pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Idarytas Tortilijas su Vištiena

Tortilijos

    Vitalijus 2016-11-10 16:56
    Tikrai labai skanu, pebandykite! :)

  • renata 2015-03-02 12:56
    Skanu
  • fars 2013-11-12 17:38
    saunus patiekalas
  • Aurimas 2013-02-05 11:25
    Tikrai super patiekalas verta daryti :super:
  • Justinas 2012-10-02 21:58
    Naudokit tako prieskonius ir kas nemegsta kiaulienos idekit vistienos krutineles ar malta vistiena, kalakutiena. As dar imetu ir spinatu man patinka visi meksikietiski patiekalai kas neragave bandykit neapsivilsite.
  • sandra simanoviene 2012-01-28 17:37
    labai skanu :super:
  • vx 2011-11-27 10:17
    javascript:void(null);
  • skaiste 2011-09-13 15:46
    manau sis receptas geras :super: butinai pameginsiu, turetu buti skanu :-)
  • (anonimas) 2010-09-28 14:04
    :-o :parselis: :alus:
  • GAMINIMO EIGA

    1. Iškepkite vištieną . Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Vištienos krūtinėlę įtrinkite alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją. Leiskite vištienai kelias minutes atvėsti, tuomet – supjaustykite riekelėmis ar gabalėliais.
    2. Paruoškite humusą . Avinžirnius nukoškite (nukoštą avinžirnių skystį išsaugokite puodelyje!), jų odeles nulukštenkite, kad sutrintas humusas būtų švelniausios tekstūros.
    3. Sudėkite į smulkintuvą visus humusui skirtus ingredientus. Sutrinkite iki vientisos masės. Papildomai įpilkite išsaugoto avinžirnių skysčio tiek, kad humusas būtų norimo tirštumo (gali prireikti kelių valgomųjų šaukštų).
    4. Paruoštą humusą sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki savaitės.
    5. Paruoškite tortilijas . Tortilijas aptepkite humusu, apiberkite smulkiai tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu ir smulkiai tarkuotomis šviežiomis morkomis. Išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, raudonąsias pupeles ir vištienos gabalėlius. Galiausiai uždėkite po saują špinatų ir susukite tortilijas į suktinukus.
    6. Tortilijų suktinukus tvirtai įtaisykite pietų dėžutėse.

    Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

    Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

    Atsispausdinti

    Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 40 min.

    Vištienai:
    300 g vištos krūtinėlės
    1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
    ¼ arb. š. druskos
    ¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    ½ arb. š. džiovinto malto česnako
    ½ arb. š. rūkytos paprikos
    1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

    Tortilijoms:
    2 tortilijų
    4-6 valg. š. humuso
    4 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
    1 morkos
    poros saujų vyšninių pomidoriukų
    ½ skardinės raudonųjų pupelių
    poros saujų špinatų (ar kitų žalių salotų)

    Per 15 minučių: tortilija su vištiena

    Greitai paruošiamos vištienos tortilijos yra labai skanios, be to, pakankamai sveikos. Tai vienas iš būdų, kad vaikai valgytų salotų ir česnako.

    Taigi, pirmiausia, kad viskas vyktų greitai, reikia turėti tinkamus produktus (galimas ir ilgasis variantas, kai, pavyzdžiui, gaminame namines tortilijas, bet apie tai – kitą kartą):

    Gaminame:

    Pirmiausia tortilijas išimame iš pakuotės ir greitai įmetame į orkaitę, kad sušiltų ir pasidarytų traškios. Orkaitėj, įkaitintoj iki 180 laipsnių palaikome jas apie 5 minutes. Kol tortilijos šyla, susmulkiname vištienos filė tokio dydžio gabaliukais, kad būtų patogus vienas kąsnis ir dedame į įkaitusią keptuvę su šaukštu sviesto. Susmulkiname svogūną, dedame prie vištienos, pabarstome druska ir pipirais, uždengiame ir patroškiname (galima ir paskrudinti, bet tada reikės daugiau riebalų, o troškintas variantas sveikesnis ir vis tiek labai skanus) apie 10 minučių, kad mėsa būtų visiškai iškepusi. Kartais pamaišome. Salotų lapus nuplauname, nusausiname ir padarome greitas salotas: nebūtinai dailiai supjaustom agurką, pomidorą ar kitą daržovę, ką mėgstame, beriam truputį druskos ir pipirų, apšlakstome alyvuogių aliejumi, permaišome. Kitame dubenyje jogurtą sumaišome su spaustu česnaku ir žiupsniu druskos.

    Tada belieka viską surinkti: tortilijas dėliojame į lėkštes, per vidurį paskirstome mės1 su svogūnais, ant viršaus dedame salotų ir pagardiname jogurtiniu padažu. Tortiliją sulenkiame ir skanaujame. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad daugoka druskos – bet jos reikia dėti labai saikingai, tik tiek, kad pabrėžtų kiekvienos dalies skonį.

    Viskas. Labai greita. Labai skanu. Mažiesiems irgi! Be to, dabar, kai siaučia gripas ir kitos bjaurybės, reikia valgyt daug česnako ir žalumynų. Čia tikrai nieko naujo nepasakiau.