Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje, įdaryta sūriu ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Čia vienas iš tų patiekalų, kai valgai ir norisi dar ir dar! Skonis nustebino gerąja prasme ir tikiu, kad šeimyna už šį patiekalą ne kartą padėkos. Čia vienas iš tų patiekalų, kai valgai ir norisi dar ir dar! Skonis nustebino gerąja prasme ir tikiu, kad šeimyna už šį patiekalą ne kartą padėkos. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 2Anties krūtinėlė su vyšnių padažu
Anties krūtinėlės pusę su odele peiliu šiek tiek įpjauname keliose vietose it ruoštumėtės žaisti kryžiukus nuliukus. To reikia, kad riebalai, esantys po odele, ištirptų ir odelė suskrustų. Papipiriname ir padruskiname paukštieną ir dedame kepti odele žemyn į įkaitintus riebalus. Greta galite įmesti rozmarino šakelę.
Kepame apie 5-7 minutes (priklausomai nuo krūtinėlių dydžio) neversdami. Antienos poodžio riebalams aptirpus ir paukštienai apskrudus, apverčiame krūtinėlę ir dar pakepame 3-5 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio ir jūsų pageidaujamos mėsos temperatūros.
Baigę kepti jokiu būdu nepjaustome, o pridengiame inde folija ir leidžiame šiek tiek pravėsti. Šio proceso metu mėsa sugeria išsiskyrusias sultis ir todėl būna minkštesnė, sultingesnė. Krūtinėlę iškart prapjovus, iš jos išbėgtų visas skonis.
Reklama41011Kol mėsa ilsisi, imamės padažo. Nupilkite iš keptuvės maždaug pusę išsiskyrusių riebalų (juose apskrudintos bulvės bus išskirtinio skonio), kad liktų ne daugiau nei 2 šaukštai. Pilame vyną ir leidžiame paburbuliuoti ant stiprios ugnies, kad išgaruotų alkoholis.
Tada pilame balzamiko actą, dedame medų, druską ir pipirus ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol padažas pradeda tirštėti ir artėti prie pageidaujamos konsistencijos.
Patiekite griežinėliais pjaustytą krūtinėlę su pora šaukštų aromatingo vyšnių padažo.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiRūta parašė:Kur dingo „Beatos svetainė”?Roberta parašė:Sveika Beata 🙂 atrodo nuostabiai šis patiekalas, tik man kilo klausimas bulvės pakepintos tame padaže jos turi priklausyti prie šio patiekalo ir jei taip kaip jas iškepti tame padaže,kadangi dar tik pradžiamokslė aš nelabai žinau 🙂
Neringa parašė:Isbandyta! Ir tai tobula!!Kristina parašė:Laba diena,
Kaip tik šiandien bandysiu šį receptą, tačiau apsikvailinau ir padažui nusipirkau spanguolių, o ne vyšnių, tad norėjau paklausti gal galima jas apkeisti šį kartą nesugadinant skonio, ar vis dėlto reikia lėkti į parduotuvę ir pirkti vyšnių?
Būsiu baisiai dėkinga jei gausiu atsakymą 🙂

Reikalingi ingredientai:
Vištos krūtinėlė3 vntKietasis sūris3 vntMiltaipagal poreikįKiaušinis1 vntDžiūvėsėliaipagal poreikįDruska ir pipiraipagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Nuplaukite ir išdžiovinkite vištienos krūtinėlę. Kiekvienos krūtinėlės viduryje padarykite kišenę ir įdėkite į ją po vieną didelį sūrio griežinėlį.
2. Pritvirtinkite dantų krapštukais.Reklama3. Sumaišykite miltus su druska ir pipirais. Atskirame inde išplakite kiaušinį ir pipirus.4. Krūtinėles apvoliokite miltuose.Reklama5. Įmerkite į kiaušinių mišinį.6. Ir apvoliokite džiūvėsėliuose.Reklama7. Krūtinėles apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos, po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Po to krūtinėles sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 15 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.

Idaryta vistienos krutinele beata
Vištienos krūtinėlę tikrai ne visada pavyksta iškepti taip, kad ji išliktų sultinga. Todėl vienas iš gelbėjančių krūtinėlės gaminimo būdų yra jos įdarymas formuojant „kišenę“. Įdarui galite naudoti begales skirtingų jums patinkančių ingredientų, pavyzdžiui, saulėje džiovintus pomidorus, morkas, fetos sūrį, špinatus ir varškę bei juos derinti ir maišyti tarpusavyje. Tačiau šiandien jums siūlome išbandyti šį vištienos krūtinėlės įdarytos sūriu ir slyvomis bei pagardintos gaiviu apelsinų padažu receptą, kuris yra ne tik lengvas ir greitas, tačiau ant jūsų stalo atrodys tiesiog įspūdingai.
Keturiems asmenims reikės:
Įdaras:
- 200 gramų fermentinio sūrio (galima naudoti ir mocarelą)
- 200 gramų džiovintų slyvų
- Žiupsnelio druskos ir pipirų
Padažas:
- 4 apelsinų
- 1 valgomojo šaukšto miltų
- 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus
- 100 gramų sviesto
Gaminimas:
- Perpjaukite krūtinėlę per pusę taip, kad galėtumėte atversti ir vidų užpildyti įdaru. Išmuškite mėsą plaktuku bei abi vidines puses ištepkite sviestu, kuris mėsai suteiks daugiau drėgmės.
- Supjaustykite fermentinį sūrį gabalėliais ir kartu su slyvomis užpildykite „kišenę“ . Kad įdaras neišbėgtų ir liktų sultingas, kraštą išmuškite naudojant mėsos plaktuką arba užsiūkite maistiniu siūlu.
- Išvoliokite paruoštą mėsą plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
- Aliejuje apkepkite kiekvieną krūtinėlės pusę po 5 minutes.
Padažas:
- Išspauskite sultis iš apelsinų, sumaišykite kartu su ruduoju cukrumi, sviestu ir porą minučių pakaitinkite keptuvėje. Užpilkite ant jau iškeptos ir paruoštos vištienos krūtinėlės.
- Susijusios kategorijos: