pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos Kalakutienos Kukuliai - Skoningai Paprastas Receptas

Mėsos kukuliai aštriame pomidorų padaže

600 g maltos jautienos arba avienos50 g džiūvėsėlių1 kiaušinioSaujelės kalendrų arba petražolių lapeliųžiupsnio druskos400 g konservuotų pomidorų1 kubelio ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio1 geltonojo svogūnoalyvuogių aliejausDruskos, juodųjų pipirų500 g kuskuso kruopų1 kubelio ekologiško „Maggi“ vištienos sultiniosaujelės mėtų lapeliųdruskos½ citrinosnatūralaus jogurto patiekti

Ruošiame kukulius: dideliame dubenyje sumaišome visus kukulių ingredientus, prieskoninių žolelių lapelius smulkiai sukapojame ir įmaišome į mėsą. Suformuojame norimo dydžio kukulius ir juos apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Nebūtina mėsą iki galo iškepti, svarbu, kad kukuliai gražiai apskrustų.

Reklama41011

Per tą laiką pasiruošiame kuskusą. 1 sultinio kubelį užpilame 500 ml verdančio vandens. Į dubenį beriame kuskuso kruopas, žiupsnį druskos, griežinėliais pjaustytą citriną ir viską užpilame dar karštu (beveik verdančiu) sultiniu. Pridengiame dubenį dangčiu ar lėkšte ir leidžiame kruopoms brinkti apie 5 minutes. Po to šakute gerai išpurename kuskusą, sudedame kapotus mėtų lapelius.

Į lėkštes dedame po šaukštą kuskusko, ant jo dosniai krauname pomidorų padažo, ant viršaus dėliojame kukulius. Galima patiekti su natūraliu jogurtu šalia, kad padėtų suvaldyti padažo ‘karštį’.

Labas, Aš esu Beata.

Labas, aš esu Beata ir aš labai myliu gyvenimą. Myliu tai, ką darau kasdien: kalbu apie maistą ir pozityvų gyvenimą. Esu jau dešimties kulinarinių knygų autorė, TV laidų vedėja ir tiesiog džiaugsmingo gyvenimo transliuotoja. Esu baigusi žurnalistikos ir kulinarijos mokslus, bet toliau kasdien mokausi naujų dalykų ir, svarbiausia, kaip būti geru žmogum sau ir pasauliui. Mano blogas yra mano pamatas, aš čia pradėjau mokytis rašyti apie maistą. Man svarbu mano ir jūsų geras gyvenimas, maistas, namai, gera savijauta, draugystė, šeima ir nauji atradimai.

Varškės ir sėklų duona

Belickų šeimos tortas „Medutis"

Pupelių sriuba su kopūstais

Moliūgų pyragas su medaus kremu

Jautienos kukuliai su rikota daržovių padaže

Latviškas mielinės tešlos obuolių pyragas

Valgyk ir žydėk

Duona

Varškės ir sėklų duona – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori valgyti mažiau greitųjų angliavandenių, tačiau nenori atsisakyti gardžios duonos.…

Dienos meniu

Aš tikiu, kad geriausios mišrainės yra tos, kuriose susitinka skirtingos tekstūros. Ir visada mišrainės su virtais burokėliais ar bulvėmis persikelia…

Bemėsis pirmadienis

Tai jau tikrai sriubų metas ir puodai dirba. Aš laidoje viriau sočią TRIJŲ PUPELIŲ SRIUBĄ SU KOPŪSTAIS. Man ji tokia…

Minkšti kalakutienos kukuliai su rikotos sūriu

Kai oras slogus, o dar ir savijauta panaši, man norisi jaukaus, šildančio, sotaus maisto. Ar Jūs irgi taip jaučiatės?

Tokiomis apniukusiomis dienomis galvoju apie vadinamą „comfort food“. Priklausomai nuo nuotaikos man tai gali būti pica penktadienio vakarą po sunkios savaitės arba nostalgiją keliantys, vaikystėje mamos gaminti švilpikai. Mėsos kukuliai taip pat priklauso šiai kategorijai.

Juos gaminu dažnai ir turiu įvairių receptų. Tiesa, neitin mėgstu kepti maistą aliejuje, todėl ir mėsos kukulius gaminu orkaitėje, o vėliau panardinu į pasirinktą padažą. O kartais tik iškepu orkaitėje ir valgome su bulvių koše.

Šių kalakutienos kukulių skonį praturtina skirtingų rūšių sūriai – kietasis ir rikotos (dėl pastarojo jie dar ir itin minkšti) bei kelios dosnios saujos prieskoninių žolelių. Tai švelnaus skonio, nesausi, minkšti, gardžiai kvepiantys ir labai skanūs kukuliai.

Traškūs vištienos kukuliai su sūriu orkaitėje

Nuostabus patiekalas, kuris vakarienę ar pietūs pavers įspūdingais. Šie kukuliai nuostabiai atrodo ir yra be galo skanūs! Paruošti visai nesunku, o tiekti labai tiks su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.

Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos