PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Svogūną pakepinti keptuvėje ant trupučio aliejaus iki bus gražios auksinės spalvos, tada įdėti kapotą česnaką ir tarkuotą morką, dar porą minučių pakepti.
Virtas bulves, virtas perlines kruopas ir svogūną bei česnaką permalti mėsmale arba sutrinti trintuve, kad gautųsi tokia formuojama kotletukų masė. Gautą masę pagardinti kariu (jis duoda gerą skonį, kiek primenantį mėsos), druska, pipirais ir formuoti kotletukus. Jeigu sunkiai formuotųsi (nutinka, nes kai kurios bulvės mažiau krakmolingos), į masę galima papildomai įdėti šiek tiek miltų arba krakmolo.
Kotletus apvolioti miltuose (arba džiūvėsėliuose) ir kepti įkaitintame aliejuje, apkepant iš abiejų pusių iki bus gražiai rusvos spalvos.
Burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais
Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame šiaudeliais ar burokine tarka. Saliero lapkočius supjaustome plonomis riekelėmis. Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais. Miežines kruopas kelis kartus perplauname šaltu vandeniu.
Puode (arba atskiroje keptuvėje) įkaitiname aliejų, suberiame svogūnus, morkas ir salierus, pakepiname 4–5 minutes vis pamaišydami, kol suminkštės.
Užpilame viską vandeniu, sudedame į puodą bulves, suberiame miežines kruopas ir užverdame. Viskam užvirus suberiame „Maggi“ ekologiško vištienos sultinio kubelius, pamaišome ir, sumažinę kaitrą, verdame apie 10 minučių.
Reklama41011Per tą laiką nuskutame burokėlius, sutarkuojame juos šiaudeliais. Į jau verdančią sriubą suberiame burokėlius, raugintus kopūstus ir dar paverdame 10 minučių.
Pabaigoje suberiame virtas pupeles (tinka konservuotos), pasmulkintas petražoles ir krapus, įspaudžiame citrinų sulčių, pagardiname šviežiai maltais pipirais ir viskas – valgome.
IngredientaiPatarimasEkologiško Maggi sultinio rasite visose didžiosiose parduotuvėse ir galėsite rinktis iš trijų rūšių – vištienos, daržovių ir žolelių. Ekologiškuose„Maggi“ sultiniuose nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų sveikame maiste nepageidaujamų ingredientų, visi sultiniams naudojami ingredientai atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų ūkių.
O dar labai svarbu, kad sultinys patiekale nedominuotų, kad būtų maloniai švelnaus skonio ir padėtų kurti visumą – toks ir yra visų trijų rūšių „Maggi“ ekologiškas sultinys. Pabandykit.
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiDonata parašė:Labai labai skanu, aciu uz receptaLaima parašė:Puikus receptas! Gavosi labai skani sriuba. Tiesa-nemegstame saliero, tad dejau pora, bet nieko netruko ir nebuvo per daug 🙂 aciu 😉
Rašyti komentarą

Beatos kotletai su perlinemis kruopomis
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

15 patiekalų su perlinėmis kruopomis ir grikiais: kotletukai, košės, sriubos
Populiariosios, lengvai paruošiamos kruopos gelbsti visada, o ypač jomis džiaugiamės, kai kitų ingredientų atsargos netikėtai išsenka. Iš kruopų galima virti ne tik sočias košes, bet ir sriubas, kepti kotletukus, apkepus. Šįkart siūlome patiekalų, kurie nepareikalaus nei didelės išmonės, nei retų ingredientų, receptų rinkinį.
Šaltinis:Grikių apkepas su šonine / Neringos Kalasauskaitės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 9 Kulinarija Košė Sriuba Kruopos Maistas Patiekalai Kotletai Grikiai Receptai
Grikių patiekalai:
6 asmenimsPagaminsite per 40 min.Įvertinkite:3.6 / 125ReceptasIngredientaiGrikiai : 2.00 st.Grybai : 250.00 g (miško)Morkos : 1.00 vnt.Grietinė : 2.00 valg. š.Sviestas : 1.00 valg. š.Svogūnai : 1.00 vnt.Bulvės : 2.00 vnt. (virtos)Kiaušiniai : 2.00 vnt.Miltai : 3.00 valg. š.Druska : 1.00 arbat. š. (pagal skonį)Pipirai : 1.00 arbat. š. (pagal skonį)Petražolės : 1.00 arbat. š. (pagal skonį)Krapai : 1.00 arbat. š. (pagal skonį)Kaip gaminti1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų ir per naktį pamirkykite.
2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Sumeskite smulkintus miško grybus, tarkuotą morką, viską kiek pakepinkite, masę atvėsinkite ir sukrėskite į tą patį indą.
4. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite grietinę ir viską išplakite elektriniu plakikliu – turite gauti lipnią tešlą. Jeigu ji per skysta, dar įberkite miltų.
5. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio ir formos maltinukus ir kepkite karštame aliejuje keptuvėje arbe be jokių riebalų orkaitėje.
Kulinaro patarimas: jeigu mėgstate apskrudusius kotletukus, prieš kepdamos juos apvoliokite džiūvėsėliuose.
Suskleisti2 asmenimsPagaminsite per 40 min.Įvertinkite:3.3 / 36ReceptasIngredientaiGrikiai : 1.00 st.Vištienos sultinys : 2.00 st. (natūralaus)Grybai : 100.00 g (saujelė šaldytų baravykų)Svogūnai : 1.00 vnt.Sviestas : 1.00 valg. š.Grietinėlė : 50.00 mlDruska : 1.00 arbat. š. (pagal skonį)Pipirai : 1.00 arbat. š. (pagal skonį)Prieskoniniai žalumynai : 1.00 arbat. š. (kapotų pagal skonį)Salotos : 2.00 vnt. (keli lapeliai salotinės sultenės)Kaip gaminti1. Grikius išvirkite vištienos sultinyje ir palikite, kad išbrinktų.

žuvienė su perlinėmis kruopomis
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
Paskelbė: Lankytojas
20 Lapkričio 2021
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti paprastos ir nuostabios žuvienės receptu, kuri yra gaminama su perlinėmis kruopomis. Ją galite gaminti tiek iš atlikusių lašišos dalių - galvų, uodegų ir kaulų (to kas atlieka išdarinėjus pilną žuvį), bet taip pat galite ir nusipirkti lašišos ar kitos žuvies rinkinį žuvienei, kurių galima rasti įvairiose parduotuvėse. Čia jau Jums rinktis - abiem atvejais, rezultatas Jūsų nenuvils.

