirkite dar apie 25-30 minučių, kartas nuo karto pamaišant. Pavirus, nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sudėkite į 18 keksiukų formelių popierinius puodelius.
  3. Išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir 0,5 šaukštelio druskos.
  4. Mikseriu išmaišykite 0,75 stiklinės minkšto svieso, berkite cukrų, įmuškite 2 kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
  5. Tuomet įmaišykite 1,5 šaukštelio vanilės, likusį kiaušinį, pusę miltų, pilkite kokosų pieną, viską gerai išmaišykite ir įmaišykite likusius miltus.
  6. Sukrėskite tešlą į formeles ir kepkite apie 15-18 min. Palikite 10 min. atvėsti.
  7. Glaistui dideliame dubenyje išmaišykite likusį sviestą iki vientisos minkštos masės. Suberkite cukraus pudrą, 0,5 šaukštelio druskos, supilkite grietinėlę, sausoje keptuvėje pakepintas kokoso drožles, 1 šaukštelį vanilės ir išmaišykite iki vientisos masės.
  8. Gautą masę konditeriniu švirkštu užspauskite ant keksiukų, apibarstykite likusiomis kokoso drožlėmis ir skanaukite.

Autorius: Airida