pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cukinijų Sriuba Su Vištiena: Lengvas Ir Sveikas Receptas

Ši kreminė cukinijų ir vištienos sriuba suteiks šilumos, jaukumo ir patenkins jūsų apetitą. Išvirti cukinijų ir vištienos sriubą paprasta ir greita, dėl turtingos daržovių sudėties sriuba labai skani, kvapni, švelni ir kreminė. Vakarienei paruoškite cukinijų ir vištienos trintą sriubą - skaniai ir sočiai, o svarbiausia - sveikai! Sriubos receptas labai paprastas, su juo susidoros net pradedanti šeimininkė.

Ingredientai

  • Cukinijos
  • Vištiena
  • Morkos
  • Svogūnai
  • Žiediniai kopūstai
  • Pomidorai
  • Ryžiai (geriausiai "Basmati")
  • Česnakas
  • Grietinėlė (nebūtina)
  • Sultinys (vištienos)
  • Alyvuogių aliejus
  • Sviestas arba aliejus
  • Prieskoniai (druska, pipirai, kario, raudonėlis, bazilikas)
  • Švieži krapai, petražolės
  • Parmezanas (nebūtina)

Paruošimo Žingsniai

  1. Paruoškite ingredientus: Nuplaukite ir susmulkinkite daržoves bei vištieną.

  2. Vištienos paruošimas: Mėsą nuplauname, supjaustome gana nemažais kubeliais (maždaug 3 cm storio). Į puodą įpilame litrą vandens, dedame mėsą iškart, dar neužvirę vandens. Ant didesnės ugnies viriname, kol vanduo užverda ir viršuje susidaro baltos putos. Putas nusemiame samčiu. Tada į sriubą įmetame sultinio kubelį.

  3. Daržovių paruošimas: Žiedinį kopūstą nuplaukite ir suskirstykite į žiedynus. Nuplaukite ir nusausinkite jaunas cukinijas, supjaustykite kaip norite. Morkas ir svogūnus supjaustykite, iš anksto nuvalykite ir nuplaukite daržoves.

  4. Vištienos kepimas (variantas): Puode išlydome sviestą arba įkaitiname šiek tiek aliejaus. Dedame pjaustytą vištos krūtinėlės filė. Pabarstome maltais kvapiaisiais pipirais, druska, įspaudžiame česnako skilteles ir trumpai pakepiname. Beriame griežinėliais pjaustytą morką, kubeliais pjaustytą papriką ir dar šiek tiek pakepiname. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles ir supjaustome kubeliais. Beriame į puodą, taip pat beriame smulkintus raudonėlio lapelius ir vis pamaišydami keletą minučių pakepiname.

  5. Sriubos virimas: Daržovių rinkinį sudėkite į puodą, įberkite druskos ir pipirų. Į puodą supilkite vandenį, įdėkite vištieną. Virkite sriubą 25-30 minučių. Po kurio laiko išimkite vištieną, atskirkite mėsą nuo kaulo, grąžinkite mėsą į puodą.

  6. Ryžių įdėjimas (jei naudojate): Užpilame švelniai sūdytu vištienos sultiniu, jam užvirus suberiame gerai perplautus ryžius, verdame apie 10 minučių, sudedame pjaustytą cukiniją ir dar keletą minučių paverdame.

  7. Trinimas: Blenderiu viską sutriname iki vientisos masės, jei reikia įberiame druskos, pipirų.

  8. Patiekimas: Jei pageidaujama, šią sriubą galima papildyti grietinėle arba patiekiant įpilti šaukštą grietinės. Pagaminta sriuba valgoma su krekeriais arba doniukais ir gabaliukais sūrio.

Variantai ir Patarimai

  • Cukinijų tyrė: Cukiniją supjaustome riekelėmis, sudedame į elektrinį smulkintuvą ir sutriname. Cukinijų tyrę pilame į sriubą. Paverdame ant vidutinės ugnies maždaug 5 min. Sudedame prieskonius (karį, raudonėlį, baziliką), įpilame alyvuogių aliejaus. Neuždengę puodo paverdame ant silpnesnės ugnies apie 10 minučių. Patiekiame su šviežiai skrudinta duonele.

  • Keptas česnakas: Įkaitinkite orkaitę iki 180ᵒC. Nupjaukite česnako viršūnėlę, dėkite ant folijos, pabarstykite trupučiu druskos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kiekvieną galvą atskirai apvyniokite folija. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 minučių, priklausomai nuo dydžio, kol suminkštės. Išimkite iš orkaitės, atidėkite. 2 litrų talpos puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūną ir troškinkite, kol suminkštės. Suberkite cukiniją, nulupkite žievelę ir išspauskite kepintą česnaką, užpilkite vandeniu, kad daržovės visiškai pasidengtų. Virkite cukinijas, kol suminkštės. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite petražoles ir parmezaną. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

Maistinė Vertė

Cukinija yra visai nekaloringa daržovė. 100 g yra tik 16 kalorijų. Tad šios daržovės galima valgyti tiek, kiek norisi. Cukinijose yra daug antioksidantų, vitamino A. Jose yra daug skaidulų, kurios padeda palaikyti gerą žarnyno veiklę. Patartina nelupti cukinijos žievelės, nes joje yra daug antioksidantų.