pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Švediški mėsos kukuliai su bulvių koše - jaukus rudens patiekalas

Ruduo atneša jaukią namų rutiną, ilgus pasivaikščiojimus pakeičia filmų peržiūros, o draugų vakarėlius lauke - jaukūs pasisėdėjimai ir vakarienės namuose. Todėl švediški mėsos kukuliai - tai jaukus, šiltas, naminis maistas, kurį ruošti miniai žmonių - vienas malonumas.

„Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu. Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10. Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams. Labai skanu“, - sako tinklaraštininkė Rita.

Ingredientai

Kukuliams:

  • 500 g mėgstamos mėsos
  • 150 g šviežių kiaulienos lašinių
  • 1 kiaušinio
  • 2 riekių batono
  • 100-150 ml grietinėlės
  • Svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Pipirų
  • Druskos
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Petražolių puošimui

Baltam padažui:

  • 2 v.š. miltų
  • 200 ml naminio sultinio
  • 100 ml pieno
  • 1 v.š sviesto
  • Pipirų
  • Druskos

Spanguolių padažui:

  • 1 stiklinės šviežių spanguolių arba bruknių

Bulvių košei:

  • Bulvių pagal poreikį
  • Grietinėlės
  • Druskos

Gaminimo eiga

  1. Mėsą ir lašinius sumalkite, dėkite grietinėlėje išmirkytą batoną, kiaušinį, smulkintą svogūną, česnaką, pipirus ir druską.
  2. Masę gerai išminkykite ir išdaužykite.
  3. Nusiskuskite bulves košei. Į vandenį dėkite druskos ir kaiskite bulves. O kad neprarastų gerųjų savybių, tam, kad bulvės būtų tobulai išvirtos geriausia visas jas virti nuo 15 iki 20 minučių.
  4. Pasiruoškite baltą padažą: 2 v.š. miltų pakepinkite iki rudumo, po truputį pilkite sultinį, pradėjus tirštėti pilkite pieną ir gardinkite druska, pipirais. Padažą palikite puode, kuriame troškinsite kukulius.
  5. Mediniu trintuvu sutrinkite spanguoles. Išmaišykite ir ragaukite.
  6. Formuojame kukulius: rankas sušlapiname vandeniu ir formuojame nedidelius kukulius.
  7. Kol bulvės išvirs, galime kepti kukulius. Kepkite svieste iš visų pusių kol gražiai apskrus, kepimui naudokite lydytą sviestą.
  8. Apskrudusius kukulius dėkite į puodą su padažu ir troškinkite apie 10 minučių.
  9. Išvirus bulvėms, nusunkite, pilkite grietinėlę, užvirinkite bulves gerai sutrinkite ir išsukite. Gausite labai purią bulvių košę.
  10. Kukuliai paruošti, košė taip pat, belieka skanauti. Barstome smulkintų petražolių ir jokiu būdu neatsisakykite spanguolių padažo, jis yra labai labai skanus.

Šaltinis: Ritos receptai

Alternatyvus receptas su keptų bulvių koše

Ar esate kada ragavę orkaitėje keptų bulvių košę, gardintą svogūnais, česnakais ir čiobreliais? Nuostabaus skonio ir labai kvapni - neįmanoma atsivalgyti. Šiuo patiekalu galės mėgautis ir jaukiai pasijusti visi: ir visavalgiai, ir veganai. Burnoje tirpstantys sojų maltinukai, gardi pagal Alfo receptą ruošta keptų bulvių košė ir švelnus padažas - tobulas derinys rudenėjančią dieną ar žvarbų vakarą.

Keptų bulvių košės ir kukulių patiekalui pagaminti reikia:

  • 4-5 vidutinių bulvių
  • 2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
  • 2 KOTANYI laurų lapų
  • ½ svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 3-4 šakelių šviežių čiobrelių
  • 300 g ANAMMA sojų kukulių
  • 3 SPILVA marinuotų agurkėlių
  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & garstyčios“
  • 700 ml ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės
  • 20 g DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
  • 5-6 DŽIUGAS karamelizuotų svogūnų skonio sūrio kamuoliukų
  • Keleto šakelių šviežių petražolių

Gaminimo eiga:

  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite į kelias dalis.
  2. Į įkaitintą keptuvę sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, suberkite KOTANYI laurų lapus, bulves. Išmaišykite ir pakepinkite. Suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, čiobrelių šakeles.
  3. Į kepimo skardą sudėkite ANAMMA sojų kukuliukus ir dėkite kepti į įkaitintą 180 °C orkaitę apie 15 min.
  4. Kubeliais supjaustykite SPILVA marinuotus agurkėlius, sumaišykite su SUSLAVIČIAUS padažu „Majonezas & garstyčios“.
  5. Puode užvirkite ŽEMAITIJOS A2 pieną be laktozės, suberkite kepintas bulves (išimkite čiobrelių šakeles ir laurų lapus), smulkiai tarkuotą DŽIUGAS.