pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiniška vištiena su ryžiais: lengvai pagaminamas receptas

Saldžiarūgštė traški vištiena - vienas populiariausių kinų restoranų patiekalų. Dažnai galvojame, kad namie sukurti tokį skonį sudėtinga, bet iš tiesų tai labai lengva ir greita! Tai štai kaip jie tai padaro kinų restoranuose! Jei pagalvojus apie žodžius GUA BAO burnoje kaupiasi seilės, tai šis receptas skirtas jums.

Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti skanią kinišką vištieną su ryžiais tiesiog savo namuose. Rezultatas labai panašus - traški plutelė ir saldžiai aitrus padažas. Kinų restoranas namuose - lengva, o vienintelis nepatogumas yra gruzdinimas.

Visgi, retkarčiais tikrai galima užkaitinti aliejų ir pasimėgauti tobulai traškiu rezultatu - tik svarbiausia rinkitės kokybišką, kepimui aukštoje temperatūroje tinkamą aliejų. Aš renkuosi saulėgrąžų aliejų. Kadangi gruzdinu retai, po gruzdinimo aliejų išpilu, tačiau iš esmės aliejų gruzdinimui galima naudoti kelis kartus, tik po naudojimo reikia atvėsinti it perkošti, kad neliktų jokių maisto dalelių.

Ingredientai

Receptui naudojamas produktų alternatyvas galima pasirinkti patiems - klasikinė saldžiarūgščio padažo versija gaminama iš pomidorų padažo ir cukraus, o norintys sveikesnės versijos gali rinktis pomidorų tyrės ir medaus derinį.

  • 400 g vištienos krūtinėlės filė arba šlaunelių mėsos
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1/2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/4 stiklinės kukurūzų krakmolo
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 l aliejaus gruzdinimui
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 5 v.š.
  • 3 trumpavaisių agurkų
  • 1 didesnės morkos
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus (BŪTINAI būtent skrudintų sezamų aliejaus)
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 a.š.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia ruošiame salotas. Agurkus ir morkas sutarkuojame stambia burokine tarka, rankomis nuspaudžiame agurkų skystį. Tarkuotas daržoves sumaišome su trintu česnaku ir kitais padažo ingredientais. Kuo ilgiau salotos stovi - tuo skanesnės tampa, tik kartas nuo karto jas pamaišykite.
  2. Vištieną supjaustome kubeliais. Indelyje iki vientisos masės sumaišome: kiaušinio baltymą, miltus, krakmolą, vandenį, 1 v.š. aliejaus ir druską.
  3. Vištienos gabalėlius dedame į paruoštą tešlą, išmaišome.
  4. Puode storu dugnu įkaitiname aliejų. Aliejaus reikia tiek, kad vištiena pilnai į jį panertų. Aš sunaudojau 1 l aliejaus.
  5. Kai aliejus įkaitęs, į jį žnyplėmis dedame po 1 vištienos gabalėlį. Kepiname dalimis taip, kad vištienai puode būtų pakankamai daug vietos. Aš kepiau per 2 kartus. Kepame apie 8 minutes, kol vištiena gražiai apskrunda.
  6. Iškepusią vištieną dedame ant popierinių rankšluosčių, kad į juos susigertų riebalų perteklius.
  7. Kai visa vištiena iškepta ir nusausinta, keptuvėje įkaitiname skrudintų sezamų aliejų, įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę.

Grįžtant prie šio recepto, padažui puikiai tinka SANTA MARIA sweet chili padažas. Jo visada turiu šaldytuve, nes Azijos virtuvė mano namuose - dažnas svečias. Beje, patiekalą tobulai papildo kiniškos daržovių salotos!

Saldžiarūgštė vištiena kinietiškai

Išvirkite ryžius ir pagaminkite saldžiarūgštę vištieną kinietiškai.

  1. Ryžius nuplaukite šaltu vandeniu. Įdėkite į puodą, užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, užvirinkite ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies, kol jie suminkštės. Verdant ryžius, įberkite 1 šaukštelį druskos.
  2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais (maždaug 2×2 cm).
  3. Į supjaustytą vištieną įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, 3 valgomuosius šaukštus kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir 3-4 min. kepkite vištieną ant didelės ugnies, tada išimkite ją iš keptuvės.
  5. Į keptuvę supilkite cukrų, obuolių actą, kečupą, sojų padažą, sezamų aliejų, cukrų, smulkintą česnaką ir užvirinkite gautą mišinį ant vidutinės ugnies.
  6. 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais vandens, išmaišykite ir supilkite į keptuvę su padažu.
  7. Padažą virkite ant labai silpnos ugnies 1 minutę, kol sutirštės.
  8. Į padažą sudėkite keptą vištieną ir maišydami kepkite 1-2 minutes ant silpnos ugnies.
  9. Saldžiarūgštę vištieną kinietiškai pabarstykite sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Kiniška vištiena su daržovėmis

  1. Svogūną perpjaukite pusiau ir kiekvieną pusę padalinkite į 4 dalis. Morką perpjaukite išilgai ir susmulkinkite įstrižomis juostelėmis. Porą ir česnaką supjaustykite smulkiais griežinėliais, imbierą - mažais kubeliais, aitriąją papriką - griežinėliais. Vištienos blauzdelių mėsą supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį, užberkite juodųjų pipirų, druskos ir cukraus. Įpilkite sojų padažo bei šaukštą alyvuogių aliejaus.
  2. Marinuotą mėsą kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Įdėkite pjaustytą česnaką, imbierą, aitriąją papriką, svogūną, morkas, porą ir viską išmaišykite. Įpilkite 4 šaukštus sojų padažo bei 4 šaukštus vandens.
  3. Į dubenėlį įdėkite šaukštą krakmolo, įpilkite 2 šaukštus vandens ir išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite krakmolo ir vandens mišinį į keptuvę su vištiena.
  4. Vištieną su daržovėmis sudėkite į lėkštę, papuoškite pjaustytais svogūnų laiškais. daržovių pasirinktinai: morkos, šparagų, saliero ir pan.

Vištieną, ryžius, daržoves ir pupelių daigus dedame į didelę, troškinimui skirtą keptuvę, užpilame padažu ir viską atsargiai išmaišome. Išverdame ryžius: jie turi būti birūs. Vištienos krūtinėlę pamarinuojame su žolelėmis ir sojos padažu ir iškepame aliejuje. Imame švarią keptuvę ir joje išlydome medų, pilame porą šaukštelių sojų padažo ir šlakelį vandens.