pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Brokolių ir Vištienos Salotos - Skanių Ir Sveikų Receptų Idėjos

SUMUŠTINIAI SU VIŠTIENOS IR BROKOLIŲ SALOTOMIS

Kai tik turiu keptos ar virtos vištienos likutį, gaminu vištienos ir brokolių salotas. Jos ypatingai skanios, traškios ir maistingos, be to šaldytuve puikiai laikosi keletą dienų. Toks paruoštukas itin pagelbėja kai reikia greito ir maistingo užkandžio, pusryčių ar pietų – tereikia užtepti ant maistingos duonos. Aš šias salotas mėgstu derinti su paskrudinta Vilniaus duona “Toste” PROTEIN duona, kurios sudėtyje itin mažai cukrų, daug sėklų, skaidulų, o baltymų net 16 g 100 g produkto! Vištienos ir brokolių salotos taip pat gausios baltymų, tad kartu su šia duona gaunasi tiesiog super baltymais turtingi, maistingi ir ilgam sotumo suteikiantys sumuštiniai.

Salotoms reikės:

Gaminame:

  1. Vištieną supjaustome mažais gabalėliais.
  2. Nuo brokolio nupjaustome žiedynus ir susmulkiname. Aš brokolio neverdu ir gaminu su žaliu – man taip skaniau, tačiau jei jums žalias brokolis sunkiau virškinamas, apvirkite jį kelias minutes.
  3. Saulėgrąžas kelias minutes paskrudiname sausoje keptuvėje.
  4. Sumaišome visus salotų ingredientus.
  5. Tepame ant paskrudintos ir česnaku įtrintos duonos.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su “Vilniaus duona”.

Ankstesnis įrašasNaujesnis įrašas

Rašyti komentarą Cancel reply

Vištienos ir brokolių salotos – lengvai šeimos vakarienei

Dažniausiai ieškome greitai pagaminamų receptų, kuriuos galėtume išbandyti vakare grįžę namo, kur laukia alkana šeima. Vištienos ir brokolių salotos – būtent tokios.

Vietoje majonezo ar grietinės padažo prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė rekomenduoja pasigaminti jį iš avokadų.

Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad vertingiausia vištienos dalis – krūtinėlė, o brokoliai ar žiediniai kopūstai vartotini ne tik termiškai apdoroti, bet ir žali: tokie puikiai tinka salotoms.

Vištiena ir daržovės – puikus derinys

Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. E. Gavelienės, vištiena laikoma sveikatai palankesne nei bet kokia kita raudona mėsa dėl joje esančių lengvai virškinamų ir pasisavinamų baltymų, taip pat organizmui reikalingų vitaminų bei mineralų, mažo kiekio riebalų.

„Vištienoje yra gerai subalansuotų, žmogaus organizmui būtinų aminorūgščių, o vertingiausia vištienos dalis yra krūtinėlė. Ji liesesnė už kitas vištos dalis, ypač jei valgoma be odos.

Geriausia rinktis ekologiškuose ūkiuose užaugintą vištieną, nes tokios mėsos įtaka yra palankesnė sveikatai, lyginant su neekologiškuose ūkiuose užaugintos mėsos sudėtimi.

Į tai ypač rekomenduojama atsižvelgti perkant mėsą vaikams – jų mityboje neturėtų būti nereikalingų organizmui medžiagų“, – primena gydytoja dietologė.

Brokolius, kaip ir daugumą daržovių, galima valgyti tiek žalius, tiek termiškai apdorotus, tik svarbu jų neperkepti ar nepervirti, kad daržovėje išliktų kuo daugiau naudingų medžiagų.

„Skanauti brokolius galima įvairiai, tačiau geriausia juos kelias minutes apvirti garuose ar nuplikyti karštu vandeniu, kol jie šiek tiek suminkštės. Kuo trumpesnis šilumos poveikis produktui, tuo labiau jame išsaugomi vandenyje tirpūs vitaminai, polifenoliai“, – sako E. Gavelienė.

Brokoliai puikiai tiks gardinant sriubas, daržovių troškinius, salotas ar valgant kaip garnyrą prie mėsos, žuvies: „Brokolius galima valgyti ir žalius – jie puikiai tinka kaip traškus užkandis. Šviežios daržovės visuomet palankiausios sveikatai, todėl traškios salotos su vištiena vakarienei yra puikus pasirinkimas.“

Panaudokite ne tik brokolių žiedyną, bet ir stiebą

„Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė gaminant patiekalus iš brokolių pataria naudoti ne tik žiedinę jų dalį, bet ir patį stiebą: „Nors ši daržovės dalis yra kiek kietesnė, joje slypi dalis vertingų medžiagų.

Pakepintos brokolių salotos su citrina ir migdolais

Sudedamosios dalys:

Gaminimas:

Sudedamosios dalys:

  • 1 brokolis
  • ½ raudono svogūno (pjaustyto)
  • ¼ puodelio saulėgrąžų sėklų
  • ¼ puodelio šiaudeliais tarkuotų morkų
  • ¼ puodelio šiaudeliais tarkuotų obuolių
  • ½ puodelio konservuotų ananasų gabaliukais (ir pasilikite 2 v. š. jų sulčių)
  • ½ puodelio mėlynių
  • ¼ puodelio džiovintų spanguolių
  • ¼ puodelio natūralaus jogurto
  • 1 v. š. balzaminio acto
  • 1 v. š. cukraus
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  • Supjaustykite nuplautus brokolius panašaus dydžio gabaliukais. Sudėkite į verdantį puodą ir pavirkite 1 minutę. Išimkite iš vandens, nusausinkite ir atvėsinkite.
  • Sudėkite brokolius į dubenį, taip pat įdėkite morkas, obuolius, pjaustytus svogūnus, saulėgrąžų sėklas, ananasų gabaliukus, mėlynes ir spanguoles. Išmaišykite.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite ingredientus padažui: jogurtą, actą, cukrų, ananasų sultis, šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Supilkite gerai išmaišytą padažą ant salotų. Skanaus!
2017 sausio 28 Admin Komentuoti 98859 PeržiūrėjoJūsų įvertinimas: | Bendras rezultatas: 3.37 ( 35 )

Brokoliai – viena iš naudingiausių tamsiai žalios spalvos daržovių. Vos 100 g brokolių yra 149% rekomenduojamos paros normos vitamino C, 127% RPN vitamino K, taip pat reikšmingi kiekiai B grupės vitaminų, mangano, kalio, fosforo, bei skaidulų. Tyrimais įrodyta, kad brokoliai gali apdėti apsaugoti nuo vėžinių susirgimų, mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, gerinti širdies ir kraujagyslių sistemos darbą. Taip pat jie padeda reguliuoti kūno svorį, valo bei šarmina organizmą, stiprina imuninę sistemą ir dar nemažai kitų naudų. Tačiau, ypač nesusidūrusiems, iš pažiūros gali būti pakankamai sudėtinga įtraukti brokolį į mitybos racioną, ir dar svarbiau – tuo mėgautis. Neabejojame, kad išsirinksite bent vieną iš žemiau pateiktų receptų, kuriuo mėgausitės su malonumu.

Sekite AML

ANT MEDINĖS LENTELĖS KNYGOS
  • All Post
  • AML BABY
  • AML KALBA
  • AML ŠVENTINIAI MENIU
  • ANT METALINIŲ GROTELIŲ
  • AUGALINĖS KILMĖS | VEGAN
  • BE GLIUTENO
  • BE KARVĖS PIENO
  • BE KIAUŠINIŲ
  • GREITA | IKI 30 MIN
  • PASAULIO SKONIAI
  • PAUKŠTIENA | MĖSA
  • PIETŲ DĖŽUTĖ
  • PUSRYČIAI
  • RIMTI PATIEKALAI
  • SALDU
  • SALOTOS
  • SAVAITĖS PARUOŠTUKAI
  • SRIUBOS
  • Uncategorised
  • UŽKANDŽIAI
  • VEGETARIŠKA
  • ŽUVIS | JŪRA