pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip paruošti skanų jautienos kumpio troškinį?

Jautienos ir daržovių troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite. Visas daržoves.

Žymės: troškinys, mėsa, jautiena, daržovės, receptai, Jautienos troškinys

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Mėsos paruošimo paslaptys

Jautienos troškinys yra mėgstamas Lietuvoje. Sėkmingas troškinius gauti reikia kokybiškos mėsos ir gerai paruošto.

Kokybiškas jautienos troškinius prasideda nuo mėsos paruošimo. Visi žingsniai, nuo supjaustymo iki kepimo, turi būti atlikti su atsargumo.

Teisingas mėsos supjaustymas

Mėsos supjaustymas yra svarus. Mėsą rekomenduojama supjaustyti:

  • Vienodo dydžio gabalėliais
  • Maždaug kąsnio dydžio
  • Ne per smulkiai, kad mėsa neišvirtų
  • Ne per stambiai, kad gerai iškeptų

Apkepimo technikos

Prieš į puodą, mėsą reikia apkepti. Tai suteiks sultingumą ir gilesnį skonį. Naudokite:

  1. Aukštą kaitros temperatūrą
  2. Truputį aliejaus
  3. Keptuvę su storu dugnu

Marinavo ypatumai

Jautienos patiekalams marinadas nėra būtinas. Specialistai pasiūlymai: marinuoti tik kietesnes mėsos dalis. Geriausi marinado ingredientai: alyvuogių aliejus, šviežios žolelės ir švelnios rūgštys.

Marinadu neperdožti – per daug rūgštys gali padaryti mėsą sausą ir kieta.

Aštrus jautienos troškinys

Troškinys kaip troškinys, sakysite. Bet eiliniais troškinių receptais su jumis nesidalinu. Šio troškinio maža paslaptis – patiekale visiškai nenaudojamas vanduo. Svarbu, kad už lango būtų niūru ir šalta/drėgna, tuomet troškinys atsiskleis visu savo gėriu. Sušildys, tonizuos, suteiks jėgų, namus pripildys dieviškais aromatais…

Svarbu naudoti gerą jautieną, tokia prekiauja ūkininkai. O kaip atskirti gerą nuo negeros? – gera yra labai… negraži.

8 porcijoms pasiruošiu

1 kg jautienos kumpio arba mentės

4 dideles bulves

2 stambias morkas

1 saliero gumbą

1 saldžiąją papriką

1 česnako galvą

1 čili pipirą (galima naudoti konservuotą)

1 l sauso raudono stalo vyno

1 l natūralių pomidorų sulčių

maltų juodųjų pipirų

šviežių kalendros lapelių

Pirmiausiai į puodą suberiu morkas, salierus ir pastarnoką, po keliolikos minučių bulves, ir dar po keliolikos – pipirus. Vėl pridengiu puodą dangčiu, leidžiu pakunkuliuoti apie 15min. Tuomet sudedu česnakus, pagardinu juodais pipirais, puodą pilnai uždengiu dangčiu ir išjungiu ugnį. Puodo šiukštu negalima atidaryti 20min., per tą laiką troškinys subręs savo aromatuose ir sultyse.

Tiekiu giliose lėkštėse, pabarsčius kapotais kalendros lapeliais.

Ar pastebėjote, kad recepte nėra druskos? Pabandykite pagaminti be jos ir garantuoju, nustebsite 🙂 Daržovėse ir pomidorų sultyse esančių druskų pakanka netgi tiems, kas mėgsta sūrų skonį.