Populiarūs elnienos patiekalai
Elnią galima panaudoti beveik visą. Tiesiogiai lieka tik rageliai ir nageliai, kailis. Elnienos mėsa naudojama įvairiuose patiekaluose, pradedant nuo troškinių ir kepsnių iki gurmaniškų carpaccio bei steikų.
Elnienos mėsa – liesa, turinti daug baltymų ir mažai riebalų, todėl yra puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Švelnus žvėrienos skonis leidžia eksperimentuoti su prieskoniais, o geras brandinimas užtikrina, kad mėsa bus minkšta, sultinga ir išlaikys savo struktūrą. Elniena ypač dera su gamtoje augančiais ingredientais, tokiais kaip miško uogos, kadagiai, žolelės ir šaknys, kurie pabrėžia natūralų jos skonį. Elnieną galima valgyti termiškai neapdorojus, elnienoje nėra pavojingų žmogui ligų sukėlėjų.
Troškintos elnio kepenys
Nuplautas kepenys supjaustyti didokais gabalais ir apkepti svieste kartu su susmulkintais svogūnais.
Kai kepenys suminkštės, pabarstyti miltais, užpilti sultiniu, sudėti prieskonius, actą, cukrų ir troškinti.
Galima įdėti garstyčių pagal skonį.
Baigiant troškinti, pasūdyti. Patiekalą galima standartiškai pateiktu su bulvėmis ir salotomis pagal skonį.
500g elnio kepenų (galima ir stirnos arba briedžio)
Vienas svogūnas
Šaukštas garstyčių
2 kiaušiniai
50-100 g sviesto
Druskos ir pipirų pagal skonį
Kepenys (žalias) sumalti, pridėti kapotų svogūnų, garstyčių, druskos, pipirų, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
Į mažą keptuvę (su dangčiu) sudėti paruoštą masę ir kepti kol pagels.
Tiekti užtepą ant galima ant mažos paskrudinto baltos duonos riekučių.

Elnio kepenėlių paštetas su morkomis
Šis švelnaus skonio paštetas su morkomis turi subtilų žvėrienos prieskonį, kurį sustiprina prieskoniai ir daržovės.
Elnio kepenėlių pašteto receptas
Elnio kepenėlių pašteto gaminimas
- Į keptuvę įdėkite sviesto ir suberkite svogūnus, česnaką bei tarkuotą morką. Kepkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės.
- Tada į keptuvę dėkite kepenėles ir kepkite apie 2–3 minutes, kol jos bus šiek tiek iškeptos, tačiau viduje išliks rausvos.
- Jei naudojate, įpilkite brendžio ir leiskite jam truputį išgaruoti.
- Įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių, tada kepenėles kartu su daržovėmis perkelkite į maisto smulkintuvą. Viską sutrinkite iki vientisos, kiek ruplėtos masės.
- Perkelkite paštetą į indelį, o ant viršaus užpilkite lydyto sviesto sluoksnį, kad paštetas būtų sultingas ir išlaikytų savo skonį.
- Patiekite su skrudinta duona, marinuotomis daržovėmis ar mėgstamu uogų padažu.

Elnienos desros receptas
- Tauragės Aps.
- Utenos Aps.
- Vilniaus Aps.
- Kazlų Rūdos Sav.
- Marijampolės Aps.
- Skuodas
- Dovanos
- Šventės, geriausi festivaliai ir renginiai
- Šildymo įrengimas
- Statyba
- Statybinė ir buitinė technika
- Aplinkotvarka
- Svetainė
- Virtuvė
- Vonios kambarys
- Baldai
- Vidaus apdaila
- Inžinierinės sistemos
- Fasado įrengimas
- Grindys, grindų dangos
- Langai ir durys
- Mediena
- Nekilnojamas turtas
- Technika, įrankiai, tvirtinimo detalės
- Stogai ir stogų dangos
- Konservavimo receptai
- Automobiliu remontas
- Pagrindinis
- Receptai
- Elnienos patiekalai
- Autorius: Administratorius
- Komentarai: 0
