Žuvies kotletai
Daug kam net mintis apie žuvies kotletus primena nelabai kokius kvapus virtuvėje:) Kiti dar pamena ir tuos laikus, kai į tuos kotletus keliaudavo abėjotino šviežumo ingredientai, o jei jau dvoks visa virtuvė, tai koks skirtumas nuo ko?:)
Šie, žinokit, kitokie. Sultingi ir minkšti viduje, itin traškūs išorėje, ir jokio įkyraus kvapo! Žinoma, rašau čia savo įspūdžius, nes kotletams naojau kokybišką menkės filė. Buvau nusipirkusi jos šaldytos, tad per porą valandų ji atitirpo, dar turėjau iš vakaro virtų bulvių, tad lengvą vakarienę paruošti buvo gana paprasta ir greita.
Jums turbūt jau kirba klausimas kur ta paslaptis, kodėl teigiu, kad šie kotletai neturi įkyraus žuvies kvapo? Paslaptis tame, kad žuvis kotletams pirmiausia išverdama garuose! Per kelias minutes ji tampa sultinga ir minkšta (šiukštu nepervirkit, nes su laiku ji tik kietės!), tada ją nors ir rankomis galima sutrupinti į masę kotletams. Jei netingit, galit ir sumalti. Arba sukapoti peiliu. Tiks viskas:)
Aš savo žuvies kotletus patiekiau su kalafiorų koše ir raugintais agurkais. Man skonis ypatingai gerai suderėjo:)
clock clock iconcutlery cutlery icon
folder folder icon
instagram instagram icon
pinterest pinterest icon
print print icon
squares squares icon
heart heart icon
heart solid heart solid icon
Sultingi žuvies kotletai su sūriu ir keptais pomidorais
Šiuos gardžius, sultingus žuvies kotletus galima paruošti iš bet kokios jūros žuvies, tačiau geriausiai tinka šviežia arba vos atvėsinta žuvis. Jei naudojate raudoną žuvį, geriausiai tinka gorbuša arba keta. Brangesnė žuvis, kaip lašiša, nėra rekomenduojama, nes kotletams tai tiesiog neekonomiška. Norėdami baltos žuvies variantą, rinkitės menkę, jūros ešerį arba otą.
Reikalingi ingredientai:
Faršas:
Papildomi ingredientai:
200 g vyšniniai pomidorai (arba paprasti pomidorai)
140 g minkštas sūris (pvz., feta ar kitas salotinis sūris)
1 kiaušinis
50 ml 33 % riebumo grietinėlės
Gaminimo procesas:
Paruoškite žuvies faršą:
Sumaišykite ingredientus:
Mėsos faršą perkelkite į didelį dubenį. Į jį sudėkite grietinėlę, kiaušinio baltymą, smulkintą česnaką, garstyčias ir džiūvėsėlius. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Formuokite kotletus:
Gerai išmaišykite masę ir šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletus. Išdėliokite juos į kepimo formą.
Papildomi ingredientai:
Sūrį supjaustykite kubeliais, o vyšniniai pomidorus perpjaukite per pusę arba į ketvirčius, priklausomai nuo jų dydžio (jei naudojate paprastus pomidorus, supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais).
Paruoškite padažą:
Sudėkite pomidorus ir sūrio gabaliukus į kepimo formą šalia kotletų. Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniu ir apipilkite kotletus šiuo mišiniu.
Kepkite:
Formą su kotletais įdėkite į iš anksto įkaitintą iki 200°C orkaitę ir kepkite apie 25 minutes arba tol, kol kotletai taps auksinės spalvos.
Patiekite:
Patiekite kotletus su keptais pomidorais ir sūriu. Jie puikiai dera su šviežiomis salotomis ar bulvių garnyru.
Up Next8 Gardžiausių Naminių Konservų Receptai: Užkandžiai ir Salotos Žiemai
Don't MissMočiutės žieminės salotos: tradicinis receptas šaltajam sezonui
You may like
Click to commentLeave a Reply

Reikalingi ingredientai:
Šaldyta žuvis
1.5 kilogramo
Svogūnai
2 vnt
Ryžiai
0.5 stiklinės
Žalumynai
pagal skonį
Česnakai
Pievagrybiai
200 gramų
Aliejus
pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
1. Nuplaukite žuvį ir pašalinkite kaulus, sumalkite per mėsmalę.
2. Į faršą sumalame žalumynus ir česnaką.
Reklama
3. Ryžius nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos. Ryžius ir svogūną sumaišykite su malta mėsa, pagal skonį įberkite druskos. Mišinį 10 minučių padėkite į šaldytuvą.
4. Pievagrybius nuplaukite ir smulkiai supjaustykite, tada pakepinkite aliejuje su trupučiu druskos.
Grybų kotletai - minkšti ir sultingi
Autorius apie receptą: Šie kotletukai - puiki ir labai gardi idėja, kai vakarienei norisi kažko kito negu mėsa. Jeigu norite, papildomai tinka dėti tarkuotos morkos. Šie kotletukai - puiki ir labai gardi idėja, kai vakarienei norisi kažko kito negu mėsa. Jeigu norite, papildomai tinka dėti tarkuotos morkos. Gintarė
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4800 gramų | grybų (miško grybų ar pievagrybių) |
3 vienetai | kiaušinių (mažesnių) |
1 vienetas | svogūnų (didesnio) |
1 sauja | maltų džiūvėsėlių |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | maltų juodųjų pipirų |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
Zuvies kotletai su grybais
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “zuvies kotletai su manais” rasta receptų 1000Žuvų kotletai su grybukaisŽuvies kotletai su svogūnaisInstrukcijos
- Žuvį išvirkite garuose (galite panaudoti ir anksčiau pagamintą ir nesuvalgytą žuvį). Virkite vos kelias minutes, tik kol žuvis pakeis spalvą, išliks labai minkšta ir trapi. Išimkite visus kaulus, jei žuvis su oda, nuluipkite odą ir išmeskite. Garuose virtą žuvį pirštais sutrupinkite, arba sumalkite (galite su kitais ingredientais) arba sukapokite peiliu.
- Bulves išvirkite iki minkštumo ir sutrinkite grūstuve. Galite panaudoti ir jau turimas. likusias nesuvalgytas virtas bulves, galite bulves sumalti kartu su žuvimi.
- Svogūnus trumpai apkepinkite šlakelyje aliejaus, tik kol jie suminkštės ir taps permatomi.
- Dubenyje sumaišykite žuvį, trintas bulves, apkepintus svogūnus, kiaušinį, suberkite smulkiai sukapotus žalumynus, įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite visą masę, ji turi būti gana šlapia. Įdėkite truputį miltų (arba manų), jei manote, kad masė pernelyg minkšta, bus sunku ją formuoti. Kuo daugiau dėsite miltų, tuo kotletai bus kietesni, tad nepadauginkite.
- Šlapiomis rankomis formuokite iš šios masės kotletukus. Į gilesnę lėkštę įberkite džiūvėsių ir gausiai išvoliokite džiūvėsiuose kotletukus iš visų pusių. Kepkite ant vidutinės ugnies, gilesnėje keptuvėje, su pakankamai įkaitinto aliejaus, kad kotletukai gražiai apskrustų iš visų pusių.
- Patiekite su bulvių koše (aš tiekiau su kalafiorų koše) ir su raugintais agurkėliais, čia tiks ir krienų padažas, ir tartar padažas, ką mėgstate labiausiai:)
- Paruošimo laikas: 20 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- Kategorija: Main Dish
- Virtuvė: Lietuvos