pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Idarytos Vištienos Krūtinėlės Receptas su Beata

Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje, įdaryta sūriu ir daržovėmis

Autorius apie receptą: Čia vienas iš tų patiekalų, kai valgai ir norisi dar ir dar! Skonis nustebino gerąja prasme ir tikiu, kad šeimyna už šį patiekalą ne kartą padėkos. Čia vienas iš tų patiekalų, kai valgai ir norisi dar ir dar! Skonis nustebino gerąja prasme ir tikiu, kad šeimyna už šį patiekalą ne kartą padėkos. Edita, Oditėlės blogas

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 2

Anties krūtinėlė su vyšnių padažu

Anties krūtinėlės pusę su odele peiliu šiek tiek įpjauname keliose vietose it ruoštumėtės žaisti kryžiukus nuliukus. To reikia, kad riebalai, esantys po odele, ištirptų ir odelė suskrustų. Papipiriname ir padruskiname paukštieną ir dedame kepti odele žemyn į įkaitintus riebalus. Greta galite įmesti rozmarino šakelę.

Kepame apie 5-7 minutes (priklausomai nuo krūtinėlių dydžio) neversdami. Antienos poodžio riebalams aptirpus ir paukštienai apskrudus, apverčiame krūtinėlę ir dar pakepame 3-5 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio ir jūsų pageidaujamos mėsos temperatūros.

Baigę kepti jokiu būdu nepjaustome, o pridengiame inde folija ir leidžiame šiek tiek pravėsti. Šio proceso metu mėsa sugeria išsiskyrusias sultis ir todėl būna minkštesnė, sultingesnė. Krūtinėlę iškart prapjovus, iš jos išbėgtų visas skonis.

Reklama41011

Kol mėsa ilsisi, imamės padažo. Nupilkite iš keptuvės maždaug pusę išsiskyrusių riebalų (juose apskrudintos bulvės bus išskirtinio skonio), kad liktų ne daugiau nei 2 šaukštai. Pilame vyną ir leidžiame paburbuliuoti ant stiprios ugnies, kad išgaruotų alkoholis.

Tada pilame balzamiko actą, dedame medų, druską ir pipirus ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol padažas pradeda tirštėti ir artėti prie pageidaujamos konsistencijos.

Patiekite griežinėliais pjaustytą krūtinėlę su pora šaukštų aromatingo vyšnių padažo.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiRūta parašė:Kur dingo „Beatos svetainė”?Roberta parašė:

Sveika Beata 🙂 atrodo nuostabiai šis patiekalas, tik man kilo klausimas bulvės pakepintos tame padaže jos turi priklausyti prie šio patiekalo ir jei taip kaip jas iškepti tame padaže,kadangi dar tik pradžiamokslė aš nelabai žinau 🙂

Neringa parašė:Isbandyta! Ir tai tobula!!Kristina parašė:

Laba diena,
Kaip tik šiandien bandysiu šį receptą, tačiau apsikvailinau ir padažui nusipirkau spanguolių, o ne vyšnių, tad norėjau paklausti gal galima jas apkeisti šį kartą nesugadinant skonio, ar vis dėlto reikia lėkti į parduotuvę ir pirkti vyšnių?
Būsiu baisiai dėkinga jei gausiu atsakymą 🙂

Reikalingi ingredientai:
Vištos krūtinėlė3 vntKietasis sūris3 vntMiltaipagal poreikįKiaušinis1 vntDžiūvėsėliaipagal poreikįDruska ir pipiraipagal skonįReklama
Gaminimo eiga

1. Nuplaukite ir išdžiovinkite vištienos krūtinėlę. Kiekvienos krūtinėlės viduryje padarykite kišenę ir įdėkite į ją po vieną didelį sūrio griežinėlį.

2. Pritvirtinkite dantų krapštukais.Reklama3. Sumaišykite miltus su druska ir pipirais. Atskirame inde išplakite kiaušinį ir pipirus.4. Krūtinėles apvoliokite miltuose.Reklama5. Įmerkite į kiaušinių mišinį.6. Ir apvoliokite džiūvėsėliuose.Reklama

7. Krūtinėles apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos, po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Po to krūtinėles sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 15 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.

Idaryta vistienos krutinele beata

Vištienos krūtinėlę tikrai ne visada pavyksta iškepti taip, kad ji išliktų sultinga. Todėl vienas iš gelbėjančių krūtinėlės gaminimo būdų yra jos įdarymas formuojant „kišenę“. Įdarui galite naudoti begales skirtingų jums patinkančių ingredientų, pavyzdžiui, saulėje džiovintus pomidorus, morkas, fetos sūrį, špinatus ir varškę bei juos derinti ir maišyti tarpusavyje. Tačiau šiandien jums siūlome išbandyti šį vištienos krūtinėlės įdarytos sūriu ir slyvomis bei pagardintos gaiviu apelsinų padažu receptą, kuris yra ne tik lengvas ir greitas, tačiau ant jūsų stalo atrodys tiesiog įspūdingai.

Keturiems asmenims reikės:

Įdaras:

  • 200 gramų fermentinio sūrio (galima naudoti ir mocarelą)
  • 200 gramų džiovintų slyvų
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

Padažas:

  • 4 apelsinų
  • 1 valgomojo šaukšto miltų
  • 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus
  • 100 gramų sviesto

Gaminimas:

  • Perpjaukite krūtinėlę per pusę taip, kad galėtumėte atversti ir vidų užpildyti įdaru. Išmuškite mėsą plaktuku bei abi vidines puses ištepkite sviestu, kuris mėsai suteiks daugiau drėgmės.
  • Supjaustykite fermentinį sūrį gabalėliais ir kartu su slyvomis užpildykite „kišenę“ . Kad įdaras neišbėgtų ir liktų sultingas, kraštą išmuškite naudojant mėsos plaktuką arba užsiūkite maistiniu siūlu.
  • Išvoliokite paruoštą mėsą plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
  • Aliejuje apkepkite kiekvieną krūtinėlės pusę po 5 minutes.

Padažas:

  • Išspauskite sultis iš apelsinų, sumaišykite kartu su ruduoju cukrumi, sviestu ir porą minučių pakaitinkite keptuvėje. Užpilkite ant jau iškeptos ir paruoštos vištienos krūtinėlės.
  • Susijusios kategorijos:

Įdaryta vištienos krūtinėlė su daržovėmis ir sūriu, kepta orkaitėje

Neseniai pasakojau kaip skaniai paruošti anties krūtinėlę su uogų padažu, o šiandien parodysiu dar vieną paukštienos patiekalą. Tik šį kartą gaminsiu įdarytą vištienos krūtinėlę orkaitėje. Ją įdarau su įvairiomis daržovėmis ir sūriu, apskrudintu keptuvėje, o po to galutinai iškepu orkaitėje. Patikėkite manimi, galutinis skonis labai geras ir visa šeima džiaugiasi nuostabiai pavykusia vakariene. Patiekalas, kuris gamintas jau ne kartą ir bus gaminamas ateityje, nes mūsų šeimos labai mėgstamas. Būtinai mėginkite ir Jūs!

Vištos krūtinėlė su feta ir panceta

Įdaras. 2 šaukštus fetos sumaišom su 1 šaukštu minkšto sviesto ir šaukštu džiūvėsėlių, susmulkinam pusę nedidelio raudono saldaus pipiro ir pusę saliero stiebo ir sumaišom su sūrio ir sviesto mase. Pridedam smulkinto baziliko, druskos ir pipirų pagal skonį. Padalinam masę į keturias dalis.

Įpjaunam krūtinėlę per storiausią vietą: duriam atsargiai peilį, kad pasidarytų „kišenė“. Į kišenę prikemšam atsargiai 1/4 įdaro. Viršų persmeigiam mediniais pagaliukais.

Dedam ant krūtinėlės keletą baziliko lapų ir apvyniojam panceta.

Reklama41011

Kepam 200 C orkaitėje apie 40 min.

IngredientaiPatarimas

Šitą kepsniuką aš patiekiau su „rimta“ bulvių koše (daug sviesto ir grietinėlės šlakas, ir muskato riešuto patarkuota) ir jaunom cukinijom, kurias išilgai supjausčiau ir pridėjau prie krūtinėlės paskutines 5 kepimo minutes.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003Komentaraimackinukas parašė:Pipiras? Cili ar paprika?Arvydas parašė:

Laba panele Beta o kaip ant griliaus?
200 netiesioginiam kepimui ir tada truputi tiesiogiai kad apskrustu?
Su Pagarba

Diana parašė:

Gerai, kad nepuoliau pirkti produktų neperskaičius recepto, juk salieras nenurodytas prie „Reikės” :)) Labai skanu, dariau su kalakuto krūtinėle, liko įdaro – tai dar prieš pabaigą įdėjau cukinijų, kurių kelias užpildžiau įdaro likučiu 🙂 taip pat kartu kepiau mini bulvytes apvirtas, apvoliotas aliejuje su imbieru, druska ir čili dribsniais:) Nerealus patiekalas, ačiū Beata už idėją 🙂

Rašyti komentarą

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Vištienos krūtinėlės iš abiejų pusių apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įpjaukite per visą ilgį, padarydami joje "kišenėlę".

Pridėkite įdaro ir tvirtai užspauskite. Ant viršaus išdėliokite po tris citrinos riekeles, apibarstykite šviežiu čiobreliu ir kepkite 180 laipnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol įsmeigus peilį iš krūtinėlės bėgs skaidrios sultys.

Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Paprasta lazanijaTradiciniai kotletaiPatys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiSotus kiaulienos plovasKomentarai (12)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Ausra2021-10-18 23:54O kokiame inde kepti? ATSAKYTIRenata2021-10-19 14:24Galima tiesiog skardoje, išklojus kepimo popierium :) ATSAKYTIGabrielė2020-01-31 16:22Buvo be galo skanuuuu. ❤️ ATSAKYTIAusra2021-10-18 23:55Kokiame inde kepet? Ar reikia kazkuo patepti? ATSAKYTIGretualija2020-01-11 16:38Noriu padėkoti už nuostabų receptą, labai labai gera idėja, dėkoju Jums! ;) ATSAKYTIMantas2019-11-21 20:38Kaip padaryti, kad neišbėgtų įdaras iš vištienos krūtinėlės kišenės. Ačiū. ATSAKYTILaima2019-11-22 16:39

Kuo giliau įpjauti vištieną ir įdarą sudėti standžiai. Aš kartais pjaunu truputį įstrižai iš viršaus vos vos link apačios, tuomet natūraliai susiformuoja kampas ir įdaras giliau lieka :) ATSAKYTI

Agnė2019-09-25 16:21Tikrai superinis receptas, gaminome ne vieną kartą. :) ATSAKYTIAndželika2019-02-17 14:35

Bandžiau ,tačiau likau nusivylusi gal dėl geltonos paprikos ,arba tiesiog nemokėjau paruošti.Įdare per daug jautėsi svogūnai ir kiti ingridienatai, o mėsa sausoka. ATSAKYTI

Diana2019-02-24 16:36

Daržoves reikėtų labai gerai susmulkinti tada skaniau. Aš paprastai įdarui dar pakepinu, nes man kepintos labiau patinka, ypač paprika. O vištiena sausoka būna, jeigu per ilgai kepama, nes kepimą reikėtų žiūrėti pagal krūtinėlių dydį ir savo orkaitę, nes ne visų tikra temperatūra atitinka užrašyta. Skanios vištienos orkaitėje paslaptis - neperkepimas, nes tik pakepsi šiek tiek ilgiau, ir jau bus neskanu. Geriausias būdas - įsigyti mėsos termometrą :-) ATSAKYTI