pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šašlykų marinavimo receptai su pomidorų padažu

Šašlykai - vienas populiariausių patiekalų, ypač mėgstamas šiltuoju metų laiku. Marinavimo būdų yra daugybė, tačiau šašlykai su pomidorų padažu - puikus pasirinkimas, norint pasiekti sodrų skonį ir minkštą mėsą. Šiame straipsnyje rasite keletą receptų, kaip pasigaminti puikius šašlykus su pomidorų padažu.

Receptas su garstyčiomis, majonezu ir pomidorų padažu

Šis receptas - tai prisiminimas iš tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės vaikystės. Nors iš pradžių autorė abejojo dėl majonezo naudojimo marinate, vėliau įsitikino, kad jis suteikia šašlykams ypatingo skonio.

Ingredientai (6 porcijos):

  • 3 kg kiaulienos sprandinės
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 svogūnai
  • 1 v. š. garstyčių
  • 1 v. š. majonezo
  • 3 v. š. pomidorų padažo
  • Žiupsnis juodųjų pipirų
  • Druskos pagal skonį
  • 2 v. š. obuolių acto

Gaminimo būdas:

  1. Sprandinę supjaustykite gabalais, tinkamais nerti ant iešmo.
  2. Česnaką smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Suberkite į dubenį su mėsa.
  3. Supilkite pomidorų padažą, garstyčias, majonezą, actą. Suberkite pipirus.
  4. Viską gerai išmaišykite.
  5. Palikite marinuotis bent 6-12 val.
  6. Prieš kepant šašlykus pagardinkite druska.

Šašlykų receptas su citrina ir medumi

Šis receptas, pasak autorės Janinos, suteikia mėsai ypatingo skonio ir minkštumo.

Ingredientai:

  • 1 citrina
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 kilogramas kiaulienos
  • 200 gramų pomidorų padažo
  • 1 stiklinė vandens
  • Šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • Šiek tiek prieskonių

Paruošimo būdas:

  1. Mėsą supjaustykite gabaliukais.
  2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite, įberkite druskos ir prieskonių, sudėkite išspaustas citrinų sultis, medų, aliejų, įpilkite vandens.
  3. Šiuo marinatu užpilkite mėsą ir gerai išmaišykite.
  4. Marinuokite parą, kepkite kepsninėje.

Firminis mamos šašlykų receptas

Šis receptas ypatingas tuo, kad naudojamas didelis kiekis svogūnų ir prieskoninių žolelių, o mėsa gerai išminkoma.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 1 kg geltonųjų svogūnų (nuluptų)
  • 1 saujelė šviežios kalendros
  • 1 saujelė šviežio baziliko
  • 1 didesnė sauja šviežių plačialapių petražolių
  • 1 šaukštas pomidorų padažo (kečupo)
  • Iš pusės vidutinio dydžio citrinos išspaustų sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis smulkiai sukapotų česnako skiltelių
  • Pusės smulkiai supjaustyto raudono čili pipiro be sėklų (nebūtina)
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 1 lauro lapo
  • 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Apie 20-25 g rupios druskos
  • 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Iki 100 ml vandens

Paruošimas:

  1. Kiaulienos sprandinę nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
  2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį su mėsa.
  3. Kalendrą, bazilikus bei petražoles smulkiai sukapokite ir suberkite ant svogūnų.
  4. Sudėkite visus likusius produktus (išskyrus vandenį).
  5. Mėsą su svogūnais ir likusiais ingredientais labai gerai išminkykite (apie 5-7 minutes), kol svogūnai suminkštės ir išleis savo sultis.
  6. Jeigu reikia, įpilkite šlakelį vandens. Dar kartelį viską išmaišykite ir rankomis stipriai paspauskite mėsą, kad ji būtų truputį apsemta.
  7. Ant viršaus uždėkite mažesnio skersmens lėkštę, šiek tiek paspauskite, dubenį apvyniokite maistine plėvele ir nakčiai dėkite į šaldytuvą.
  8. Pusvalandį prieš kepant šašlykus išimkite iš šaldytuvo, nuimkite plėvelę su lėkšte ir švelniai išmaišykite.
  9. Nuo mėsos nuimkite svogūnus (jeigu vienas kitas pasitaikys - ne problema), verkite ant iešmų, šiek tiek apspausdami ir sustumdami gabalėlius vieną šalia kito.
  10. Šašlykus retkarčiais pavartydami kepkite apie 20 minučių. Patikrinkite, ar šašlykai iškepę, įpjaukite viduryje esantį gabalėlį.

Patarimai, kaip išvengti ašarų pjaustant svogūnus

Ruošiant šašlykus dideliam kiekiui žmonių, svogūnų lupimas ir pjaustymas gali būti nemalonus procesas. Vyras, norėdamas išvengti ašarų, užsideda vienkartines pirštines ir plaukimo akinius.