PARDUOTUVĖ
Siekiant užtikrinti kokybišką internetinės svetainės veikimą, svetainė naudoja slapukus (cookies). Jei sutinkate, tiesiog naudokitės svetaine kaip įprastai. Daugiau apie slapukus galite sužinoti privatumo politikoje. SUTINKU
Manage consentPrivacy Overview
NecessaryVisada įjungtaSlapukas | Trukmė | Aprašymas |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.
Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!
Žymės: grybai, grikiai, daržovės, karpis, žuvies patiekalai , grikiai su daržovėmis
Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.
Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.
Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena
Gardaus burgerio paslaptis – tobulo skonio maltinukas
Minkštučių bandelių, lengvai apskrudusių maltinukų, lašelio naminio padažo ir traškių daržovių derinys gali tapti puikiu patiekalu, kuriuo namuose mėgausitės net ir žiemą. „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius teigia, kad sultingus burgerius galima išsikepti ir šaltuoju sezonu, nes burgerio sėkmės paslaptis – ne kepimo būdas, o kokybiški ingredientai.
„Be abejonės, viena esminių gardaus burgerio sudėtinių dalių – šviežia mėsa. Dažniausiai burgeriams kepti naudojama jautienos mėsa, todėl labai svarbus pats jautienos maltinis, kuris bus kepamas. Jei gaminatės patys – reikėtų rinktis jautienos sprandinę arba krūtinės dalį, nes iš kumpio maltinis gausis pernelyg sausas“, – pataria D.Bartošius.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Dainius Bartošius„Norfa“ prekybos tinklas jau seniai yra pelnęs pirkėjų pasitikėjimą, nes čia parduodama lietuviška ir visada šviežia, aukštos kokybės jautiena. Skerdiena paruošiama „Rivonos“ mėsinėje Šilalės rajone – gyvuliai yra perkami iš nuolatinių tiekėjų, mėsa išpjaustoma ir pristatoma į visas „Norfos“ parduotuves pagal užsakymo poreikius. Per mėnesį „Rivonoje“ išpjaustoma 60 tonų jautienos. Dar daugiau mėsos paruošiama vasaros sezono metu, kuomet žmonės daugiau laiko leidžia lauke gamindami patiekalus iš jautienos. Taip pat pastebima, kad daugiau jautienos nuperkama prieššventiniu metu ir savaitgaliais.
„Norfos“ vyr. mėsininkas D.Bartošius teigia, kad jautiena ruošiama iš mėsinių veislių galvijų veislių: limuzinų, angusų, šarolių, sementalių ir kt. Šių galvijų mėsos tarpraumeninis audinys yra minkštesnis dėl jame besikaupiančių riebalų. Iš tokios jautienos pagaminti patiekalai yra kur kas sultingesni, minkštesni.
Kad burgeris pavyktų sultingas, tirpstantis burnoje, mėsoje turi būti apie 20 proc. riebalų, nes jautienos skonis slypi būtent riebaluose. „Todėl labiausiai vertinama riebesnė jautiena, ji sukaupia savo tarpsluoksniuose didžiausią kiekį riebalų, yra marmuringesnė. Marmuringumas suteikia jautienai ypatingo skonio. Na, o prieš ruošiant maltinuką kepimui, patartina jį pagardinti druska, kvapniais pipirais, jeigu yra poreikis, ir mėgstamais prieskoniais, taip pat apšlakstyti aliejumi“, – teigia mėsininkas.

Kalėdinis punšas 8 asm.
Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.
Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas