pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Elnienos šonkauliukų receptas - Skanu ir paprasta paruošti!


KIAULIENOS ŠONKAULIUKAI SU BARBEKIU PADAŽU

Barbekiu padažu pagardinti šonkauliukai – klasika! Tikriausiai daugelis juos įvardytų kaip vienus mėgstamiausių, ir tikrai ne veltui. Sultingus, sodraus skonio, nuo kauliukų krentančius šonkauliukus visai paprastai paruošite pagal šį receptą. Pats gamybos procesas truks visai neilgai, visa kita – kepimas orkaitėje (ar grilyje), kantriai laukiant, kol galėsite mėgautis tobulo skonio pietumis ar vakariene.

Jei gaminimui turite daugiau laiko ar įkvėpimo, siūlome išsivirti naminį barbekiu padažą, tačiau lygiai taip pat puikiai tiks ir pirktinis. Rinkitės mėgstamiausią!


Paruošite per 60 min.
Kepsite 2 val. 25 min.

Naminiam barbekiu padažui:

  • 1 ½ stiklinės (375 g) kečupo
  • ½ stiklinės (125 g) obuolių acto (6 proc.)
  • ½ stiklinės (125 g) vandens
  • 2 valg. š. medaus (arba klevų sirupo)
  • 2 valg. š. „Vorčesterio“ padažo
  • ½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
  • 2 arb. š. garstyčių
  • 2 arb. š. džiovintų česnakų granulių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų
  • ½ arb. š. rūkytos paprikos
  • 2 arb. š. džiovintų česnakų granulių
  • 1 arb. š. rūkytos paprikos
  • 1 arb. š. džiovintų raudonėlių
  • 1 arb. š. džiovintų čiobrelių
  • 1 arb. š. druskos
  • ½ arb. š. Kajeno paprikos
  • ½ arb. š. kumino
  • ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 600-700 g kiaulienos šonkauliukų
  • ½ stiklinės (125 ml) natūralių obuolių sulčių

1. Išvirkite barbekiu padažą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


2. Visus ingredientus sudėkite į puodą ir virkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol užvirs.

3. Ugnį sumažinkite iki silpnos ir virkite dar 30-40 min., vis pamaišydami, kol padažas sutirštės. Atidėkite į šalį arba, jei padažą paruošėte iš anksto, laikykite šaldytuve, kol naudosite.

Lipnūs ir sultingi šonkauliukai orkaitėje

Autorius apie receptą: Sultingi, lipnūs šonkauliukai, mėsytė tiesiog krenta nuo kaulo. Galima kepti orkaitėje ar ant laužo. Sultingi, lipnūs šonkauliukai, mėsytė tiesiog krenta nuo kaulo. Galima kepti orkaitėje ar ant laužo. Ieva, Skanūs kąsneliai

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4

Elniena

ELNIENOS KEPSNELIAI
0,5 kg elnienos, žvėrienai skirtų prieskonių, 1 citrinos.
Įdarui: 150 g virtų ryžių, 50 g fermentinio sūrio, 2 svogūnai, 2 šaukštai sviesto, pomidorų padažo.
Elnieną supjaustyti riekelėmis, išmušti, pabarstyti prieskoniais, apšlakstyti citrinų sultimis, sudėti į dubenį, suspausti ir padėti į šaldytuvą. Po 2-3 val. apkepti iš abiejų pusių aliejuje. Apkeptas riekeles dėti ant folijos lapelių.
Įdarui smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste ir supilti į ryžius. Suberti tarkuotą sūrį, prieskonius, viską išmaišyti. Ant mėsos dėti po šaukštą pomidorų padažo, ryžių įdaro, foliją sandariai užsukti ir kepti orkaitėje 20 min.

ELNIENOS ŠAŠLYKAS
1 kg elnienos, 5 svogūnai, 2 citrinos, 1 galvutė česnako, žvėrienai skirtų prieskonių, 0,5 stiklinės aliejaus.
Elnieną supjaustyti gabalėliais, svogūnus – pusžiedžiais, suberti prieskonius, smulkintą česnaką, išspausti citrinų sultis ir 12 val. marinuoti vis pamaišant. Likus 3-4 val. iki kepimo įpilti pusę stiklinės aliejaus ir išmaišyti.
Mėsos gabaliukus sumauti ant iešmų ir kepti ant žarijų vartant. Iškepusius šašlykus rekomenduojama patiekti su virtais ryžiais ir pomidorų bei paprikų salotomis.

TROŠKINTA ELNIENA
1 kg elnienos, šaukštas miltų, 70 g alyvų aliejaus, 2 stiklinės baltojo vyno, 4 kvapieji pipirai, 2 lauro lapai, žiupsnelis mairūno, 3 svogūnai, 3 morkos, 4 bulvės, 4 pomidorai (arba 4 šaukštai pomidorų tyrės), juodųjų pipirų.
Mėsą sukapoti, pabarstyti miltais, sumaišytais su druska bei maltais pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iki aukso spalvos. Tada įpilti vyno arba vandens (2 stiklines), įberti maltų pipirų, mairūno, įmesti lauro lapelius ir troškinti ant silpnos ugnies apie 2 val. Nuplautus pomidorus, nuluptas bulves, morkas ir svogūnus supjaustyti ketvirčiais, sudėti prie mėsos ir troškinti, kol mėsa visai suminkštės. Rekomenduojama patiekti su biriai virtais ryžiais, papuošti prieskoniniais žalumynais.

IŠKYLAUTOJŲ KEPSNELIAI
Dvi paras su prieskoniais marinuotą elnio kumpį supjaustyti nestoromis riekėmis, pabarstyti barbekiu prieskoniais, ant viršaus uždėti po gabalėlį sviesto arba lašinukų. Kiekvieną kepsnelį gerai suvynioti į foliją ir kepti karštose žarijose lauže. Rekomenduojama valgyti su pomidorais, saldžiosiomis paprikomis, svogūnais.


GRAIKIŠKI ŠONKAULIUKAI SU CITRINOMIS, ČESNAKAIS IR ŽOLELĖMIS


Citrinos, česnakai, prieskoninės žolelės – Viduržemio jūros virtuvei būdingas skonių derinys. Švelnus, tačiau tuo pačiu ir labai išraiškingo skonio marinatas puikiai tinka kiaulienos šonkauliukams ruošti. Medus jiems suteikia saldumo, citrinos – rūgštumo, o česnakai ir prieskoninės žolelės – malonaus pikantiškumo. Kuo ilgiau marinuosite šonkauliukus, tuo giliau prieskonių aromatas bei skonis įsigers į mėsą, tačiau jei skubate – pakaks juos palaikyti marinate vos pusvalandį kambario temperatūroje.

Bazilikų padažas prie šių šonkauliukų dera ypatingai gardžiai. Jei viso jo nesuvalgysite su šonkauliukais, laikykite šaldytuve ir gardinkite salotas, mėsos kepsnius (steikus), keptą vištieną.


Paruošite per 40 min.
Kepsite 2 val. 20 min.

1. Paruoškite bazilikų padažą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


2. Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės.


3. Sandariame indelyje šaldytuve laikykite iki 3-4 dienų.

4. Paruoškite šonkauliukų marinatą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

5. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.

Trys kiaulienos šonkauliukų receptai

Paprasta pagaminti, gardu valgyti, smagu dalintis. Visa tai – apie šonkauliukus! Pasiraitokite rankoves ir pasiruoškite servetėles – šonkauliukai gali tapti tikra vasaros sezono žvaigžde! Laiko čia prireiks daugiau nei pastangų ar įgūdžių – tik kantrybės išlaukti, kol šonkauliukai iškeps ir mėsa taps tokia sultinga ir minkšta, kad palietus šakute, tiesiog kris nuo kauliukų. Tas skonis, patikėkite, vertas kiekvienos kepimo minutės.

Paruošėme tris receptus skirtingiems skoniams: nuo klasikinių šonkauliukų su sodraus skonio barbekiu padažu iki kiek įdomesnių receptų, dvelkiančių Azijos bei Graikijos virtuvių skonių natomis.

Ar jau žinote, kurį receptą išbandysite pirmą? Gaminkime kartu – kaip visad, žingsnis po žingsnio!

PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Prieš kepdami šonkauliukus, būtinai nuimkite vidinėje jų pusėje esančią membraną. Tai – labai svarbus žingsnis, jei norite iškepti minkštą ir sultingą, nuo kauliukų atšokančią mėsą.
  • Šonkauliukams gardinti galite rinktis mėgstamą prieskonių mišinį. Kad prieskoniai įsigertų lengviau ir suteiktų ryškesnį skonį, šonkauliukams įtrinti naudokite ne tik sausą mišinį, bet ir porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
  • Tiek obuolių sultys, tiek svogūnai kepamiems šonkauliukams suteiks ne tik papildomo skonio, bet ir minkštumo, sultingumo.
  • Tikslus kepimo laikas priklausys nuo šonkauliukų dydžio ir storio. Didesnei, mėsingesnei šonkauliukų juostai gali reikėti pailginti kepimo laiką iki 2,5-3 valandų.
  • Tokius šonkauliukus galite kepti ir grilyje – kepkite netiesioginėje kaitroje, sandariai įsuktus į foliją su obuolių sultimis, o kepimo temperatūrą ir kepimo laiką išlaikykite tokius pačius.