pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tiršta Sūrio Sriuba su Grybais: Lengvas Receptas

Tiršta ir pilna įvairiausių skonių ši sriuba. Pagaminsite gana nesudėtingai, o nuostabiais skoniais mėgausitės ilgai. Sūrio sriubą patiekite šiltą su skrudintu batonu ar krutonais.

Jei jaukumas turėtų dešimtis pavidalų, vienas iš jų tikrai būtų gardi sriuba. Ruduo - sriubų metas. Verdu jas vieną po kitos. Tirštas, sočias, jaukias.

Šios bulvių ir sūrio sriubos idėją išsisaugojau jau prieš keletą metų, pastebėjusi internete. Subalansuota lietuvio dūšiai, tada pagalvojau, šypt. Juk bulves mes mėgstam, tiesa? Nežinau, kodėl tiek ilgai atidėliojau, nes galiausiai išvirta sriuba pasirodė išties puiki: rudeniška, švelni, malonios tekstūros ir su ryškiai dominuojančiu sūrio skoniu. Sriubą šiek tiek patryniau bulvių trintuvu, bet palikau ir šiek tiek stambesnių bulvių gabalėlių. Naudojau čederio sūrį, bet tiktų ir kitoks fermentinis, gerai besilydantis.

Sultinį sriubai ruošiau iš „Vegeta Natur“ vištienos sultinio kubelių. Tai paprasčiausias ir greičiausias būdas pasiruošti sultinį, kai sriubą norite virti čia ir dabar.

Ingredientai:

  • 1.5 litro vandens
  • 5 vienetai bulvių
  • 350 gramų grybų (švieži (pievagrybiai ir miško))
  • 1 pakelis sūris (lydytas (pvz. "President"))
  • 70 gramų sviesto
  • 1 vienetas svogūnų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirų
  • šiek tiek žalumynų (smulkinti (pvz. petražolės arba bazilikai))
  • šiek tiek laurų lapų (lapai)

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 4

Paruošimo būdas:

  1. Supilkite į puodą vandenį, sudėkite nuskustas ir supjaustytas gabaliukais bulves, dėkite lauro lapų, pipirų berkite druskos ir užkaiskite.
  2. Į keptuvę dėkite pusė sviesto ir sudėkite apkepti smulkintą svogūną. Kepinkite iki auksinės rusvos spalvos, o tada sudėkite juos į užvirusį vandenį.
  3. Tada ištirpinkite likusį sviestą ir apkepkite supjaustytus nedideliais gabaliukais grybus, o tada sudėkite juos į sriubą.
  4. Virkite apie 20 minučių.
  5. Baigiant virti sudėkite suplėšytą sūrį ir išmaišykite.
  6. Patiekiant, pabarstykite smulkintų žalumynų.

Kitas receptas: Sūrio sriuba su šonine ir čederiu

Ingredientai:

  • 3 valg. š. sviesto
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. pipirų

Gaminimo eiga

  1. Puodą statykite virš vidutinio dydžio ugnies.
  2. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę ir kepkite, vis pamaišydami, kol gardžiai apskrus.
  3. Į tą patį puodą sudėkite sviestą.
  4. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
  5. Pamažu, nuolat maišydami (patogiausia - šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai), pilkite pieną, grietinėlę ir vandenį.
  6. Sudėkite sultinio kubelius. Pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Suberkite mažais kubeliais supjaustytas bulves.
  8. Virkite apie 10-13 minučių, priklausomai nuo bulvių gabalėlių dydžio, kol jie taps visai minkšti.
  9. Suberkite tarkuotą čederio sūrį, sudėkite grietinę, suberkite smulkintas petražoles ir beveik visą skrudintą šoninę (jei norite, šiek tiek palikite patiekimui).

Skanaus!