Zuvies kotletai su manais
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “skanus zuvies kotletai” rasta receptų 1000Patys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiŽuvies kotletukai - minkšti ir purūsReikalingi ingredientai:
Jūros lydekos filė500 gramųBalta duona70 gramųKiaušinis1 vntSvogūnai2 vntŽalumynaipagal skonįDruskapagal skonįPipiraipagal skonįVanduo1,5 stiklinėsPomidorų pasta3 šaukštaiAugalinis aliejus3 šaukštaiCukrusCitrinų sultys1 valgomasis šaukštasLauro lapas1~2 vntReklamaGaminimo eiga
1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažais gabalėliais.2. Žuvies gabaliukus sudėkite į blenderį ir dideliu greičiu sumalkite iki vientisos masės.Reklama3. Duoną dedame į gilią lėkštę ir užpilame 1 stikline vandens. Mirkyti 10-12 minučių.4. Svogūną nuvalome ir susmulkiname. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Į maltą žuvį suberkite pusę susmulkinto svogūno ir žalumynų.
Reklama5. Sumaišykite žuvies faršą, svogūną ir žoleles. Išspauskite duoną ir sudėkite į faršą. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Įmušame kiaušinį. Faršas yra paruoštas.
6. Formuojame slyvos dydžio kotletus. Uždenkite juos maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.
Žuvies kotletukai su moliūgais
Svogūną arba porą smulkiai supjaustome. Moliūgą ir morką stambiai sutarkuojame.
Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus ir suberiame susmulkintą svogūną, švelniai pakepiname apie 10 minučių.
Sudedame tarkuotą moliūgą ir morkas, keptuvę uždengiame ir dar patroškiname 5–10 minučių arba kol daržovės suminkštės.
Reklama41011Jei lydekų filė yra kaulų, juos kruopščiai išrenkame ir žuvį sudedame į maisto smulkintuvą arba sumalame mėsmale.
Maltą žuvį sukrečiame į dubenį, ten pat suberiame moliūgus, morkas ir svogūnus, supilame grietinėlę, labai gerai išmaišome. Jei masė skysta – įberiame manų ar džiūvėsėlių. Į gautą masę įmušame kiaušinius, pagardiname druska ir dar kartą gerai pasidarbuojame šaukštu ar šakute.
Rankomis ar šaukštu formuojame kukuliukus ir kepame aliejuje. Po 4 minutes kiekvienai kotletuko pusei užteks iškepti.
IngredientaiPatarimasIdėjos: Valgykite su žalia, špinatais ar brokoliais pagardinta bulvių koše. Lydeką galite keisti menke ar jūrine lydeka.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiAlina parašė:Labai labai skanu! Svelnus skonis, tiesiog pasaka bet nesuprantu, kodel keptuveje gavosi lepsiai ir lipo prie dugno… Ir dziuveseliu dejau, kad formuotusi.. Hmmm
Rašyti komentarą
Receptai
Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.
Reikalingi ingredientai
Tešlai:
Įdarui:
150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas
Tešlos ruošimas
Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.
Ingredientų sujungimas
Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.
Miltų įmaišymas
Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.
Tešlos atidėjimas
Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.
Įdaro paruošimas
Produktų paruošimas
Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.
Sumaišymas
Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!
Pyragėlių formavimas ir kepimas
Tešlos formavimas
Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.
Įdaro dėjimas
Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.
Kepimas
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
Patarimai ir įvairovė
Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.
Greitai pagaminami žuvies kotletai. Tiks įvairios žuvies rūšys, ir ta, kuri buvo iškepta iš vakaro ir nesuvalgyta
1x 2x 3x- 300 g žuvies ((naudojau menkę))
- 300 – 400 g bulvių ((virtų))
- ½ svogūno (supjaustyto labai smulkiai)
- 1 kiaušinis
- Žalumynų ((petražolių, krapų))
- druskos, pipirų
- citrinos sulčių
- miltų (arba manų kruopų)
- džiūvėsių
- aliejaus kepimui
Sultingi žuvies kotletai su sūriu ir keptais pomidorais
Šiuos gardžius, sultingus žuvies kotletus galima paruošti iš bet kokios jūros žuvies, tačiau geriausiai tinka šviežia arba vos atvėsinta žuvis. Jei naudojate raudoną žuvį, geriausiai tinka gorbuša arba keta. Brangesnė žuvis, kaip lašiša, nėra rekomenduojama, nes kotletams tai tiesiog neekonomiška. Norėdami baltos žuvies variantą, rinkitės menkę, jūros ešerį arba otą.
Reikalingi ingredientai:
Faršas:
Papildomi ingredientai:
200 g vyšniniai pomidorai (arba paprasti pomidorai)
140 g minkštas sūris (pvz., feta ar kitas salotinis sūris)
1 kiaušinis
50 ml 33 % riebumo grietinėlės
Gaminimo procesas:
Paruoškite žuvies faršą:
Sumaišykite ingredientus:
Mėsos faršą perkelkite į didelį dubenį. Į jį sudėkite grietinėlę, kiaušinio baltymą, smulkintą česnaką, garstyčias ir džiūvėsėlius. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Formuokite kotletus:
Gerai išmaišykite masę ir šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletus. Išdėliokite juos į kepimo formą.
Papildomi ingredientai:
Sūrį supjaustykite kubeliais, o vyšniniai pomidorus perpjaukite per pusę arba į ketvirčius, priklausomai nuo jų dydžio (jei naudojate paprastus pomidorus, supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais).
Paruoškite padažą:
Sudėkite pomidorus ir sūrio gabaliukus į kepimo formą šalia kotletų. Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniu ir apipilkite kotletus šiuo mišiniu.
Kepkite:
Formą su kotletais įdėkite į iš anksto įkaitintą iki 200°C orkaitę ir kepkite apie 25 minutes arba tol, kol kotletai taps auksinės spalvos.
Patiekite:
Patiekite kotletus su keptais pomidorais ir sūriu. Jie puikiai dera su šviežiomis salotomis ar bulvių garnyru.
Up Next8 Gardžiausių Naminių Konservų Receptai: Užkandžiai ir Salotos Žiemai
Don't MissMočiutės žieminės salotos: tradicinis receptas šaltajam sezonui
You may like
Click to commentLeave a Reply
Žuvies kotletai
Daug kam net mintis apie žuvies kotletus primena nelabai kokius kvapus virtuvėje:) Kiti dar pamena ir tuos laikus, kai į tuos kotletus keliaudavo abėjotino šviežumo ingredientai, o jei jau dvoks visa virtuvė, tai koks skirtumas nuo ko?:)
Šie, žinokit, kitokie. Sultingi ir minkšti viduje, itin traškūs išorėje, ir jokio įkyraus kvapo! Žinoma, rašau čia savo įspūdžius, nes kotletams naojau kokybišką menkės filė. Buvau nusipirkusi jos šaldytos, tad per porą valandų ji atitirpo, dar turėjau iš vakaro virtų bulvių, tad lengvą vakarienę paruošti buvo gana paprasta ir greita.
Jums turbūt jau kirba klausimas kur ta paslaptis, kodėl teigiu, kad šie kotletai neturi įkyraus žuvies kvapo? Paslaptis tame, kad žuvis kotletams pirmiausia išverdama garuose! Per kelias minutes ji tampa sultinga ir minkšta (šiukštu nepervirkit, nes su laiku ji tik kietės!), tada ją nors ir rankomis galima sutrupinti į masę kotletams. Jei netingit, galit ir sumalti. Arba sukapoti peiliu. Tiks viskas:)
Aš savo žuvies kotletus patiekiau su kalafiorų koše ir raugintais agurkais. Man skonis ypatingai gerai suderėjo:)
clock clock iconcutlery cutlery icon
folder folder icon
instagram instagram icon
pinterest pinterest icon
print print icon
squares squares icon
heart heart icon
heart solid heart solid icon