pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausias Elnių Dešros Receptas - Autentiškas ir Skanaus!

Populiarūs elnienos patiekalai

Elnią galima panaudoti beveik visą. Tiesiogiai lieka tik rageliai ir nageliai, kailis. Elnienos mėsa naudojama įvairiuose patiekaluose, pradedant nuo troškinių ir kepsnių iki gurmaniškų carpaccio bei steikų.

Elnienos mėsa – liesa, turinti daug baltymų ir mažai riebalų, todėl yra puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Švelnus žvėrienos skonis leidžia eksperimentuoti su prieskoniais, o geras brandinimas užtikrina, kad mėsa bus minkšta, sultinga ir išlaikys savo struktūrą. Elniena ypač dera su gamtoje augančiais ingredientais, tokiais kaip miško uogos, kadagiai, žolelės ir šaknys, kurie pabrėžia natūralų jos skonį. Elnieną galima valgyti termiškai neapdorojus, elnienoje nėra pavojingų žmogui ligų sukėlėjų.

Troškintos elnio kepenys

Nuplautas kepenys supjaustyti didokais gabalais ir apkepti svieste kartu su susmulkintais svogūnais.
Kai kepenys suminkštės, pabarstyti miltais, užpilti sultiniu, sudėti prieskonius, actą, cukrų ir troškinti.
Galima įdėti garstyčių pagal skonį.
Baigiant troškinti, pasūdyti. Patiekalą galima standartiškai pateiktu su bulvėmis ir salotomis pagal skonį.

500g elnio kepenų (galima ir stirnos arba briedžio)
Vienas svogūnas
Šaukštas garstyčių
2 kiaušiniai
50-100 g sviesto
Druskos ir pipirų pagal skonį

Kepenys (žalias) sumalti, pridėti kapotų svogūnų, garstyčių, druskos, pipirų, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
Į mažą keptuvę (su dangčiu) sudėti paruoštą masę ir kepti kol pagels.
Tiekti užtepą ant galima ant mažos paskrudinto baltos duonos riekučių.

Elnio kepenėlių paštetas su morkomis

Šis švelnaus skonio paštetas su morkomis turi subtilų žvėrienos prieskonį, kurį sustiprina prieskoniai ir daržovės.

Elnio kepenėlių pašteto receptas

Elnio kepenėlių pašteto gaminimas

  1. Į keptuvę įdėkite sviesto ir suberkite svogūnus, česnaką bei tarkuotą morką. Kepkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės.
  2. Tada į keptuvę dėkite kepenėles ir kepkite apie 2–3 minutes, kol jos bus šiek tiek iškeptos, tačiau viduje išliks rausvos.
  3. Jei naudojate, įpilkite brendžio ir leiskite jam truputį išgaruoti.
  4. Įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių, tada kepenėles kartu su daržovėmis perkelkite į maisto smulkintuvą. Viską sutrinkite iki vientisos, kiek ruplėtos masės.
  5. Perkelkite paštetą į indelį, o ant viršaus užpilkite lydyto sviesto sluoksnį, kad paštetas būtų sultingas ir išlaikytų savo skonį.
  6. Patiekite su skrudinta duona, marinuotomis daržovėmis ar mėgstamu uogų padažu.

Elnienos desros receptas

  • Tauragės Aps.
  • Utenos Aps.
  • Vilniaus Aps.
  • Kazlų Rūdos Sav.
  • Marijampolės Aps.
  • Skuodas
  • Dovanos
  • Šventės, geriausi festivaliai ir renginiai
  • Šildymo įrengimas
  • Statyba
  • Statybinė ir buitinė technika
  • Aplinkotvarka
  • Svetainė
  • Virtuvė
  • Vonios kambarys
  • Baldai
  • Vidaus apdaila
  • Inžinierinės sistemos
  • Fasado įrengimas
  • Grindys, grindų dangos
  • Langai ir durys
  • Mediena
  • Nekilnojamas turtas
  • Technika, įrankiai, tvirtinimo detalės
  • Stogai ir stogų dangos
  • Konservavimo receptai
  • Automobiliu remontas
  1. Pagrindinis
  2. Receptai
  3. Elnienos patiekalai
Elnienos patiekalaiAtnaujinta: 2025-01-08
  • Autorius: Administratorius
  • Komentarai: 0

Turinys

  • Kur nusipirkti elnienos
  • Brandinta elniena
  • Populiarūs elnienos patiekalai
  • Elnienos kulinarinės savybės
  • Elnienos kepenų patiekalai
  • Elnio kepenų tartaras
  • Šviežiai keptos elnienos kepenėlės
  • Elnio kepenėlės su svogūnais
  • Elnio kepenėlių paštetas su morkomis
  • Elnienos nugarinė
  • Elnienos kepimo laipsniai ir laikai
  • Elnienos kepsnys su grietinėle
  • Elnienos kumpio patiekalai
  • Keptas elnienos kepsnys rostbifo principu
  • Elnienos kepsnio padažas
  • Elnienos troškinys
  • Elnienos sultinys
  • Elnienos sriuba
  • Elnienos guliašo sriuba
  • Elnienos šaltiena
  • Raugintų kopūstų sriuba su elniena
  • Elnienos faršo patiekalai

Elniena, dėl savo švelnaus skonio ir liesos struktūros, yra viena labiausiai vertinamų žvėrienos rūšių Lietuvoje ir visame pasaulyje. Ji išsiskiria aukšta kokybe, mažesniu riebalų kiekiu bei subtiliu, natūraliu žvėrienos prieskoniu. Tinkamai paruošta elniena tampa tikru delikatesu, o jos skonis puikiai dera su įvairiais prieskoniais, vynu ir daržovėmis. Lietuvoje elniai dažniausiai medžiojami tam tikru sezonu, o jų mėsa – branginama ir laikoma gurmaniška.


Kokybiškos elnienos mėsos patiekalas skirtas pasimėgauti. Pakanka nedidelio kiekio, kad pajusti nuostabų elnienos skonį. Lengviausia gauti brandintos elnienos specializuotose parduotuvėse.