Netikras zuikis - visi receptai
Netikrą zuikį galima kepti ir iš kiaulienos, ir iš kiaulienos-jautienos mišinio, tinka įmaišyti dalį paukštienos faršo. Jei vengiate lašinukų, į faršą galima įspausti „moderniškesnių“ priedų – alyvuogių ar saulėje džiovintų pomidorų. Iš tokio kiekio mėsos išeis vienas didelis ar du mažesni zuikučiai, o gal net visa zuikių šeimyna.
Žymės: kiauliena, mėsa, Velykinis, netikras zuikis, zuikis, lietuviškas, tradicinisNetikras zuikis
Autorius apie receptą: Faršą galima dėti tiek kiaulienos, tiek kiaulienos + jautienos, tiek vištienos ar kalakutienos. Faršą galima dėti tiek kiaulienos, tiek kiaulienos + jautienos, tiek vištienos ar kalakutienos. Neringa, Neringos blogas
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4
Receptui reikės:
- liesa sumalta kiauliena: 1 kilogramo
- šoninė: 200 gramų
- svogūnai: 1 didelio
- morkos: 2
- obuoliai: 1 (sutarkuojame su visa odele)
- kiaušiniai: 3
- džiūvėsėliai: 2 saujų
- mėgstami prieskoniai (čiobrelis, juodieji ir kvapieji pipirai; šiek tiek muskato; šiek tiek kalendros)
- druska: pagal skonį
- Pirmiausia keptuvėje pakepink šoninę.
- Tada sudėk į keptuvę kaip įmanoma smulkiau susmulkintą svogūną, ten pat dėk sutarkuota morką ir tarkuotą obuolį, viską patroškink.
- Po to sumaišyk keptuvės turinį su malta kiauliena (tinka ir jautienos-kiaulienos faršo miksas), prieskoniais, kiaušiniais, džiūvėsėliais ir viską pagal savo skonį pagardink druska.
- Dėk pasiruoštą masę į norimą formą ir pašauk į orkaitę.
- Kepk uždengęs folija maždaug 60 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, paskui dar apie 30 minučių karštesnėje orkaitėje, bet jau nuėmęs foliją.
- Skaniai valgosi tiek šaltas, tiek šiltas su virtomis ar keptomis bulvėmis ir įvairiomis salotomis. Pasimėgauk!
