pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Gardų Vištienos Kepenėlių Paštetą

Vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėlių paštetas, pagamintas namuose. Baziliko lapeliai, brendis ir šiek tiek kavos - atrodytų, skamba keistai šiame recepte, tačiau būtent tai suteikia išskirtinį skonį šiam paštetui.

  • Vištienos kepenėlės 450 g
  • Pienas 450 ml
  • Saulėgrąžų aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Bazilikų lapeliai Pagal skonį
  • Stipri kava 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Brendis 50 ml
  • Sviestas 200 g
  1. Kepenėles užpilame šaltu pienu ir užmerkiame 2 valandoms.
  2. Piene išmirkytas kepenėles nusausiname, apipjaustome nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kepenėles (apie 6-8 minutes). Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus - švelniai rausvas.
  4. Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilame brendį ir kavą. Nukeliame nuo ugnies ir dar karštas susmulkiname maisto smulkintuvu.
  5. Suberiame smulkintus bazilikų lapelius. Sudedame sviestą ir gerai viską išmaišome, kad ištirptų sviestas. Jeigu norite, galima kiek pakepinti orkaitėje.
  6. Pagamintą paštetą supilstome į indelius. Ant viršaus užpilame šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų. Dedame valandai į šaldytuvą, kad sustingtų.
  7. Tepame ant duonos ar kepto batono riekių ir mėgaujamės.
  8. Skanaus:)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Į įkaitintą keptuvę, su šaukštu aliejaus ir maždaug trečdaliu sviesto, sudėti smulkintus svogūnus. Juos kepti apie 10 minučių, kol suminkštėja ir pradeda karamelizuotis. Tuo metu sutvarkyti kepenėles: nuplauti ir nupjaustyti visokias kabančias plėveles, jei tokių yra. Nepjaustytas kepenėles suversti į keptuvę, greit apkepti ir supylus vyną, patroškinti, kol jis truputį nugaruos. Tuomet, pilti grietinėlę, berti druskos bei pipirų ir palikti pasitroškinti dar 10 minučių.

Kepenėlių troškinį pilti į kombainą ir sutrinti iki kreminės konsistencijos. Neturėtų jaustis jokių grūdelių, tiesiog švelni ir vientisa masė.

Paruoštą paštetą supilti į indą, kuriame jis bus laikomas. Likusį sviestą ištirpdyti ir nuo viršaus nugriebti susidariusias putas. Į jį suberti truputį smulkintų rozmarino lapelių ir užpilti ant pašteto. Kai viskas iki galo atvės, dėti į šaldytuvą ir geriausia ten, paštetą, palaikyti per naktį.

Vistienos kepeneliu pastetas

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos kepeneliu pastetas” rasta receptų 1000Vištienos kepenėlių paštetas su apelsinų sultimis ir brendžiu - pats skaniausias!

Paprastas ir skanus vištos kepenėlių paštetas

Šiam užkandžiui tereikia vos kelių sudedamųjų dalių ir dar šiek tiek atidumo. Pradėkime nuo paprasto, bet labai gardaus vištų kepenėlių pašteto.