Jei šis derinys iš pirmo žvilgsnio atrodo keistas, paragavę suprasite, kad iš tiesų krabų lazdelės su varške tinka idealiai.
Lengva ir gardi krabų lazdelių ir varškės užkandėlė puikiai tinka ir savaitgalio pusryčiams, kai niekur nereikia skubėti ir galima ilgai mėgautis namų jaukumu ir gardžiu patiekalu.
Užtepėlė su krabų lazdelėmis ir varške ant batono
Tai puiki užkanda skubantiems šeimininkams, kurie nori palepinti ne tik draugus, bet ir save :)
Ingredientai:
- 0.5 vieneto paprikų (geltonoji, arba raudonoji)
- 1 vienetas batono (raikytas)
- šiek tiek majonezo (keli)
- 2 vienetai varškės (9% riebumo, pakelis)
- 150 gramų krabų lazdelių
- Papildomai gali būti agurkas, svogūnų laiškai arba poras.
Paruošimo būdas:
- Batono riekutes sudedame į kepimo skardą ir dedame į orkaitę, kad riekutės lengvai apskrustų (aliejaus kepimo skardoje nereikia).
- Tuo metu ruošiame įdarą: sudedame varškę į didesnės talpos dubenį.
- Smulkiai supjaustome krabų lazdeles, papriką (taip pat galima įpjaustyti ir agurko, svogūnų laiškų, ar poro) ir sudedame į varškę.
- Įdedame majonezo ir viską sumaišome.
- Jei trūksta druskos, pasūdome truputį.
- Gautą užtepėlę tepame ant apskrudusio batono.
- Skanaus :)
Autorius: linciukas
Pyragėliai su krabų lazdelėmis ir varške
Ingredientai:
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai kmynų
- 2 arbatiniai šaukšteliai krapų (smulkinti)
- 1 vienetas kiaušinių
- 1.5 valgomojo šaukšto majonezo
- 100 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- 100 gramų krabų lazdelių (šaldytos)
- 250 gramų tešlos (sluoksniuota)
Paruošimo būdas:
- Kmynus užmerkiame pusvalandžiui vandenyje arba juodoje arbatoje.
- Krabų lazdeles sutarkuojame burokine tarka, sumaišome su varške, majonezu, krapais, smulkintais (geriausia spaustuku) česnakais, druska ir pipirais.
- Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame.
- Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais.
- Šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį krabų ir varškės masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius taip, kad pasidarytų trikampiai ir užspaudžiame kraštus.
- Prisigaminus tokių pyragėlių dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
- Jeigu liko kiaušinio baltymo, tai sumaišome su tryniu, jeigu neliko, tuomet vienu tryniu aptepame pyragėlius ir pabarstome išmirkusiais kmynais.
- Kepame apie 25-30 minutes 180 C, kol gražiai aprus.
- Skanaus :)
Autorius: Raminta
Krabų lazdelių ir varškės užkandėlė
Reikės:
- indelio grūdėtosios varškės
- 6 krabų lazdelių
- trečdalio ilgavaisio agurko
- pusės nedidelio raudonojo svogūno
- 1 v. š. majonezo
- druskos
- pipirų
Kaip gaminti:
- Grūdėtąją varškę supilkite į sietelį ir nuvarvinkite.
- Krabų lazdeles supjaustykite.
- Agurką nulupkite, perpjaukite išilgai ir pašalinkite sėklalizdžius.