pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greito Pyrago Su Avietėmis Receptai

Greitai paruošiami pyragai su avietėmis - puikus pasirinkimas, kai norisi greito ir skanaus deserto. Šie receptai varijuoja nuo tradicinių iki netikėtų derinių, tad kiekvienas ras sau tinkamą variantą.

Baltojo Šokolado Pyragas Su Avietėmis

Šis desertas pasižymi saldumu ir gaiviu uogų skoniu. Paruošimas paprastas ir greitas, todėl tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam skanėstui, tiek svečiams. Jis neabejotinai pradžiugins kiekvieną valgantį.

Ingredientai:

  • Miltų
  • Druskos - 1/4 arb. š.
  • Kepimo miltelių - 1/4 arb. š.
  • Liofilizuotų aviečių - 0,5 arb. š.
  • Kiaušinių
  • Baltojo ir rudojo cukraus
  • Rapsų aliejaus
  • Vanilės
  • Baltojo šokolado
  • Sviesto
  • Šviežių aviečių

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Iškloti kepimo popieriumi 20×20 cm dydžio kepimo indą.
  2. Nedideliame dubenyje sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius ir susmulkintas liofilizuotas avietes.
  3. Didesniame dubenyje suplakti šluotele kiaušinius, baltąjį ir rudąjį cukrų, rapsų aliejų ir vanilę.
  4. Baltąjį šokoladą ištirpinti su sviestu ir išmaišyti kol viskas susijungs į vientisą masę.
  5. Į kiaušinių ir cukraus masę supilti baltąjį šokoladą su sviestu ir viską gerai išmaišyti.
  6. Suberti sausų produktų mišinį ir viską lengvai sumaišyti kol nebesimatys miltų ruožų.
  7. Sudėti šviežias avietes ir viską lengvai ir švelniai pamaišyti.
  8. Tešlą supilti į kepimo indą ir kepti apie 20-25 min. Likus kepti 10 min vis kas 3 min patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu ištraukus jis aplipęs keliais trupiniais - metas išimti iš orkaitės.
  9. Palikti atvėsti skardoje. Jeigu norisi wow efekto - supjausčius galima apibarstyti liofilizuotų aviečių milteliais.

Obuolių Trupiniuotis Su Avietėmis

Mėgstantiems obuolių pyragus šis receptas yra tas, kurį būtiniausiai būtina išbandyti. Labai greitai gaminami avižinių dribsnių trupinukai užkloja obuolius ir avietes, tada šaunami į orkaitę ir Jums tereikia sulaukti, kada viskas skaniai apskrus.

Ingredientai (6-8 asmenims):

  • 150 g avižinių dribsnių
  • 100 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 240 g minkšto sviesto + 1 šaukšto formai patepti
  • 4-5 didelių saldžių obuolių
  • 150 g aviečių
  • ½ citrinos
  • Žiupsnelio cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  2. Gilią kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite pjaustytus obuolius bei avietes. Apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.
  3. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, cukrų, cinamoną, miltus ir sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol suformuosite trupinius.
  4. Paruoštus trupinius suberkite ant obuolių ir aviečių įdaro.
  5. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Kakavinis Pyragas Su Avietėmis

Šis pyragas - puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta kakavos ir aviečių derinį.

Reikalingi produktai (20x30 cm stačiakampėje formoje kepamam pyragui):

  • 2 vidutinio dydžio kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 200 g grietinės
  • 1 šaukštelis sodos
  • 150 g miltų
  • 2 šaukštai kakavos
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 (250 ml) puodelis šviežių ar šaldytų aviečių
  • Pabarstymui - cukraus pudros

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
  2. Dubenyje šluotele išsukite kiaušinius, cukrų ir vanilę.
  3. Į grietinę sudėkite sodą, išmaišykite. Viską supilkite į kiaušinių masę.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską. Į miltus suberkite avietes, šaukštu pamaišykite, kad uogos pasidengtų miltais.
  5. Įmaišykite miltus ir uogas į tešlą.
  6. Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių.
  7. Kepkite 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.

Greitas Sausainių Pyragas Su Avietėmis Ir Bananais

Jeigu norite labai greito ir labai skanaus pyrago, tai šis receptas sukurtas kaip tik jums. Reikės vos keturių ingredientų, nes visa kita tikrai visada turite savo virtuvės spintelėse.

Ingredientai:

  • 1 pakelio mėgstamų sausainių
  • 4 bananų
  • ⅓ citrinos žievelės
  • 125 g aviečių
  • Keleto mėtos lapelių (papuošimui)

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sulaužykite rankomis lyg ruoštumėte tinginiui. Galite juos šiek tiek patrinti rankomis.
  2. Bananus nulupkite ir sukapokite taip, kad susidarytų tiršta masė. Dėkite ant sausainių.
  3. Nuplaukite citriną ir įtarkuokite jos žievelės.
  4. Suberkite avietes. Viską išmaišykite.
  5. Skardelę išklokite kepimo popieriumi ir dėkite paruoštą pyrago masę. Tolygiai ją paskirstykite po visą pagrindą ir suspauskite.
  6. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 12 min.

Pyragas Su Avietėmis Ir Migdolų Kremu

Pyragai su uogomis visada suteikia gaivos pojūtį, o kai jie derinami su riešutų kremu, skonis tampa dar sodresnis ir įmantresnis. Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu - puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek ypatingoms progoms.

Ingredientai (2-4 žmonėms):

Ingredientas Kiekis
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 120 g
Kvietiniai miltai 200 g
Kepimo milteliai 1 a. š.
Sviestas 100 g
Pienas 100 ml
Avietės 200 g
Migdolų kremas 150 g
Vanilinis cukrus 1 a. š.
Druska Žiupsnelis

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė taps puri. Įplakite lydytą sviestą ir pieną.
  2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
  3. Po truputį berkite sausas sudedamąsias dalis į kiaušinių masę, maišydami iki vientisos konsistencijos.
  4. Įmaišykite migdolų kremą į tešlą, švelniai išmaišykite. Avietes sudėkite į kepimo formą, o tada supilkite tešlą.
  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
  6. Pyragą atvėsinkite ir, jei norite, pabarstykite migdolų drožlėmis arba cukraus pudra.