Šios vištienos blauzdelės nepaprastai skanios, o mėsa labai švelni ir sultinga!
Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, ir šiandien mes turime puikų patarimą iš „YouTube“ kanalo, kurio dėka vištienos blauzdelės ir kitos vištienos dalys visada bus minkštos ir sultingos!
- 1 kg vištienos blauzdelių
- 200 ml pieno
- 200 ml vandens
- 2 kiaušinių
- 1 šaukšto paprastų miltų
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- Aitriųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Vištienos blauzdeles gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Paimkite gilesnį kepimo indą, sudėkite į jį blauzdeles.
Apipilkite jas pienu ir vandeniu.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir aitriąja paprika.
Šakute išplakite kiaušinius.
Po 20 minučių vištienos blauzdeles nuimkite nuo viryklės.
Pamerkite į kiaušinių masę, paskui pavoliokite miltuose.
Kepkite karštame aliejuje, kol jos įgaus auksinę rudą spalvą.
Patiekite su jums patinkančiu garnyru ir padažu.
Tokiu pat būdu galite paruošti skirtingas vištienos dalis ir garantuojame, kad mėsa išliks sultinga ir minkšta!
Linkime gero skonio!
- Žymos:
- Vištienos kepsneliai
- Vištienos patiekalai
Įdomūs video
Taip pat skaitykite:
Vištienos blauzdelės su alyvuogėmis, kaparėliais bei datulėmis
Visus ingredientus, išskyrus vyną bei melasą, sumaišome dubenyje. Merkiame vištienos blauzdeles į dubenį ir įtriname mišiniu.
Kai jau blauzdelės išsimarinavusios, įkaitiname orkaitę iki 180C. Perkeliame vištienos blauzdeles su visu marinatu į kepimo skardą. Sumaišome vyną su melasa, išmaišome ir užpilame ant blauzdelių.
Reklama41011Ir viskas, šauname į orkaitę ir kepame 50 minučių. Patiekimui dar pabarstome šviežiais raudonėliais ir skanaus.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiRuta parašė:Išbandžiau. Tikrai labai skanu! Ačiū už receptąVaiva parašė:Brangi Beata, nejau tikrai reikia 1,2 litro vyno šiam receptui? Kažkaip labai daug…Aistė parašė:o juodos alyvuogės irgi tinkamos?Aistė parašė:ačiū 🙂 vakar užmarinavau, šian kepsiu 🙂 labai skaniai skamba receptas 🙂Ina parašė:Gaminau si patiekala. maniau,kad nesigaus,bet gavosi super! O skonis dieviskas!Tikrai rekomenduoju gaminkite si patiekala,tikrai nenusivilsite.Vat ir dabar einu marinuoti kulseles,rytoj sveciu laukiu. Ir jau girdziu kaip visi mane girs! Aciu tau Beata!
Irma parašė:Ieškojau kito recepto, kurį, buvau tikra, esu išsisaugojus; deja, teko suktis, bo višta verkė atšilus, kad ją kuo greičiau keptiau. Tiek skubėjau, kad pradėjau iki galo neperskaičius… Be to, teko dar ir improvizuoti: datules keisti slyvomis, žalias alyvuoges – juodomis, vietoj vyno – vyno actas…. Bet rezultatas nuo to visiškai nenukentėjo! – priešingai – mano žmogus negailėjo pagyrų, jog tai vienas išskirtiniausio skonio patiekalų, kuriuos esu pagaminusi. (Pasirodo, jojo senelė taip triušieną ruošia). Ačiū, Beata, už įkvėpimą ir išsigelbėtą vakarienę!
Lina parašė:Ar sviezias raudonelis tik papuosimui ar i marinata? aciu!Viktoras parašė:Manoji klausia, kas parodė skaniai gaminti, maistą valgo vaikai ir anūkai? Sakau Beata…Viktoras parašė:Pedantiškai Laikausi visų nurodytų Receptų.Rašyti komentarą

Vieno indo vištiena keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėlės padažu
Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė
Lipnūs vištienos šlaunelių kepsniai
Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Pagrindiniai patiekalaiŽymos: šlaunelės, vištienaPorcijų skaičius: 4- 700 g. šlaunelių mėsos (be odos ir kaulų)
Padažui reikės: (1 pastaba)
Orkaitę įkaitinkite iki 220C, su ventiliatorium iki 200C.Pasirinkite atitinkamo dydžio kepimo skardą, kad tarp mėsos gabalėlių liktų erdvės ir jie nedengtų vienas kito. Skardą keliais sluoksniais išklokite aliuminio folija, po kepimo nereikės galuotis ją šveičiant.
Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Vištienos kepsnelius išdėliokite ant skardos ir šaukštu užpilkite padažą, bet tik ant viršaus, iš apačios nereikia. Panaudokite apie 2/3 padažo, likusią dalį atidėkite. Kepkite 15 minučių.
Ištraukite skardą iš orkaitės ir įjunkite grilio funkciją. Vištieną apšlakstykite susidariusiomis sultimis ir likusiu atidėtu padažu.
Kepkite viršutinėje orkaitės dalyje (apie 20 cm. nuo kaitinimo elemento) 8-10 minučių, kol paviršius gražiai karamelizuosis. Jeigu praėjus 7-8 minutėm matote, kad kepsnelių paviršius neskrunda ir padažas netirštėja, padidinkite kaitrą, bet nuolat stebėkite procesą, nes tikimybė ištraukti svilėsius labai didelė.
Išimkite vištieną iš orkaitės ir prieš tiekiant leiskite keletą minučių pailsėti (neuždengtą). Dėkite į lėkštes ir dosniai užpilkite susidariusiu padažu.
Prie šių kepsnelių tiks bet koks garnyras, galite tiekti su ryžiais, bulvių koše ar, tiesiog, žaliomis salotomis. Mūsų šeimoje mėgstamiausias derinys - basmati ryžiai ir azijietiškos salotos.


