pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Tinkamai Kepti Jautieną Ant Grotelių?

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas

Klivija – kambarinė gėlė, kuri puoš jūsų namus ne vieną dešimtmetį (4)

Meno mugė ART COMPENSA: 60 menininkų, 500 kūrinių ir 3 dienos audringo meno gūsio

žurnalą internetu!

Norint išsikepti skanų didkepsnį, svarbiausia pasirinkti geros kokybės mėsą.

„Brandinta jautienos mėsa yra minkštesnė, todėl esant galimybei, geriausia rinktis ją. Kitas svarbus dalykas – reikia pasistengti mėsos neperkepti. Jei nesate tikri, visuomet rekomenduoju naudoti termometrą. Vidutiniškai kepto kepsnio temperatūra turėtų būti 71 laipsnis.

Kepdami mėsą, galite ją pagardinti rozmarino šakele, o iškepusią apibarstyti druska ar pipirais. Taip pat patartina rinktis įvairias aromatizuotas, šviežiai maltas druskas, kurios itin paryškina mėsos skonį“, – pasakoja prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen.

Marinuoti mėsą mėgstame patys

Pastebima, kad lietuviams vis labiau patinka ruošti mėsos marinatą savarankiškai.

„Patiems marinuoti mėsą – vis dar populiaru. Iš tiesų, nieko keisto – juk tai savotiška pramoga ir būdas nustebinti artimųjų ratą savo sukurtais receptais“, – savo patirtimi dalijasi A. Rasmussen ir pateikia keletą receptų, norintiems išbandyti naujus mėsos ruošimo kepsninėje būdus.

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu

125 ml vandens
85 ml sojų padažo
65 ml alyvuogių aliejaus
3 v. š. citrinpipirių
2 a. š. smulkinto česnako
6 kiaulienos didkepsnių

Gaminimas:

* Sumaišykite vandenį, sojų padažą, alyvuogių aliejų, citrinpipirius ir smulkintą česnaką giliame dubenyje. Tuomet sudėkite kiaulieną ir palikite marinuotis šaldytuve bent keletą valandų.

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu

Jums reikės:

1 kg jautienos
1 nedidelio smulkinto svogūno
4 vnt. česnako galvučių
125 ml alyvuogių aliejaus
125 ml acto
125 ml sojų padažo
2 v. š. šviežio rozmarino
2 v. š. garstyčių
2 v. š. druskos
1 v. š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

* Sudėkite svogūną, česnaką, alyvuogių aliejų, sojų padažą, rozmariną, garstyčias, druską bei pipirus į maišytuvą. Išsukite iki vientisos masės.

* Jautieną įdėkite į sandariai užspaudžiamą plastikinį maišą ir ant viršaus supilkite marinatą. Palikite marinuotus šaldytuve tris valandas.

* Vėliau įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros ir kiekvieną jautienos didkepsnio pusę kepkite apie 7 minutes. Skanaus!

Tada dar reikės duonos – skaniausios ir šviežiausios, kokią rasit.

Daržovių – man su jautiena dera paprasčiausios salotos ir bazilikai, papildomo skonio suteikia kepintos konservuotos paprikos.

R E C E P T A S

SUMUŠTINIAI SU ANT GROTELIŲ KEPTA JAUTIENA

250 g jautienos nugarinės

1 šaukštas smulkintų rozmarinų

1 šaukštas džiovintų raudonėlių

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

dosnus žiupsnis maltų juodųjų pipirų

kelios marinuotos keptos paprikos

kelios petražolių šakelės

salotų lapų, bazilikų lapelių

Daumantų Karališko pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais

šviesios duonos riekelių

Padažui česnakus išspausk ir sumaišyk su visais padažui skirtas ingredientais.

Mėsą įdėk į dubenį, užpilk padažu, išmaišyk. Dubenį uždenk maistine plėvele ir palik marinuotis šaldytuve kelias valandas, geriausia pernakt.

Paprikas susmulkink ir sumaišyk su smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

Iškelk, padėk į lėkštę ir prieš pjaustydamas palik 5 min.

Sumuštinius patiek šiltus.

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai.

Žymės: moliūgas, desertas, zefyrai