pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Tobulą Avienos Plovą Orkaitėje

Avienos plovas orkaiteje

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “avienos plovas orkaiteje” rasta receptų 1000Kvapnusis plovas orkaitėjeKvapnus plovas orkaitėje

Avienos plovas

Kad ir ką besakytų, geriausias ir teisingiausias plovas gaminamas iš ėrienos, todėl šiandien atsigręžiame į Uzbekijos virtuvę ir ruošiame šį patiekalą pagal geriausias tradicijas. Avienos plovas, jei ne juokai, tai geriausias plovas iš visų galimų variantų. Yra milijardai plovo gaminimo receptų, tačiau plovas su aviena yra pats geriausias iš jų! Linkiu malonaus gaminimo ir skanaus valgio!

Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklama

Kaip pagaminti patį skaniausią plovą? Pasakojame žingsnis po žingsnio!

Plovas - tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas iš ryžių, mėsos ir morkų. Šis paprastas, daug produktų nereikalaujantis, gardus ir sušildantis troškinys labai mėgstamas ir Lietuvoje. Jeigu plovą pagaminti namuose Jums iki šiol buvo nedrąsu, ar turite savo mėgstamą receptą, bet žvalgotės ir naujų idėjų, skubame pasidalinti naudingais patarimais, kaip paruošti plovą taip, kad jis būtų pats skaniausias!

Uzbekijoje tikima, kad plovas pirmą kartą buvo pagamintas Aleksandro Makedoniečio užsakymu. Karvedys nenorėjo, kad kariai skirtų perdėm daug dėmesio maisto gamybai, tad pareikalavo patiekalo, kuris suteiktų jėgų kovoti mūšyje ir būtų tinkamas pusryčiams, pietums bei vakarienei. Tuomet ir buvo sukurtas plovas. Istorikai negali patvirtinti šios istorijos tikrumo, tačiau plovas - tikrai senoviškas patiekalas. Jį savo knygose prieš daugiau negu 1000 metų aprašė persų gydytojas ir filosofas Avicena.

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Plovo gamyba žingsnis po žingsnio: geras puodas, tinkami ryžiai, riebi mėsa ir jokio maišymo

1. Indas. Autentiškas ir pats skaniausias plovas, žinoma, ruošiamas ant laužo, kazane - sunkiame, iš ketaus pagamintame plačiame puode, apvaliu dugnu. Jeigu neturite kazano ar galimybės plovą paruošti ant laužo, tai ne bėda - gardus plovas puikiai išsitroškins ir ant viryklės ar orkaitėje.

Vis tik, būtų idealu naudoti puodą storu dugnu ir sienelėmis, puikiai tiktų ketaus puodas. Tokiame puode plovas išsitroškins tolygiau, nepridegs ir nebus lipnus.

Jeigu plovas ruošiamas orkaitėje, galite naudoti čanachines, molinį ar stiklinį indą.

2. Ryžiai. Skirtinguose regionuose naudojami įvairūs ryžiai, tačiau sutinkama, kad tikras plovas turi būti birus. Sakoma, kad skaniausias yra ferganietiškas plovas ruošiamas iš vietinių trumpų, kietų, rausvos spalvos ryžių, kurie vadinami „devzira“ (išvertus tai reiškia „džino auskarai“). Prieš gaminant šiuos ryžius būtina užpilti drungnu ar vos šiltu vandeniu ir porą valandų mirkyti.

Mūsų regione sunku gauti tokių ryžių, tačiau tiks ir kitokie. Gamindami plovą rinkitės mažiau krakmolo turinčius arba plikytus ryžius. Jie turėtų būti skaidrūs ir jų mirkyti nereikės, tačiau kelis kartus perplauti rekomenduojame.

Plovas orkaitėje


  • Sandra 2019-11-07 12:38
    Dedu pusė galvos česnako, juosų pipirų ir 3 svogūnų galvas visut.dydžio tada su skoniu būna.
  • Jurijus 2017-04-26 15:46
    Siaip plovas gaminamas ant lauzo ,o ne orkaitei :)
  • virginija 2016-04-08 16:25
    Bandysiu sendien, atrodo skaniai
  • grazke 2015-06-19 15:16
    jei ka tai plovas ir gaminamas orkaiteij
  • Ošpaz 2014-12-22 15:43
    Čia ryžių košė su veršiena ir POMIDORŲ padažu.Į plovą niekas pomidorų padažo nededa, nes čia sovietinių valgyklų atradimas.
  • sonata 2012-08-24 11:45
    ziauriai skanu,as toki plova darau su bet kokia mesa,nebutinai versiena,o ryzius perku plikytus,nesukimba :-)
  • (anonimas) 2012-04-17 13:28
    turetu buti skanu,isbandysiu ;-)