Čeburėkai
Gaminame . Čeburėkai
Soda nugesinama su kefyru. Į dubenį supilami miltai, kefyras, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15 - 20 min. pastovėti.
Paruošiamas čeburėkų įdaras: kiaulienos faršas sumaišomas su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Įpilama mėsos sultinio ir gerai išmaišoma.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojamas 2 - 2,5 mm storio tešlos lakštas ir išspaudžiami 15 - 20 cm skersmens apskritimai. Į kiekvieną apskritimą dedama po šaukštą mėsos įdaro, perlenkiama, užspaudžiami kraštai. Svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes mėsos sultys išbėgs ir čeburėkai bus sausi. Čeburėkai kepami įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Iškepę čeburėkai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Čeburėkai paruošti. Skanaus.
Panašūs receptai
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu
Purūs blyneliai su braškėmis
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu
Lietiniai blynai su mėsa
Koldūnai su mėsa
Lietiniai blynai su migdolais
Plikyti pyragėliai su kremu ir traškiu viršumi "Choux au Craquelin"
Šie puikūs prancūziški pyragėliai yra tikras meno kūrinys, kurį gali padaryti kiekvienas, nes tai tikrai nesudėtinga. Subtili išvaizda, traškus viršus, vanilinis plikyto kremo įdaras - tiesiog burnoje sutirpstantis palaimos debesėlis, ne kitaio. Nenuostabu kodėl, šie pyragėliai tapo vienu iš pasaulyje mėgstamiausių prancūziškos konditerijos gaminių! O geriausia, kad šį gardumyną nesudėtingai paruošite savo namų virtuvėje iš visiškai paprastų ingredientų.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijosČeburekai su mėsa
Į šiltą vandenį suberiame druską, pilame aliejų, išmaišome ir užpilame ant miltų. Iš pradžių pamaišome šaukštu, paskui jau rankomis viską suminkome į vientisą gabalą. Tešla gali pasirodyti lipni arba sausoka. Jei taip pat atrodo ir viską gerai suminkius, įpilame dar vandens. Jeigu vandens per daug ir tešla tapo pernelyg šlapia, pridedame truputį miltų. Labai gerai išminkome dubenyje, paliekame tešlą pastovėti apie 10–15 minučių, kad geriau išbrinktų.
Na, o dabar prasideda smagumynai: pasiraitojame rankoves ir pradedame minkyti tešlą. Minkome energingai, stumdami delnu tešlą nuo savęs, kokias 7 minutes. Tešla turėtų vis minkštėti ir glotnėti, prie rankų neturėtų lipti. Taip išminkytą tešlą suvyniojame į kokį nors maišelį ar plėvelę, kad neišdžiūtų, ir paliekame apie valandą pagulėti, atsipalaiduoti.
Reklama41011Plėšomos bandelės su sūriu ir žalumynais
Jei yra bandelių rojus, jame tikrai gyvena šios plėšomos bandelės. Sunku nusakyti jausmą, kai atsiplėši dar šiltutį gabalėlį, užsitepi sviesto ir su kiekvienu kąsniu dingsti pojūtyje. Tobulai purios, minkštutės, skoniu primenančios brioche, tik kelis kartus geriau. Galite jas pasiruošti iš vakaro, o ryte tiesiog palikti pakilti ir šauti į orkaitę. Šiame recepte jos gamintos su nesaldžiu sūrio įdaru (sūrį galima naudoti bet kokį mėgstamą), bet galima jas gaminti ir saldžias - tiesiog į tešlą dėti truputį daugiau cukraus, o įdarui - pvz. cinamono ir cukraus mišinį, aguonas, uogienę ar kt.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijaiTortilijų pyragėliai su vištiena
Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Tex-Mex virtuvėje jie žinomi pavadinimu čimičangos ir gali būti ruošiami su pačiais įvairiausiais įdarais nuo sūrių iki saldžių. Šiame recepte pateikėme mūsų mėgiamą įdaro variaciją, bet drąsiai eksperimentuokite, nes griežtų taisyklių čia nėra - vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt