pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Apelsinų Pyragas: Paprastas, Bet Nepaprastas Receptas

Parsinešus apelsinų iš parduotuvės, ilgai svarstyti, ką su jais nuveikti, nereikia. Į virtuvę įsileiskite ryškių spalvų ir aromato - išsikepkite apelsinų pyragą.

Daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė pažymi, kad apelsinai skanūs ne tik kaip užkandis, bet yra labai universalūs - tiks ne tik gėrimams, bet ir pagrindiniams patiekalams ir net desertams.

„Su apelsinais galima sukurti stulbinančių skonių, kurie praturtins kasdienį meniu. Jau vien šviežiai išspaustos apelsinų sultys ryte ne tik suteikia energijos, bet ir aprūpina organizmą vitaminu C, kuris ypač svarbus šaltuoju metų laiku. Šeimyniniams pietums išskirtinumo suteiks kepta antiena ar viščiukas apelsinų padaže, kur saldžiai rūgštelėjantys vaisiai tobulai subalansuoja mėsos skonį.

Lengviems pietums puikiai tiks lengvos salotos su špinatais, fetos sūriu ir apelsinų skiltelėmis, apšlakstytos citrusinių vaisių užpilu. Arba - greitas apelsinų ir burokėlių „karpačas“. O vėsų vakarą su draugais galite mėgautis aromatiniu karštu gėrimu iš apelsinų, cinamono ir gvazdikėlių, kuris pripildys namus jaukia nuotaika“, - idėjomis dalijasi J. Sabaitienė.

Smaližiai taip pat neliks nusivylę - kvapnūs apelsinai padės visai lengvai sukurti aromatu bei skoniu svaiginantį šedevrą. Šie vaisiai labai dera su šokoladu, juos populiaru karamelizuoti, su jais kepti sausainius, virti džemus.

Šio kepinio žavesys slypi jo paprastume - jums nereikės dešimčių brangių produktų ar valandų virtuvėje. Užtenka vos kelių nebrangių ingredientų: miltų, kiaušinių, cukraus ir, žinoma, sultingų apelsinų, sako Gintarė Kitovė, komunikacijos vadovė, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai.

"Torta all'arancia" - Italijos Įkvėptas Receptas

O šįkart konditeris Thierry Lauvray dalijasi Italijoje dievinamu receptu - „torta all'arancia“. „Ypatingas šio pyrago bruožas - intensyvus apelsinų skonis, kuris pasiekiamas naudojant ne tik sultis, bet ir tarkuotą žievelę.

Būtent žievelėje esantys eteriniai aliejai suteikia pyragui tą autentišką Viduržemio jūros regionui būdingą aromatą. Kai pyragas iškeps, jūsų virtuvė prisipildys svaiginančiu citrusinių vaisių kvapu, o prie puodelio arbatos ar espreso kavos turėsite tikrą itališką desertą. Paprastas paruošimas, bet nepaprastas rezultatas - štai kas daro šį pyragą tokį populiarų“, - sako konditeris.

„Torta all'arancia“ puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Jį galima patiekti su plakta grietinėle, šviežiomis apelsinų skiltelėmis ar tiesiog apibarsčius cukraus pudra. O jei norite dar didesnio aromato - apšlakstykite iškeptą pyragą apelsinų likeriu.

Apelsininis „Torta all'arancia“ Receptas

Porcijos: 8 (20 cm diametro pyrago forma)
Gaminimo laikas: 45 min.

Reikalingi Ingredientai:

  • 3 apelsinai
  • 190 g miltų
  • 125 g sviesto (arba 120 ml saulėgrąžų aliejaus)
  • 190 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 citrinos žievelės
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Apelsinų Sirupui:

  • 2 apelsinų sulčių
  • 2-4 šaukštų cukraus

Gaminame:

  1. Iš 3 apelsinų išspauskite sultis ir nutarkuokite jų žievelę.
  2. Kambario temperatūros sviestą, vanilę, cukrų, žiupsnelį druskos ir smulkiai tarkuotą citrusinių vaisių žievelę plakite plakikliu 2-3 minutes, kol gausite lengvą ir purią masę.
  3. Tada į masę po vieną įmuškite kiaušinius. Antrąjį kiaušinį įmuškite, kai pirmasis bus jau įmaišytas į masę, taip pat darykite ir su trečiu. Mišinys turi būti putotas ir purus.
  4. Tuomet supilkite kambario temperatūros apelsinų sultis. Plakite nedideliu greičiu, kad įsimaišytų.
  5. Galiausiai suberkite miltus ir kepimo miltelius. Trumpai išmaišykite nedideliu greičiu, kad gautumėte aksominę tešlą.
  6. Mišinį sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Mišinį gerai paskirstykite, kad paviršius būtų lygus.
  7. Kepkite 170° temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes neatidarydami orkaitės.
  8. Išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių atvėsti, tada išimkite iš kepimo formos ir palikite 30 minučių atvėsti.
  9. Per tą laiką puode užvirinkite ir kelias minutes pavirkite apelsinų sultis su cukrumi, nuolat maišydami. Žiūrėkite, kad sirupas nesudegtų - galite vis nukelti nuo ugnies ir patikrinti jo konsistenciją.
  10. Apverskite atvėsusį pyragą aukštyn kojomis ir apipilkite jį ką tik paruoštu sirupu.
  11. Skanaukite!

Apelsinų Pyragas: Kiti Receptai ir Patarimai

Vienoje laidų ir nugirdau, kad apelsinai pyragams yra išverdami. Skambėjo kiek keistai, nors mintyse sukosi pačios gaminami džemai ir ilgai su visa žieve verdami citrusiniai. Prisiminiau ir sunkiai kramtomas žieveles keptuose pyraguose su šviežiais apelsinais, tad idėja labai patiko.Ėmiau ir pabandžiau.Skonis ir kvapai viršijo visus lūkesčius, ragavusieji laižėsi ir šypsojosi.

Ir net aš, saldumynų NEmėgėja, sulapnojau nemažą gabalą, toks šlapias, aromatingas ir nunešantis kažkur į Kalėdas jis buvo. Būtinai kepsiu šį pyragą didžiosioms metų šventėms.

Apelsinų Pyragas Su Virtais Apelsinais

Pyragui gaminti reikėtų pasitelkti virtuvinę techniką - kombaino šluoteles, paprastą ar kokteilių plaktuvą, sėkmės garantas - idealiai su cukrumi išplakti kiaušiniai.

Tešlai reikės:

  • 2 apelsinų
  • 4 kiaušinių
  • 240 g cukraus
  • 160 g kvietinių miltų
  • 7 g kepimo miltelių
  • 2-3 g meduolių prieskonių

Sirupui:

  • 1 apelsino
  • 50 g rudojo cukraus
  • 100 ml vandens (naudoju likusį po apelsinų virimo)

Pirmiausia kaičiu puodą su vandeniu, 2 apelsinus nuplaunu, nuimu žiedkočius ir nardinu puodan. Dengiu dangtį, iki minimalios sumažinu kaitrą ir verdu apie 45 minutes.Apelsinus ištraukiu, vandenį palieku vėsti.Vieną apelsiną supjaustau ne itin plonais griežinėliais, jie guls ant tešlos, likusių galiukų neišmetu, sunaudosiu sirupui.

Kitą apelsiną supjaustau stambiais kubeliais ir sumalu iki vientisos tyrės.Kiaušinius įmušu į plakimo indą, beriu cukrų ir plaku 5 minutes. Jei norite puikaus rezultato, plakimo laiko netrumpinkite.Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir prieskoniais, beriu į kiaušinių plakinį ir įmaišau, čia jau atvirkščiai nei prieš tai, reikia plakti kuo trumpiau. Galiausiai sudedu apelsinų tyrę ir įmaišau į tešlą.

Šiam pyragui patogiausia naudoti atsegamą kepimo formą. Ją iškloju kepimo popieriumi, pilu tešlą, formą keliskart švelniai trinkteliu į stalą.Jungiu 160 laipsnių kaitrą, ant tešlos tolygiai išdėlioju apelsinų griežinėlius. Formą dedu į įkaitintos orkaitės vidurį ir kepu 50 minučių.Kol pyragas kepa, pasiruošiu sirupą.

Apelsinų Pyragas: Lengvas Receptas

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas apelsinų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Apelsinas gerai nuplaunamas ir nutarkuojama žievelė.
  2. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų ir atskirti baltymai padedami į šaldytuvą.
  3. Tryniai išplakami su cukrumi iki baltos masės.
  4. Baltymai išimami iš šaldytuvo ir išplakami iki standžių putų.
  5. Baltymų masė atsargiai sumaišoma su trynių mase, įsijojami su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir viskas gerai išmaišome.
  6. Apelsinų minkštimas susmulkinamas ir įmaišomas į tešlą.
  7. Kepimo skarda patepama sviestu ir supilama tešla.
  8. Kepama apie 25-30 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  9. Mėgaukitės su arbata!

Autorius: Ramunė

Apelsinų Pyrago Apibendrinimas

Apelsinų pyragas - tai gaivus, aromatingas ir lengvas desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventinėms progoms. Jo natūralus apelsinų skonis ir švelni tešla suteikia ypatingą nuotaiką ir eleganciją. Su apelsinų žievele, sulčių ir šiek tiek vanilės, šis pyragas taps mėgstamiausiu tiek suaugusiems, tiek vaikams. Paprastas ir greitas paruošimas užtikrina, kad pyragas visada bus šviežias ir skanus.

Ingredientai (2-4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Sviestas 100 g
Kiaušinis 2 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Apelsinų sultys 100 ml
Apelsinų žievelė 1 vnt.
Druska 1 žiupsnelis

Gaminimo Eiga

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Sviestą ir cukrų išsukite iki purios masės.
  3. Įmuškite kiaušinius ir toliau plakti, kol masė taps lengva ir puri.
  4. Įmaišykite apelsinų sultis ir tarkuotą apelsinų žievelę.
  5. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, tada įmaišykite į skystą masę.
  6. Sumaišykite iki vientisos tešlos.
  7. Iškepkite pyragą prieš tai ištepdami kepimo formą sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
  8. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 30-40 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įdėtas medinis pagaliukas išliks sausas.
  9. Leiskite pyragui atvėsti formoje apie 10 minučių, tada perkelkite jį ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
  10. Patiekite pyragą su šiek tiek cukraus pudros ant viršaus arba su šviežiais vaisiais ir šiek tiek plakta grietinėle.
  11. Norėdami, galite pagaminti apelsinų glazūrą - sumaišykite apelsinų sultis su cukrumi ir šiek tiek virkite, kol masė sutirštės, tada užpilkite ant pyrago.

Patarimai, Kaip Patobulinti Pyragą

  • Galite į tešlą įdėti šiek tiek cinamono arba kitų prieskonių, kad suteiktumėte pyragui šiltesnio, žiemiško skonio.
  • Patiekdami pyragą, galite uždėti šviežių uogų, tokių kaip braškės ar mėlynės, kurios puikiai papildo apelsinų skonį.
  • Jei norite, galite į tešlą įmaišyti šokolado gabalėlių arba riešutų, kad pyragas taptų dar įvairesnis.
  • Tinkamai laikant šaldytuve, pyragas išlaiko savo šviežumą ir gali būti laikomas kelias dienas.