pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sumuštiniai Su Silke Receptai

Nežinote, ką pagaminti draugams ar sau, o šaldytuvas beveik tuščias? Manau, kad šie tautiški sumuštiniai nepaliks abejingų. Vienintelė išimtis - jei kas iš valgytojų jaučia antipatiją silkei. Bet aš tokių nepažįstu.

Šie sumuštiniai - beveik lietuviški sušiai, vieni prisotinti gerųjų riebalų - avokado ir silkės su krienų macnumu. Pirštus apsilaižyti galima. O kiti rimtesni, nes su agurkėliais marinuotais ir dar varškės švarku pasidabinę. Tikrai labai gera kombinacija ir vėlgi, viską rasite šaldytuve. Pamakaluosite, užtepsite per kelias minutes ir ant stalo.

Sumuštiniai su silke, avokadu ir graikišku jogurtu

„Labai gardūs, greitai pagaminami, sotūs sumuštiniai su silke, avokadu ir graikišku jogurtu. Šventėms, pusryčiams ar vakarienei. Pagaminsite vos per 10 minučių“, - sako Kristina Naturjevienė ir kviečia išbandyti sumuštinius su silke.

Ingredientai:

  • 4 riekelės duonos
  • Avokadas
  • Citrinų sultys
  • Druska
  • Pipirai
  • Mėlynasis svogūnas
  • Silkės filė
  • Graikiškas jogurtas

Gaminimo eiga:

  1. 4 riekeles duonos dedu ant lentelės.
  2. Avokadą pjaunu pusiau, pašalinu kaulą.
  3. Avokado puseles pjaunu dar per pusę bus 4 gabalėliai.
  4. Avokado gabalėlius (be žievelės?) dedu ant duonos riekelių ir sutrinu šakute.
  5. Ant sutrinto avokado užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių, beriu druskos, pipirų.
  6. Pusę nedidelio mėlynojo svogūno supjaustau smulkiais kubeliais.
  7. Svogūno kubelius išdėlioju ant sumuštinių.
  8. Vieną skanios silkės filė gabalėlį supjaustau riekelėmis.
  9. Silkės gabalėlius išdėlioju ant ruošiamų sumuštinių.
  10. Po šaukštą graikiško jogurto dedu ant sumuštinių.

Silkės sumuštinukai su saulėje džiovintais pomidorais

Silkės sumuštinukai su saulėje džiovintais pomidorais - puikus derinys tarp sūraus silkės skonio ir saldaus, intensyvaus pomidorų aromato. Šie sumuštinukai yra paprasti, tačiau labai skanūs, puikiai tinkantys tiek užkandžiams, tiek lengvai vakarienei.

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną ir česnaką susmulkinti.
  2. Į keptuvę pilti porą šaukštų aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų, įkaitinti, suberti svogūnus ir kepti apie 5-6 minutes iki sumikštės, tuomet suberti česnaką ir dar pakepti apie 30s iki pasklis malonus česnako kvapas.
  3. Nuimti nuo kaitros, sukrėsti smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pomidorų pastą, berti raudonėlį ir išmaišyti.
  4. Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis.

Vieno kąsnio sumuštiniai su silke ir burokėlių mišraine

Ingredientai:

  • Sūdyta silkės filė aliejuje
  • Duonos riekelės
  • Salotų lapai
  • Virti burokėliai
  • Česnakas
  • Majonezas
  • Žalumynai (krapai ar svogūnų laiškai)

Gaminimas:

  1. Burokėlius sutarkuojame burokine tarka, dedame išspaustas česnako skilteles, majonezą.
  2. Viską sumaišome, jeigu reikia pasūdome.
  3. Silkę supjaustome nedideliais gabalėliais.
  4. Ant duonos riekelės dedame salotos lapą, šaukštą burokėlių mišrainės, ir gabalėlį silkės.
  5. Sumuštinius apibarstome šviežiais krapais ar svogūnų laiškais.

Burokėlių paruošimas: Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir keliais sluoksniais suvyniokite į foliją, sudėkite ant skardos ar grotelių ir kepkite. Kepimo laikas labai priklauso nuo burokėlių dydžio, patikimiausias būdas patikrinti ar iškepę, tai išėmus vieną burokėlį iš orkaitės, atvynioti kraštelį folijos ir įbesti peilį arba šakutę, jeigu peilis išsitraukia lengvai, nėra jokio pasipriešinimo, tuomet iškepę, jei dar kietas, kepkite papildomas 20-30 minučių ir vėl patikrinkite. Vidutinio dydžio burokėlius aš kepu apie 40-50 minučių. Iškeptus sudėkite į sietelį, nuvyniokite foliją ir leiskite atvėsti.Atvėsusius burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Uždėję burokėlio griežinėlį, vadovaudamiesi eiliškumu, ant sumuštinio, truputį pabarstykite druska, pipirais ir keliais lašeliais citrinos sulčių.

Sūdyta silkė: Šiems sumuštiniams Jums reikalinga sūdytos silkės filė. Silkę aš perku turguje silpnai sūdytą su galvomis (tą iš bačkos) ir pati išfiletuoju, suprantu, kad tai nebūtinai kiekvieno mėgstamiausias užsiėmimas, mano taip pat ne, bet tokia man skaniausia. Bet kokiu atveju, Jums reikalinga SŪDYTA silkės filė, ne marinuota!!!