Kepti tajų vištienos sparneliai
Šių vištienos sparnų paslaptis yra dūminis medžio anglies ugnis ir fantastiška sausa riebi, kuri suteikia jiems puikų kepimo skonį. Uždarykite juos saldžiu medaus kepsnine padažu, o šie lipnūs, skanūs sparnai padarys visą valgį arba puikų užkandį prieš rimtą kepimo vakarienę. Gaukite receptą : " Super smokers Sweet and Spicy Chicken Wings" 05 iš 12
Mano pirmasis klasikinis restoranas, šie buivoliniai sparneliai nėra kepti, bet kepti ant sveikesnio pasirinkimo, bet vis tiek supakuoti skonio. Čia paslaptis yra karšto padažo ir kolos derinys. Taip, cola. Tai suteikia šiems karštiems sparnais tobulą pusiausvyrą nuo malonumo ir šilumos. patiekiami su klasikiniu mėlynojo sūrio padažu ir puikiai tinka žaidimo nakčiai. Gaukite receptą : " Buffalo Wings" 08 iš 12
Vištienos sparneliai su glazūra
Kuo skaniai pamaitinti šeimą per tokius karščius yra misija. Pasukus gerai galvą, kartais misija tampa įmanoma.
Jau kelias dienas iš eilės grilinome lauke. Daugiau nebesinori kepsnių, į kotletus vaikai žiūrėti sakė nebegali. Tad glazūruoti vištienos sparneliai su ryžiais, bei daržovėmis nugulė ant mūsų stalo. Visi nutarė, kad buvo skanu. O kai sotūs ir laimingi namiškiai – aš tampu dar laimingesnė.
- Porcijos: 4
- Užtruksite: apie 40 min

Ingredientai
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Vištos sparnelius gerai perplaukite šaltu tekančiu vandeniu, kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir sudėkite į dubenį.
3. Į tą patį dubenį supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus prieskonius. Vištos sparnelius gerai ištrinkite aliejaus ir prieskonių mišiniu, kad tolygiai juo pasidengtų iš visų pusių. Marinuokite šaldytuve uždarame indelyje 1-2 valandas.
4. Pasimarinavusius sparnelius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol sparneliai gražiai apskrus, bus visiškai iškepę ir traškūs. Kepimo laiko viduryje juos apverskite ir kepkite toliau.
5. Barbekiu padažą, medų ir pomidorų padažą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol pradės burbuliuoti. Leiskite pavirti porą minučių. Tuomet sudėkite sviestą ir įmaišykite, kol šis ištirps ir padažas ims žvilgėti. Nuimkite nuo ugnies, atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
6. Vištos sparneliams iškepus, išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir nustatykite kaitinimą iš viršaus ir orkaitės kepimo režimą „grill“. Sparnelius perkelkite į didelį karščiui atsparų dubenį, apipilkite paruoštu BBQ padažu ir išmaišykite, stengdamiesi, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų padažu. Išdėliokite atgal ant kepimo skardos ir grąžinkite į orkaitę. Likusį padažą supilkite į dubenėlį ir atidėkite į šalį – vėliau patiekite jį su paruoštais lipniais sparneliais.
7. Kepkite sparnelius vos kelias minutes – vos tik padažas pradės karamelizuotis ir sparneliai taps tamsiai gintarinės spalvos, išimkite iš orkaitės.
8. Lipnius vištienos sparnelius apibarstykite šviežiais žalumynais ir patiekite nedelsiant.

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 30 min.4. Iškeptus sparnelius perkelkite į dubenį, apliekite dar šiltu padažu ir išmaišykite. Apiberkite sezamų sėklomis, šviežiais žalumynais ir nedelsiant ragaukite.
Receptas paruoštas su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman #kikkomanlithuania

You might also like:
Štai ir praskriejo dar vieni metai berašant blogą. Negaliu patikėti, kad mano blogui jau 2 metai, voohoo!! 🙂 Atrodo dar tik vakar bandžiau išsiaiškinti, kaip apskritai rašyti blogą, kaip susikurti savo puslapį ir kaip viską sujungti į vieną visumą. O ką jau kalbėti apie mano blogo skaitytojus, kiek daug Jūsų skaitote ir pamėgote mano blogą per šiuos trumpus du metus! Kažkas nerealaus! Ačiū visiems, kas skaitote ir kas išbandote receptus, labai malonu 🙂
Laikas nuo laiko vis peržiūriu savo senus įrašus. Įdomu ir smagu stebėti kaip keičiasi rašymo stilius, receptai, nuotraukos ir idėjos. Labai džiaugiuosi, kad per du metus man dar neatsibodo gaminti 4-ių virtuvių patiekalus (ispaniškus, lietuviškus, amerikietiškus ir Lotynų Amerikos), kadangi mane šių virtuvių patiekalų skoniai žavi iki šiol. Vis noriu išbandyti ką nors naujo, dar neragauto, ar dar pačios negaminto. Žinoma, į savo receptų sąrašą nuolat įtraukiu nebūtinai minėtų virtuvių patiekalus, dažnai gaminu tiesiog ką nors “iš galvos“ arba išbandau super populiarus receptus “plaukiojančius“ interneto platybėse (juk reikia patikrinti ar tikrai taip jau skanu kaip visi sako :D).
Ech, maisto gaminimas, tai kaip muzika, tos pačios natos, skirtinga kompozicija ir jau turi naują dainą bei melodiją. Taip ir virtuvėje, tie patys ingredientai, kitas receptas ir jau naujas patiekalas bei skoniai.. 🙂
Kalbant apie naują patiekalą. Tik tuo atveju jeigu esate vegetaras, įmanoma, kad atsispirsite šiems gundantiems vištienos sparneliais. Kito atvejo nesugalvoju. Barbekiu sparneliai sukelia priklausomybę, tikrai tikrai. Vieną paragauji, po to norisi suvalgyti visą tuziną.. Kad sparnelių suvalgytumėte mažiau, patiekite su šiaudeliais supjaustytais salierais ir agurkais 😉
Recepto šaltinį rasite čia.

Sticky Baked BBQ Chicken Wings / Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Here’s another year flown by writing a blog. I can’t believe my blog is 2 years old, woohoo!! 🙂 It seems just yesterday I tried to figure out how to write a blog, how to create my own page and how to put everything together. And I would have never imagined, that my blog can have so many of you guys, the readers! So many of you liked my blog in these short two years! Something unrealistic! Thanks to everyone who reads and who’s using the recipes, I’m feeling so grateful and blessed to have my followers 🙂
From time to time, I review my old posts. It is interesting and fun to see how writing style, recipes, photos and ideas change. I am very happy that in two years I didn’t get tired to cook from four different cuisines (Spanish, Lithuanian, American and Latin American), because I’m still very fascinated by the flavors of these cuisines. Everyday I still want to try some new recipes. Of course, not all the recipes in my blog are just from the cuisines I mentioned before. Often, I just make something “from my head“ or I try the popular recipes “floating“ on the internet (after all, you have to check if it’s really that tasty as everyone says :D).
Oh, cooking is just like a music, the same notes, a different composition and you already have a new song and melody. That’s the same in the kitchen, the same ingredients, another recipe and a new dish and flavors appear.. 🙂
As for the new dish. It is impossible that you will resist these tempting chicken wings, unless if you are a vegetarian. Otherwise I can’t imagine any other case. Barbeque wings are addictive, they really really are. Try one and then you’re gonna eat a whole dozen.. In order to eat less wings, serve them with celery and cucumber straws 😉
You can find the recipe source here.

Reikalingi ingredientai:
Vištų sparneliai700 gramųČesnakaiKečupas50 mililitrųSkystas medusActas 6%Alyvuogių aliejusKrakmolas2 šaukštaiMalti raudonieji pipiraiSaldžiosios paprikos1 šaukštasDruskaAliejus1 šaukštasReklamaGaminimo eiga
1. Nuplaukite sparnelius, nusausinkite. Jei reikia, supjaustykite mažais gabalėliais.2. Sumaišykite druską, papriką, krakmolą ir maltus pipirus. Ir apvoliokite sparnelius paruoštame mišinyje.
Reklama3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo indą lengvai ištepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite sparnelius, dėkite juos kepti 20 minučių.
4. Šiuo metu pasigaminkite padažą. Susmulkinkite česnaką, įpilkite kečupo, medaus, acto ir alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišyti.
