pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šlapia Naminė Varškė: Receptas ir Patarimai

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip pasigaminti puikaus skonio naminę varškę, kuri bus kreminė ir švelni. Dalinsimės receptais ir patarimais, kaip išvengti dažniausių klaidų gaminant varškę namuose.

Naminės Varškės Gaminimo Būdas

Šis receptas, buvo pasirodęs interneto platybėse jau tūkstančius kartų. Bet jei atsiras bent vienas žmogus, kuriam šis varškės gaminimo būdas - naujiena, reiškia, juo verta dalintis. Receptas beveik nereikalaujantis pastangų ir investicijų, tik kantrybės. O rezultatas - puikaus skonio, naminė, kreminė švelnioji varškė. Juk taip smagu išdidžiai pasakyti, kad varškę pasigaminai pati, o nenusipirkai parduotuvėje.

Ingredientai:

  • 1 l kefyro

Gaminimas:

  1. Norint pagaminti 300 g varškės, reikia 1 l kefyro. Ir viskas 😉
  2. Kefyrą nakčiai įdedame į šaldymo kamerą.
  3. Ryte perpjauname maišelį, išimame sušalusį kefyrą.
  4. Padedame jį į dubenį išklotą sūrmaišiu, arba kelis kartus sulenkta marle ir paliekame tirpti.
  5. Kai visas ledas ištirps, teliks nupilti išvarvėjusį skystį ir mėgautis puikia varške 🙂
  6. Mano kefyras per pusę dienos neištirpo, todėl nakčiai jį įdėjau į šaldytuvą.

Varškės Sūreliai: Istorija ir Gaminimo Principai

Sunku pasakyti, kada ir kas sugalvojo varškės sūrelius. Pagal vieną versiją, sūrelius jau XIX a. žinojo Altajaus gyventojai. Pagal kitą, jie pasirodė Sovietų Sąjungoje, XX a. ketvirtajame dešimtmetyje, o masiškai pradėti gaminti šeštajame. Bet kuriuo atveju šokoladu aplieti maži varškės gabaliukai - sovietmečio palikimas. Nors tikrai neblogas, reikia pripažinti.

Sūrelių pagrindą sudaro varškė. Dėl saldumo dedama cukraus arba tirštinto pieno. Kad sūreliai būtų tvirti, maišoma želatinos, krakmolo ar kitų tirštinančių ir stabilizuojančių medžiagų. Neglaistyti sūreliai dažnai skaninami razinomis, glaistyti - aguonomis, kakava, šokolado gabaliukais, uogiene, karamele ar kokosais. Visus šiuos priedus galima išbandyti ir namuose.

Paruošta varškė turi būti puri ir drėgna, tik jokiu būdu ne šlapia. Naudojant sausesnę varškę, galima įpilti keletą šaukštų grietinėlės ar jogurto. Jei naudojate cukrų, rinkitės miltelinį, kad jis lengvai ištirptų bendroje masėje.

Dailiausi sūreliai išeina varškę sukrėtus į silikonines formeles. Jei naudosite tokias, lydytu šokoladu ištepkite formelės dugną, kraštus ir keliolikai minučių dėkite į šaldytuvą. Kai šokoladas apstings, sudėkite varškę ir viršų aptepkite šokoladu. Bent keletą valandų palikite sustingti ir išimkite iš formelių. Neturint formelių, sūrelius galima supjaustyti ir, padėjus ant grotelių, aplieti šokoladu. Forma bus panaši į pirktinių. Tiesa, šis metodas netiks, jei esate preciziški ir norite, kad šokoladas sūrelį apglobtų idealiai.

Naminiai Varškės Sūreliai su Aguonomis

Ingredientai:

  • 250 g varškės (pusriebės)
  • 30 g miltelinio cukraus
  • 20 g minkšto sviesto
  • 2 arbat. šaukšt. miltelinio vanilinio cukraus
  • 2 valg. šaukšt. aguonų
  • 3 valg. šaukšt. grietinėlės (jogurto)

Glajui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 30 g sviesto

Gaminimas:

  1. Jei naudojate rupią varškę, pertrinkite ją per sietą.
  2. Visus ingredientus sudėkite į didelį dubenį ir maišykite plakikliu, kol masė bus puri.
  3. Numatytą formą išklokite maistine plėvele ir sudėkite varškės masę. Išlyginkite ir 1-2 val. palikite stingti.
  4. Dubenyje su verdančiu puodu ištirpinkite šokoladą ir sviestą.
  5. Varškę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  6. Išdėstykite ant grotelių ir apliekite šokoladu. Palikite sustingti.

Varškės Keksiukai

Šie keksiukai tikrai puikūs: drėgni, minkšti, purūs… Puikus bazinis receptas, kurį galima keisti pagal norus ir spintelės turinį. Vietoj spanguolių ir marcipano puikiausiai tiktų šokoladas, razinos, mėlynės ir net saldainiai “Karvutė”.

Ingredientai:

  • [Kiekis] a. š.
  • [Kiekis] a. š.

Gaminimas:

  1. Sviestą išlydome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
  2. Suplakame kiaušinius su cukrumi, sukrečiame varškę, sviestą, supilame vanilės ekstraktą ir įberiame kepimo miltelius.
  3. Supilame tirpintą sviestą. Gerai išmaišome (aš maišiau elektriniu maišytuvu).
  4. Suberiame miltus ir dar kartą gerai išmaišome.
  5. Keksiukų kepimo formą išklojame popierinėmis formelėmis, kiekvieną iš jų pripildome tešlos iki 2/3.
  6. Kepame 20 - 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Varškės Blynai su Mėlynėmis

Tikiuosi, tarp šio tinklaraščio skaitytojų yra bent vienas blynų mylėtojas, kuris galėtų juos valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Nes mūsų šeimyna tikrai galėtų, reiškia čia ne paskutinis jų receptas 😉 Aišku, tiek miltų per vieną dieną suvalgyti, nerekomenduojama, todėl siūlau juos išsikepti bent tingiems, šeimyninėms savaitgalio pusryčiams.

Ingredientai:

  • 2 v. š.
  • 1 a. š.

Gaminimas:

  1. Dubenyje išplakame pieną ir kiaušinių trynius.
  2. Suberiame miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišome.
  3. Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo.
  4. Atsargiai sudedame juos į tešlą ir išmaišome iki vientisos masės.
  5. Įmaišome varškę, bet nepermaišome, kad liktų varškės gabalėlių (jei nenorite, kad tešloje jaustųsi varškės gabalėliai, ją įmaišykite į tešlą prieš baltymus).
  6. Jei naudojame šviežias mėlynes, įmaišome jas į tešlą. Jei tą patį padarytume su šaldytomis, tai jų sultys nudažytų blynų tešlą.
  7. Į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, šaukštų suformuojame blynelius. Jei blynus kepame su šaldytomis mėlynėmis, šiek tiek jų pabarstome ant blynų.