Kalėdinis punšas 8 asm.
Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.
Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptasKalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže 3 asm.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate atradę, būtinai išmėginkite kotletus, kurie gaminami pusiau iš mėsos, pusiau iš daržovių. Jei kotletams pasirinksite liesą maltą vištieną arba kalakutieną, toks patiekalas tikrai galės būti priskirtas sveikuoliškų kategorijai
Žymės: cukinijos , kotletai, daržovės, kotletukai, kalakutiena, patisonai
apie 1,2 kg kalakuto krūtinėlės
9. Iškepkite . Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
10. Kalakutienos vyniotinį įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 40-45 minutes, priklausomai nuo vyniotinio storio (ir to, kokio storio kalakutieną naudojote). Tam, kad vyniotinio netyčia neperkeptumėte, naudokite maistinį termometrą – kalakutienos vyniotinis bus iškepęs, kai mėsos vidinė temperatūra pasieks 72 laipsnius. Tolimesnis kepimas tik sausins kalakutieną, tad jai pasiekus tokią temperatūrą – laikas išjungti orkaitę ir išimti vyniotinį.
11. Iškeptam vyniotiniui leiskite kelias minutėms pastovėti, tuomet nuimkite virvelę. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite su norimu garnyru.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pilnas puodas“
#reklama #pilnaspuodas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.
Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams.
Žymės: kiauliena, kotletai, druska, pipirai, saldžiosios bulvės