pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Čeburekai su Mėsa: Tradicinis Receptas ir Patarimai

Minkšti, paprasti ir labai skanūs čeburekai su mėsa - tai tradicinis rytietiškas patiekalas, kuris tapo nepaprastai populiarus ir Lietuvoje. Šie namų gamybos čeburekai pasižymi ypatingai traškiu paviršiumi ir sultingu vidumi, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Jų gamyba užima nedaug laiko, o rezultatas visada nustebina net išrankiausius gardėsius.

Esu išbandžiusi daug čeburekų receptų - ir paprastų, ir mandresnių, bet nei vieni nebuvo tokie skanūs kaip šie. Receptas atkeliavo iš mano močiutės užrašų, kuriuos ji kaupė dešimtmečius, išbandydama ir tobulindama kiekvieną žingsnį. Lengvai pagaminami, be jokių mandrybių. Skanavome su sultiniu. Šie čeburekai puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui ar jaukiam savaitgalio susibūrimui su šeima.

Ingredientai

Tešlai:

  • Kvietiniai miltai: 500 gramų
  • Vanduo: 350 mililitrų
  • Aliejus: 3 šaukštai
  • Druska: 1 žiupsnelis

Įdarui:

  • Kiaulienos faršas (arba kito mėgiamo): 450 gramų
  • Svogūnai: 1 vienetas
  • Česnakas: 3 skiltelės
  • Krapai: 1 pundelis
  • Kiaušiniai: 1 vienetas
  • Pipirai: 1 žiupsnelis
  • Druska: pagal skonį

Kepimui:

  • Aliejus: 500 mililitrų

Gaminimo Eiga

  1. Į didelį dubenį supilkite šiltą vandenį, įpilkite aliejaus, suberkite druską sumaišytą su miltais.
  2. Į miltų ir druskos mišinį palaipsniui pilkite vandenį ir minkykite tešlą apie 10 minučių. Tešla turės būti minkšta ir elastinga.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnakus ir krapus.
  4. Tuomet suberkite į faršą visas smulkintas daržoves, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Tešlą padalinkite į vienodo dydžio rutuliukus.
  6. Kiekvieną rutuliuką ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiosite iki plono apvalaus blyno.
  7. Įdėkite vieną gerą šaukštą mėsos įdaro į blyno centrą ir, sulenkdami per pusę, kruopščiai suspaudžiate šonus šakute, kad įdaras neištekėtų.
  8. Dideliame puode įkaitinkit aliejų iki 180°C temperatūros.
  9. Čeburekus su mėsa kepame apie 10 minučių, keletą kartų pavartome, kad abu šonai gražiai paruduotų. Iškepusius traukiame lauk ir guldome ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Ingredientų Alternatyvos

  • Vietoj kiaulienos faršo puikiai tinka jautienos, avienos ar mišrus faršas.
  • Vegetarams rekomenduoju išbandyti grybų ir bulvių, varškės su žalumynais arba sojų faršo įdarą.
  • Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Vietoj krapų galima naudoti petražoles, kalendras ar baziliką.
  • Aliejų tešlai galima pakeisti lydytu sviestu, kuris suteiks ypatingą skonį.
  • Kiaušinius galima pakeisti šlakeliu vandens ar grietinės, jei turite alergiją.

Patiekalo Gaminimo Patarimai

  • Gaminant čeburekus, labai svarbu išminkyti tešlą iki elastingumo - tai užtikrins, kad kepant ji nesuplyš ir išliks traški.
  • Jei norite dar skanesnio įdaro, galite į jį įdėti šiek tiek smulkintų grybų ar tarkuotų daržovių.
  • Labai svarbu gerai suspausti šonus, kad verdantis aliejus nepatektų į vidų.
  • Prieš dėdami į aliejų, įsitikinkite, kad jis yra gerai įkaitęs - taip čeburekai neprisigers riebalų ir bus sveikesni.
  • Rekomenduoju kepti nedideliais kiekiais, kad aliejus per daug neatvėstų.
  • Po kepimo, padėkite čeburekus ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  • Patiekite karštus su mėgstamu padažu - jogurtiniu, pomidorų ar česnakine grietine.

Maistinė Vertė

Bendra patiekalo kalorijų vertė yra apie 3200 kcal. Vienoje porcijoje (1 čeburekas) yra apie 400 kcal, priklausomai nuo čeburekų dydžio ir tikslaus aliejaus kiekio, kuris lieka po kepimo.

Porcija Kalorijos (apytiksliai)
1 čeburekas 400 kcal
Visas patiekalas (8 čeburekai) 3200 kcal