Cukinijų apkepui su vištiena pagaminti reikės:
Reklama
- Cukiniją sutarkuojame burokine tarkele, pabarstome druska, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
Reklama
Reklama
- Kiaušinių ir grietinės plakinį užpilame ant suprieskoniuotos vištos krūtinėlės gabalėlių.
- Beriame tarkuotą mocarelos sūrį, smulkintus žalumynus, dedame nuspaustą cukiniją ir gerai išmaišome.
- Kepimo formą patepame sviestu, pabarstome manų kruopomis.
- Tolygiai paskirstydami sudedame pasiruoštą masę.
- Jei norisi daugiau sūrio – ant viršaus užberiame dar šiek tiek tarkuoto sūrio.
- Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.
- Cukinijų apkepas su vištiena ir sūriu paruoštas, patiekiame su šviežiomis daržovėmis ar mėgiamomis salotomis, skanaus!
Receptai mėgstantiems perlines kruopas
Cukinijų ir ryžių apkepas
Tikrai turėjote matyti tą instagram’e sklandantį pokštą apie cukinijas – apie tikrąją vienatvę, kuri ištinka tada, kai niekad rudenį jų nesiūlo. Tad kaip turėjau jaustis aš, kai šiam apkepui cukinijas pirkau parduotuvėje? Net pardavėjos žvilgsnis, atrodo, buvo užjaučiantis, šypt. Bet šiandien – ne apie tai. Kad ir iš kur į jūsų namus atkeliavo glėbys cukinijų – o juk tikrai atkeliavo, taip? – šis apkepas yra dar vienas gardus būdas joms sunaudoti!
Cukinijų ir ryžių apkepas – minkštas, švelnus ir labai skanus, su daug tįstančio sūrio viduje ir ant viršaus. Gardus ne tik ką tik iškeptas, bet ir pašildytas, todėl puikiai tinka pietų dėžutėms.
- Jei naudojate dideles cukinijas iš mamos, močiutės ar tetos daržo, prieš tarkuodami išskobkite jų sėklas; jei cukinijų odelė kieta – ją nupjaukite.
- Galite naudoti vakarykščius virtų ryžių likučius.
- Į apkepo masę galite įmaišyti smulkiai tarkuotų morkų, keptų smulkintų svogūnų bei česnakų.
- Apkepą gardinau universaliu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu. Jis tinkamas daugeliui patiekalų gardinti, nuo sriubų iki apkepų. Mišinio sudėtyje – vien natūralios džiovintos daržovės ir prieskoninės žolelės.
- Sūrio nebūna per daug – rinkitės mėgstamiausią, kad apkepas būtų pats skaniausias!
Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu
Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂
Vištienos ir cukinijų apkepas
Paskelbė: Lankytojas02 Kovo 2020* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
* Pasūdytame vandenyje išvirti vištienos filė. Ilgai virti nereikia, mėsa turi likti sultinga. Supjaustyti filė gabaliukais ir palikite atvėsti.
* Pusžiedžiais supjaustyti svogūną ir apkepinti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
* Stambia tarka sutarkuoti sūrį. Kiaušinius su trupučiu druskos išplakti. Inde sumaišyti kiaušinius su puse sūrio kiekio, suberti miltus, supilti grietinėlę, sudėti varškę, suberti filės gabaliukus ir cukiniją su svogūnais, pridėti druskos ir gerai išmaišyti.
* Viską supilti į riebalais išteptą skardą, apiberti pipirais ir raudonėliu. Likusią cukiniją supjaustyti plonomis riekutėmis ir išdėlioti apkepo viršuje. Tada paviršių apibarstyti likusiu sūriu ir šauti į orkaitę 30-40 minučių, kol sūris įgaus rudai raudoną atspalvį.