pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Tobulus Jautienos Kepenų Kotletus

Jautienos kepenų maistinė galia: išsamus vadovas

Jautienos kepenys yra vienas maistingiausių maisto produktų planetoje ir yra puikus būtinų vitaminų, mineralų ir baltymų šaltinis. Tai gausus vitamino A, B komplekso vitaminų ir geležies šaltinis, todėl tai yra sveiko ir skanaus maisto pasirinkimas visiems, norintiems pagerinti savo bendrą sveikatą ir savijautą.

Keptos elnio kepenys

Kepenys
2 kiaušiniai
150g maltų džiūvėsių
Stiklinė aliejaus
Pipirų ir druskos pagal skonį

Kepenys valanda mirkyti vandenyje. Vėliau išimti iš vandens ir išpajusčius plėves, supjaustyti gabalais.
Šiek tiek pamušus, pasūdyti, pabarstyti pagal skonį pipirų ir pavartant kepti.
Galima pavolioti plaktuose kiaušiniuose su džiūvėsėliais ir tuomet kepti.

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

  • 500g šviežių jautienos kepenų
  • Pieno mirkyti
  • Miltų apvolioti
  • Aliejaus kepti
  • 4-5 vidutinio dydžio svogūnai (naudojau raudonuosius)
  • Druskos, grūstų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai balzamiko acto
  • 1/2 stiklinės baltojo vyno

Kepenėles supjaustykite pailgais kepsneliais, galite id rar mažesniais gabalėliais. Nupjaukite išorinę plėvę, pašalinkite visus kietesnius darinius ir gyslas. Pamirkykite taip paruoštas kepenėles šaltame vandenyje, kelis kartus pakeisdami vandenį. Tada nupilkite vandenį ir užpilkite kepenėles pienu. Palikite kurį laiką pastovėti, kad pasišalintų kuo daugiau kraujo (per tą laiką nulupkite ir supjaustykite svogūnus).

Nusausinkite kepenėles ir apvoliokite kiekvieną gabalėlį miltuose (aš naudojau viso grūdo speltų). Įkaitinkite didelėje gilioje keptuvėje aliejų ir kepinkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Druska nebarstykite! Iškepusias kepenėles dėkite į troškintuvą, rikiuodami jas ant dugno. Taip iškepkite visus kepenėlių gabalėlius.

Įkaitinkite orkaitę iki 185C, feno rėžimu.

Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kepenėlės, įpilkite dar šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus ir kepinkite vis pamaišant, kol svogūnai taps minkšti ir skaidrūs. Bebaigiant kepti pabarstykite druska (druskos negailėkite, nes nesūdėte kepenėlių, tad svogūnai turi būti sūresni!!), pipirais, o pačioje pabaigoje supilkite balzamiko actą ir išmaišę nukelkite nuo ugnies. Dėkite apkepintus svogūnus ant kepenėlių (jei kepenėlės dviem sluoksniais troškintuve, dėkite svogūnų tarp sluoksnių, ir viršuje tegul būna svogūnai). Pabaigoje įpilkite balto vyno ir pašaukite į orkaitę 15-20 minučių, kad skoniai susigertų, ir kepenėlės tikrai iškeptų.

Patiekite su bulvių koše, marinuotais burokėliais, raugintais agurkais, arba kitais mėgiamais priedais.

Troškintos stirnos kepenys

Stirnos kepenys
Stiklinė pieno
100g. lašinių
Juodieji pipirai
Kvapnieji pipirai
Mairūnas
100g. Sviesto
1 svogūnas
Žiupsnelis mairūno
Stiklinė mėsos sultinio
Šaukštas miltų
Citrina
Puse stiklinės raudonojo vyno
Druskos pagal skonį

Kepenis 2 val. laikyti piene, paskui nupjaustyti plėves, prismaigstyti lašinių ir pabarstyti pipirais.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustyti svogūnus pridėjus juodųjų bei kvapniųjų pipirų ir mairūno.
Įdėti kepenis ir uždengus apie 1 val. troškinti, palaistant sultiniu.
Ištroškintas kepenis išimti, supjaustyti griežinėliais.
Į padažą supilti pusę stiklinės karšto vandens, vyną bei citrinos sultis ir sutirštinti su miltais.
Baigiant virti, sudėti kepenys ir dar keletą minučių troškinti.
Ištroškintas kepenis sudėti į didelę gilia lėkšte ir užpilti iškoštu padažu.

Receptai: Žvėrienos kepenys (trumpi receptai)

Mažais gabaliukais supjaustytus lašinius paspirginti, sudėti kepenis, svogūnus, svogūnus, apelsino kubelius ir truputi pakepinti.
Vėliau pasūdyti ir skysti sutirštinti grietinę sumaišius su krakmolu.
O jeigu norite šiek tiek daugiau įdomesnio skonio galima grietine pakeisti raudonu arba baltu vynu.