Ingredientai:
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
MONGOLIŠKA JAUTIENA
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
Vengriškas jautienos guliašas kazane
GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU
Jautienos befstrogenas su pievagrybiais
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Jautienos troškinys su morkomis
Jautienos antrekotas su traškiais brokoliais ir spalvingomis paprikomis
Vengriškas jautienos guliašas su alumi
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite kubeliais, lašinius - šiaudeliais ir pakepkite su nedideliu kiekiu aliejaus. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į puodą, apibarstykite kmynais ir troškinkite vis pamaišydami, kol svogūnai suminkštės. Saldžiąsias paprikas nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
Suberkite, įdėkite pomidorų pastos, išmaišykite ir troškinkite, kol paprikos suminkštės. Mėsą sumaišykite su smulkintais česnakais ir aitriąja paprika, sudėkite į puodą, viską užpilkite alumi, pagardinkite druska, uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies troškinkite, kol mėsa suminkštės (likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos nukelkite dangtį).
Jeigu norite, kad padažas būtų kiek tirštesnis, įdėkite šaukštą miltų ir gerai išmaišykite. Guliašą galima patiekti su makaronais, ryžiais, virtomis bulvėmis.
LankytojamsAplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.
Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugaiReceptų: 11668- Valgių receptai
- Pasaulio virtuvės
- Gėrimų receptai
- Receptų rinkiniai
- Konservavimas
- Valgymo menas
- Sveika mityba
Jautienos guliasas su paprika
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Senas geras jautienos guliašas su bulvių koše
Šiandien gaminame seną gerą guliašą. Šis patiekalas turbūt senesnis, nei galvojote, – Vengrijoje piemenys jį skanavo jau IX amžiuje! Tuo metu išvirtą ir pagardintą mėsą išdžiovindavo saulėje, supakuodavo avies skrandyje, o, atėjus laikui valgyti, ją tiesiog užpildavo karštu vandeniu. Greita kaip „bomžpakis“!
Daržovėmis ir pagardais čia irgi galima varijuoti. Ar naudosite šviežius pomidorus, ar sukapotus konservuotus, ar pomidorų pastą – tik jūsų reikalas. Patiekalas – gana žiemiškas, tad šviežių, plastiko skonio, pomidorų čia nenaudočiau.
Mėsos troškinius man skaniausia patiekti su bulvių koše, todėl pridėsiu ir šiuo metu mano namuose pamėgtos bulvių košės receptą.
Jautienos guliasas su paprika
Guliašas su jautiena
Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės. Naudodamiesi šiuo receptu, visai šeimai galite paruošti skanų patiekalą - jautienos guliašą su padažu pietums ar vakarienei. Mūsų šalyje guliašas, priešingai nei šio patiekalo tėvynėje, kur tai yra sriuba, laikomas antruoju patiekalu. Galbūt jis panašus į sriubą dėl didelio padažo kiekio, kuris yra neatsiejama patiekalo dalis.
- Jautienos minkštimas - 450gr
- Vanduo - 500ml
- 1 svogūnas
- Pomidorų padažas - 4 šaukštai
- Augalinis aliejus - 2 šaukštai
- Miltai - 1 šaukštas
- Lauro lapas - 1vnt
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Paruoškite ingredientus. Jautienos guliašui su padažu reikia: jautienos minkštimo, svogūno, pomidorų pastos arba pomidorų padažo (nebūtina), vandens, miltų, lauro lapų, juodųjų pipirų, druskos.
- Nuplaukite jautieną, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Maišydami kepkite mėsą ant stiprios ugnies, kol pagels.
- Į keptuvę su mėsa įdėkite susmulkintą svogūną. Kepkite kartais maišydami, apie 5 minutes ant vidutinės ugnies.
- Pabarstykite mėsą su svogūnais miltais, druska ir pipirais ir kruopščiai išmaišykite. Kepkite dar apie 3 minutes.
- Į mėsą įpilkite pomidorų padažo. Greitai viską sumaišykite.
- Į keptuvę supilkite vandenį. Jo gali būti daugiau ar mažiau, nei nurodyta recepte.Svarbiausia, kad vanduo beveik visiškai uždengtų mėsą. Kruopščiai viską sumaišykite. Pridėkite lauro lapus.
- Troškinkite uždengtą guliašą ant silpnos ugnies, maždaug 1,5 valandos.
- Susijusios kategorijos:
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti
Jums reikės:
- 1 kg bulvių;
- Apie 50 ml pieno;
- 50 g sviesto;
- druskos;
- pipirų – dosniai
- kaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Jame kelias minutes apkepiname jautienos kubelius. Užbarstome miltų, pamaišome ir pakepiname dar kelias minutes.
- Į jautienos jovalą sudedame svogūnus, česnakus ir morką.
- Sudedame kitas naudojamas daržoves, jei tokių yra (pvz., salieras ar paprika).
- Sudedame pomidorus.
- Viską užpilame sultiniu ir ilgai bei nuobodžiai troškiname žemoje temperatūroje. Kartais pamaišome. Norėjau, kad mėsa tirptų burnoje, bet plėšytos jautienos nenorėjau. Mano pageidaujamas rezultatas troškinosi apie 3 valandas.
- Kol troškinasi jautiena, paruošiame bulvių košę.
- Nuskustas bulves supjaustome vienodomis dalimis ir verdame apie 25 minutes.
- Karštas bulves sutriname kartu su sviestu ir pienu (pašildytu). Įberiame druskos pagal skonį bei daug šviežiai maltų juodųjų pipirų. Seniau naudodavau žymiai daugiau sviesto ir mažiau pipirų, bet dabar pamilau šį paprastą, bet seilę varvinantį, metodą.