pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avienos Plovas - Geriausi Receptai Jūsų Stalui

Reikalingi ingredientai:
Ėriena900 gramųSvogūnai2 vntMorkos5 vnt (mažo dydžio)Česnako galvutė2 vntDruska, pipiraipagal skonįReklama
Gaminimo eiga
2. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.Reklama

3. Avieną kruopščiai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite kubeliais, kurių kraštinė yra 3 centimetrai.

4. Tada ėriuką dedame į ketaus puodą arba storu dugnu keptuvę. Atskirame dubenyje (aš tai dariau puode) stipriai įkaitinkite aliejų, bet taip, kad neužvirtų! Užpildykite juos ėriena, uždėkite ant vidutinės ugnies ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Avienos plovas, ruoštas ant kepsninės (receptas)

Vis daugiau lietuvių užsikuria kepsninę žiemą – tai sako pastebintys tiek mėsos, tiek grilio reikmenų pardavėjai. Tiesa, žiemos sezonas turi savą specifiką – šiuo metų laiku vyruaja kitokie patiekalai nei vasarą.

„Matome, kad per pastaruosius keletą metų tiek pas mus įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje, tiek kitose pardavimo vietose žiemą nuperkama vis daugiau šviežios mėsos, skirtos kepti ant žarijų. Taip pat matome, kad sparčiai populiarėja ir anksčiau ne tokios įprastos mėsos rūšys.

Kepsnines „Kamado Bono“ parduodančios įmonės vadovas Tomas Petryla sako, kad grilio kultūra Lietuvoje sparčiai plinta, o tikri jos fanai kepsnines naudoja ištisus metus. Tačiau sezoniškumas egzistuoja.

„Taisyklė paprasta – vasarą, kai karštas oras, žmonės renkasi lengvesnį, greitai gaminamą maistą - kepsniai, šašlykai, jūros gėrybės, picos. Šaltuoju sezonu karaliauja ilgi kepimai, sotūs, riebesni patiekalai – troškiniai, žemoje temperatūroje ilgą laiką kepti šonkauliai ar plėšyta kiauliena, bulvių plokštainis, plovas ir pan. Ir taip, visa tai gaminama ant šių laikų kepsninių, kurioms praktiškai nereikia priežiūros, todėl jas galima naudoti ištisus metus. Kalbu apie keramikines kepsnines“, - pasakojo T. Petryla.

Pasak jo, populiaru viskas, kas mus pasiekia iš Vakarų. Jei anksčiau lietuvių griliavimas buvo siejamas išskirtinai su šašlyko, dešrelių ar vištos sparnelių iškepimu, tai pastaruosius dvejus metus grill horizontai išsiplėtė.

„Lietuviai pradėjo gilintis į griliavimo technikas, receptūras, pradėjo mokytis teisingai gaminti maistą. Tam susidarė ir palankios sąlygos – rinkoje atsirado naujų grill produktų, kokybiškos ir tinkamai išpjautos mėsos, tinkamų prieskonių ir padažų. Viešojoje erdvėje susikūrė informacinės platformos, kurios padeda žmones šviesti tuo klausimu, susiformavo net aktyvi griliuotojų bendruomenė, kuri dalinasi savo patirtimi kasdien. Grill kultūra plinta šviesos greičiu ir tai džiugina“, - teigė pašnekovas.

Avienos plovas

600 g ėrienos mentės arba kumpio

3 vidutinių svogūnų

7 vidutinių morkų

vienos arba dviejų galvų česnako

Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir paliekame su prieskoniais apie pusvalandį.

Gerai įkaitiname specialų virš ugnies pakabinamą metalinį puodą. Mėsą gerai apskrudiname, toliau į puodą dedame apkeptus svogūnus, o po 10 minučių dedame morkas. Viską patroškiname, užpylus vandens.

Panašūs receptai

Avienos plovas

Avienos plovas (plovo receptas)

Tikras plovas kazane su aviena

Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)

Tiršta avienos sriuba

Troškinta aviena su kopūstais

Avienos troškinys su daržovėmis "Navarietis"

Jautienos troškinys su raugintais agurkais

Troškinta aviena su kopūstais

Avienos marinavimas arba kaip marinuoti avieną?

AVIENOS SRIUBA

Avienos plovas receptai

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai