pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautiena raudono vyno padaže - Šviežių skonių derinys

Tobulai iškepta vištienos krūtinėlė

Greičiausiai, „neatrasiu Amerikos” pasakydama, kad iš dešimties kartų, kokius, aštuonis yra tekę valgyti beviltiškai sausą ir perkeptą vištienos krūtinėlę. Dėl šios priežasties aš, dažniausiai, vengiu užsisakyti patiekalus su ja kavinėse ar restoranuose. Juk yra ir paprastesnių bei pigesnių būdų susigadinti nuotaiką:). Todėl, šį kartą, Jūsų dėmesiui visiškai paprastas, bet net neabejoju, kad tikrai naudingas – tobulai iškeptos vištienos krūtinėlės receptas. Iš patirties žinau, kad tie patys paprasčiausi ir elementariausi dalykai dažnai ir „pakiša koją”. Kaip išvirti gerus bei birius basmati ryžius, kaip iškepti fantastišką steiką ir nesugadinti puikios mėsos (šiuos receptus rasite mūsų puslapyje) ar paruošti purų omletą (šitas dar pakeliui į puslapį). Taigi, tam ir yra geri receptai;).

Skanios bei sultingos vištienos krūtinėlės!

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena

Ingredientai:

  • apie 500 g. vištienos krūtinėlės be odos (viengubos)
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Išimkite vištienos krūtinėlę iš šaldytuvo 40-50 minučių prieš kepant, kad ji būtų kambario temperatūros.

Įkaitinkite orkaitę iki 200'C.

Vištienos krūtinėlę nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir labai gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi. Įtrinkite druska bei pipirais ir aptepkite šaukštu aliejaus.

Į keptuvę įpilkite likusį šaukštą aliejaus ir įkaitinkite ant aukštos ugnies (ne maksimalios).

Į įkaitintą keptuvę įdėkite vištienos krūtinėlę ir apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes iki gražios auksinės spalvos. Jeigu per greitai svyla - mažinkite temperatūrą.

Apkeptą krūtinėlę perdėkite į nedidelę metalinę skardelę ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.

Praėjus nurodytam laikui, išimkite vištienos krūtinėlę iš orkaitės, lengvai pridenkite folija ir leiskite 10 minučių "pailsėti", kad tolygiai pasiskirstytų mėsos sultys.

Skanaus!

Jautienos troškinys burgundiškai – Boeuf Bourguignon

Prancūzija garsi ne tik įvairias architektūros paveldais, geru vynu, bet ir be galo skania virtuve, todėl šiandien norime su jumis pasidalinti vienu iš ten kilusiu patiekalu. Jautienos troškinys burgundiškai yra labai savito ir išskirtinio skonio, kadangi jis troškinamas raudoname vyne. Jo gamyba nereikalauja daug pastangų, tik šiek tiek laiko – kaip ir dauguma prancūziškų patiekalų. Tačiau, pažadame, skoniu liksite nustebę ir šis patiekalas taps vienu tų, kuriuos norėsis pasigaminti dažniau.

Jautienos troškinys burgundiškaiPasiruošimas15 minsKepimo trukmė3 hrsAnt stalo per3 hrs 15 mins

Būtina valgyti su raudonu vynu.

Pamaitins : 6IngredientaiGamybos eiga

Į didelį troškintuvą arba puodą, kuris būtų tinkamas troškinti orkaitėje, pilame alyvuogių aliejaus (tradicičkai dedami ančių taukai, tačiau alyvuogių aliejus taip pat tinkamas) ir įkaitiname iki vidutinės kaitros.

Tuomet jautieną supjaustome 1-2 cm dydžio kūbeliais, pabarstome druska, pipirais ir dalimis apkepame puode, kad mėsa šiek tiek paskrustų, bet iki galo neiškeptų. Labai svarbu puodo neperkrauti, o mėsą kepti dalimis, kad mėsa nepradėtų virti savo sultyse. Kuomet mėsa apskrunda, ją išimame į atskirą indą.

Apkepus paskutinę mėsos dalį ir ją išėmus, į tą patį puodą dedame smulkintą šoninę, ketvirčiais pjaustytus pievagrybius, į 2-4 dalis perpjautus šalotinius svogūnėlius ir pomidorų pastą.

Labai svarbi šio troškinio sudedamoji dalis - žolelių 'puokštė'. Prieskoninių žolelių šakeles, kartu su lauro lapais, suvyniojame į gabalėlį audeklo ir, perrišę siūlu, metame į bendrą puodą.

Viską pakepame 2-3 minutes, gerai išmaišome ir suverčiame apkeptus jautienos gabalėlius. Būtinai kartu supilame ir sultis iš lėkštės ar indo, kuriame buvo laikoma apkepta mėsa - ten slypi daug skonio.