pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Kepti Purias ir Skanias Spurgas: Patarimai ir Receptai

Naminės varškės spurgos yra skanėstas, kuriam sunku atsispirti. Šiame straipsnyje rasite patarimų ir receptų, kaip pasigaminti tobulas spurgas, kurios bus purios, minkštos ir traškios.

Spurgų Tešlos Paruošimas

Spurgų tešlai reikės paprastų produktų: varškės, kiaušinių, kvietinių miltų, cukraus, druskos, kepimo miltelių ir vanilės. Galima rinktis tiek vanilinį cukrų, tiek vanilės esenciją.

Receptas:

  • 300 g varškės
  • 100 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 0,5 šaukštelio acto
  • 2 kiaušiniai
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Varškę išplakite su kiaušiniais.
  2. Suberkite miltus, druską ir cukrų.
  3. Sodą nugesinkite - apliekite actu.
  4. Pridėkite į varškės masę gesintą sodą ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

Svarbiausias tešlos elementas čia - varškė. Spurgoms renkamasi riebi, biri ir ne per daug drėgna varškė. Dėl jos birumo tešlą užmaišyti labai lengva, nes nebus didelių grumstelių, kurie trukdytų spurgoms tinkamai iškepti.

Dubenyje iki suputojimo išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilę. Suberkite varškę ir gerai išmaišykite, susmulkindama didesnius varškės gumuliukus. Suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite šaukštu iki vientisos masės.

Spurgų Formavimas

Spurgoms formuoti naudokite du šaukštus. Tešla yra pakankamai lipni, todėl toks formavimo metodas nesusitepant rankų labai patinka. Be to, taip spurgų paviršius nėra labai išlyginamas ir jos būna dar traškesnės, nei formuojant rankomis. Vienu šaukštu pakabinkite maždaug norimo dydžio tešlos porciją ir gumulėlį skobdami perkelkite iš vieno šaukšto į kitą kelis kartus, kol jis tampa apytiksliai taisyklingos formos rutuliukas. Nebūtinai pasiekti tobulą formą, nes kepant spurgos pūsis ir forma pasitaisys. Suformuotą rutuliuką atsargiai įleiskite tiesiai į karštą aliejų.

Jei vis dėlto norėsite vieną dieną varškės spurgų išvirti truputį kitaip, štai idėja: mano mama į jų vidų kartais įdėdavo po šaukštelį obuolienės.

Šiandien ir mes su sūneliu kepėme šias spurgytes. Gavosi super skanutės. Tik tam, kad nereiktų jų formuoti, tai aš paimu konditerinį švirkštą, pridedu į jį tešlos, nuimu antgalį ir tada spausdama po truputį tešlos į karštą aliejų, nupjaunu gražiai su peiliu. Gaunasi visos vienodos ir apvalios.

Kepimas

Į puodą įpilkite aliejaus (tiek, kad virdamos spurgos galėtų laisvai plaukioti ir neliestų dugno) ir įkaitinkite ant vidutinės kaitros iki 180 °C temperatūros. Jei neturite termometro, ar jau galima virti spurgas, tikrinkite taip: įmeskite į aliejų mažą gabalėlį duonos - jei aplink jį kyla burbuliukai ir duona lėtai skrunda, aliejus yra tinkamos temperatūros. Jei burbuliukai nekyla, reikia kaitinti toliau. Jei duona iškart dega - aliejus per karštas.

Spurgoms virti renkamasi ekologišką rafinuotą rapsų aliejų. Jis pakelia karštą temperatūrą ir yra tinkamas virimui. Spurgas vartykite šakutės pagalba, kad iš visų pusių keptų tolygiai. Virimas aliejuje yra procesas reikalaujantis atidumo ir atsargumo dėl galimo nusideginimo!

Spurgas kepkite ant lėtos ugnies - kad spėtų iškepti viduje ir nesudegtų išorėje. Iš pradžių spurgos nugrims į dugną, vėliau iškils į paviršių čirkšdamos. Virkite vis apversdami, kol spurgos gražiai apskrus iš visų pusių. Tikslus virimo laikas priklauso nuo spurgų dydžio ir aliejaus temperatūros.

Kai spurgos iš visų pusių tampa viliojančiai auksinės, žnyplėmis arba kiaurasamčiu perkelkite jas ant grotelių (groteles padėkite virš lėkštės), kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Rekomenduojame tokį būdą, nes jis ne tik sutaupo popierinių rankšluosčių ir yra draugiškesnis gamtai, bet ir spurgų plutelė išlieka labiau traški. Spurgas ragaukite vos atvėsusias, dar karštas. Tokios pačios skaniausios.

Patarimai ir Gudrybės

  • Formuojant spurgų rutuliukus, reikėtų rankas šiek tiek pasitepti aliejumi - spurgos bus glotnios ir apvalios. Nerekomenduojama rankų vilgyti vandeniu, nes jis reaguos su įkaitusiu aliejumi: puode čirkš ir taškysis.
  • Spurgoms reikėtų rinktis riebesnę varškę be grūdelių, nes jie aliejuje apdegs, tad geriausia būtų ją dar pertrinti per sietelį.
  • Tešla spurgoms turėtų būti šiek tiek lipni - jei dėsite daugiau miltų nei nurodyta recepte, spurgos bus ne tokios minkštos ir purios.
  • Aliejų spurgoms kepti reikėtų rinktis neturintį specifinio skonio ir kvapo: tiks nebent kokosų aliejus, kuris spurgytėms suteks kokosinį poskonį.
  • Aliejų pilkite į platų puodą. Jo turėtų būti tiek, kad spurgos būtų apsemtos ir turėtų vietos iškilti į paviršių.
  • Jei aliejus bus per karštas, spurgos greitai paruduos, bet viduje bus neiškepusios. Tačiau, jei aliejus bus per vėsus, spurgos bus itin riebios.
  • Tinkamai aliejaus temperatūrai nustatyti galite įmesti į aliejų duonos riekelę: jei aplink ją susidaro daug mažų burbuliukų, o duona tolygiai skrunda, temperatūra yra tokia, kokios reikia.

Iškepusias spurgas aušinkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Pateikimas

Patiekiant pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Jas galite patiekti lėkštėje, apibarstytas cukraus pudra ar su aviečių, persikų džemu. Tai - puikus desertas, kuris pradžiugins šeimą ir draugus.

Spurgas mes valgome dar karštas, kai jų plutėlė super traški ir nespėjusi nei kiek suminkštėti. Žinoma, jos puikiai išsilaiko ir sekančiai dienai, jei netyčia lieka viena ar kita. Nors tai visai nedažnas atvejis.

Ingredientas Kiekis
Varškė 300 g
Miltai 100 g
Cukrus 100 g
Druska 0.5 šaukštelio
Soda 0.5 šaukštelio
Actas 0.5 šaukštelio
Kiaušiniai 2 vnt.
Aliejus Kepimui