pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Elnienos farso receptai - išskirtiniai skoniai kiekvienai progai

Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Elnienos nugarinė

Patys skaniausi kepsniai iš nugarinės ir išpjovos. Pati švelniausia yra vidinė išpjova. Labai dažnai išpjova vadina nugarinę. Elnienos nugarinės gabalai gali būti skirstomi į keturias pagrindines kategorijas. Dažniausiai naudojami šie keturi pjausniai:

Elnienos tenderloin yra minkščiausia mėsos dalis, esanti elnio vidinėje dalyje prie stuburo. Šis pjausnys vertinamas dėl savo švelnumo ir dėl liesumo. Skonis yra lengvesnis nei kitų nugarinės dalių. Šią mėsą geriausia kepti greitai, ant aukštos temperatūros, kad išlaikytų sultingumą. Iš vidinės išpjovos gausis idealus karpačo, kepti medaljonai su grietinėlės padažu tiks net išrankiausiam gurmanui.


Elnienos karpačio skaniausias iš vidinės išpjovos. itin plonai supjaustyti galima keletą valandų pašaldžius šaldiklyje. Peršaldžius mėsa drošis, pernelyg plonai. Geriausiai elniena jaučiasi kai gabaliukai 3 milimetrų. Šalia jauno elnio kiaušinukai, jie verdami arba kepami, skonis egzotiškas.


Elnienos Ribeye itin skanus. Apkepinti kartais tenka daugiau, nes sunkiau iškepa prie kaulo. Nors ta mėsa prie kaulo pati skaniausia.

Elnienos nugarinės gabalai yra liesi, todėl svarbu juos kepti greitai, išvengiant perkepimo, kad išsaugotų savo natūralų skonį ir minkštumą.

Norint paruošti sultingą ir minkštą elnienos nugarinės kepsnį, svarbu atkreipti dėmesį į kepimo laiką ir temperatūrą. Elnienos mėsa yra liesa, todėl per ilgas kepimas gali ją išdžiovinti.

Populiarūs elnienos patiekalai

Elnią galima panaudoti beveik visą. Tiesiogiai lieka tik rageliai ir nageliai, kailis. Elnienos mėsa naudojama įvairiuose patiekaluose, pradedant nuo troškinių ir kepsnių iki gurmaniškų carpaccio bei steikų.

Elnienos mėsa – liesa, turinti daug baltymų ir mažai riebalų, todėl yra puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Švelnus žvėrienos skonis leidžia eksperimentuoti su prieskoniais, o geras brandinimas užtikrina, kad mėsa bus minkšta, sultinga ir išlaikys savo struktūrą. Elniena ypač dera su gamtoje augančiais ingredientais, tokiais kaip miško uogos, kadagiai, žolelės ir šaknys, kurie pabrėžia natūralų jos skonį. Elnieną galima valgyti termiškai neapdorojus, elnienoje nėra pavojingų žmogui ligų sukėlėjų.

Turinys

  • Kur nusipirkti elnienos
  • Brandinta elniena
  • Populiarūs elnienos patiekalai
  • Elnienos kulinarinės savybės
  • Elnienos kepenų patiekalai
  • Elnio kepenų tartaras
  • Šviežiai keptos elnienos kepenėlės
  • Elnio kepenėlės su svogūnais
  • Elnio kepenėlių paštetas su morkomis
  • Elnienos nugarinė
  • Elnienos kepimo laipsniai ir laikai
  • Elnienos kepsnys su grietinėle
  • Elnienos kumpio patiekalai
  • Keptas elnienos kepsnys rostbifo principu
  • Elnienos kepsnio padažas
  • Elnienos troškinys
  • Elnienos sultinys
  • Elnienos sriuba
  • Elnienos guliašo sriuba
  • Elnienos šaltiena
  • Raugintų kopūstų sriuba su elniena
  • Elnienos faršo patiekalai

Elniena, dėl savo švelnaus skonio ir liesos struktūros, yra viena labiausiai vertinamų žvėrienos rūšių Lietuvoje ir visame pasaulyje. Ji išsiskiria aukšta kokybe, mažesniu riebalų kiekiu bei subtiliu, natūraliu žvėrienos prieskoniu. Tinkamai paruošta elniena tampa tikru delikatesu, o jos skonis puikiai dera su įvairiais prieskoniais, vynu ir daržovėmis. Lietuvoje elniai dažniausiai medžiojami tam tikru sezonu, o jų mėsa – branginama ir laikoma gurmaniška.


Kokybiškos elnienos mėsos patiekalas skirtas pasimėgauti. Pakanka nedidelio kiekio, kad pajusti nuostabų elnienos skonį. Lengviausia gauti brandintos elnienos specializuotose parduotuvėse.

Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai

Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.

Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!

Elnienos farsas receptai

  • Tauragės Aps.
  • Utenos Aps.
  • Vilniaus Aps.
  • Kazlų Rūdos Sav.
  • Marijampolės Aps.
  • Skuodas
  • Dovanos
  • Šventės, geriausi festivaliai ir renginiai
  • Šildymo įrengimas
  • Statyba
  • Statybinė ir buitinė technika
  • Aplinkotvarka
  • Svetainė
  • Virtuvė
  • Vonios kambarys
  • Baldai
  • Vidaus apdaila
  • Inžinierinės sistemos
  • Fasado įrengimas
  • Grindys, grindų dangos
  • Langai ir durys
  • Mediena
  • Nekilnojamas turtas
  • Technika, įrankiai, tvirtinimo detalės
  • Stogai ir stogų dangos
  • Konservavimo receptai
  • Automobiliu remontas
  1. Pagrindinis
  2. Receptai
  3. Elnienos patiekalai
Elnienos patiekalaiAtnaujinta: 2025-01-08
  • Autorius: Administratorius
  • Komentarai: 0