pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mocarelos Sūrio Receptai: Nuo Užkandžių Iki Pyragų

Mocarela - tai minkštas, švelnaus skonio sūris, kuris puikiai tinka įvairiems patiekalams. Šiltesnio klimato Europos šalyse ypač populiarūs įdaryti pyragai po truputį įsitvirtina ir Lietuvoje. Pomidoras ir mocarela - klasiškas duetas, idealiai atskleidžiantis geriausias vienas kito skonio savybes. Toks derinys itin tiks lengvai vasaros vakarienei.

Užkandžiai su Mocarela

Gruzdintos Mocarelos Lazdelės

Gruzdintos mocarelos sūrio lazdelės yra puikus užkandis ir vaikams, ir suaugusiesiems. Patiekalas, kuriam nereikia daug ingredientų, be to, pagaminamas greitai ir lengvai. Paprastai jos kepamos keptuvėje aliejuje, tačiau turint ZYLE karšto oro gruzdintuvę šį traškų užkandį pagaminsite ne tik greičiau, bet ir sveikesnį!

Keptoms mocarelos sūrio lazdelėms pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • 300 g mocarelos sūrio
  • ½ stiklinės kukurūzų miltų
  • ½ stiklinės maltų džiūvėsių
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Kiaušinį išplakite su druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.
  2. Lazdelėmis pjaustytą sūrį voliokite kukurūzų miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsiuose, vėl kiaušinio plakinyje ir dar kartą džiūvėsiuose.
  3. Gautas sūrio lazdeles kepkite ZYLE karšto oro gruzdintuvėje 180 °C temperatūroje.

Mocarelos Rutuliukai Marinate

Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su žalumynais, aliejumi, citrinų sultimis ir žiupsneliu cukraus. Paruoštu prieskonių mišiniu gausiai aptepkite mocarelos rutuliukus, dėkite juos į sandariai uždaromą indą ir palaikykite 3 valandas.

Salotos su Mocarela

Minkšta mocarela, traški ciabata, apelsino sultimis - puikus derinys salotoms. Nedarykite nuolaidų skoniui ir naudokite tikrą mocarelą, o ne prastas kopijas.

Salotos su kuskusu, tunu ir mocarela

Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais. Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą. Padažui skirtus ingredientus suplakite šluotele, įtarkuokite apelsino žievelę, pasūdykite, įberkite pipirų.

Salotos su melionais, apelsinais ir mocarela

  1. Melioną ir apelsiną nulupkite, supjaustykite kubeliais.
  2. Sudėkite mocarelos sūrį.
  3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulčių, aliejaus, garstyčių ir smulkintų mėtų.

Pagrindiniai Patiekalai su Mocarela

Įdaryti Baklažanai su Mocarela

  1. Švariai nuplaukite baklažanus, perpjaukite pusiau ir išskaptuokite vidų. Išskaptuotąją vidaus masę supjaustykite kubeliais.
  2. Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakaitinkite česnako skilteles, o kai pagels, pašalinkite. Suberkite baklažanų kubelius, trumpai pakaitinkite.
  3. Supjaustykite kubeliais mocarelą, pusiau perpjaukite pomidoriukus. Smulkiai sukapokite bazilikus ir petražoles.
  4. Suberkite pomidoriukus į keptuvę su baklažanais, išmaišykite ir pakaitinkite.
  5. Ant šiltos masės suberkite mocarelos kubelius, žoleles, viską išmaišykite ir sudėkite masę į išskaptuotų baklažanų vidų.
  6. Patarkuokite ant baklažanų pecorino sūrio ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol išsilydys pecorino sūris.
  7. Dar kartą pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi ir patiekite kaip karštą patiekalą su šviežia balta duona.

Vištienos Krūtinėlė su Mocarela ir Džiovintais Pomidorais

Krūtinėles apipjaustykite taip, kad gautųsi du kepsneliai, t. y. nereikalingus kraštelius tiesiog nupjaukite. Įpjaukite viduryje, kad vėliau būtų galima įdėti įdarą. Paskui paimkite maistinę plėvelę, dėkite ant jos krūtinėles, uždenkite maistine plėvele ir lengvai padaužykite, pavyzdžiui, mediniu kočėlu, kad krūtinėlė šiek tiek suminkštėtų. Išimtas krūtinėles apiberkite prieskoniais, gerai įtrinkite prieskoniais. Įdėkite į krūtinėles po griežinėlį mocarelos ir šiek tiek pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų. Įdaro dėkite savo nuožiūra, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kad galėtumėte kraštelius suimti ir sutvirtinti mediniu smeigtuku (kad įdaras neiškristų). Taip paruoštas krūtinėles palikite pasimarinuoti 1-2 val. ir galite kepti. Geriausia ant grilio lauke arba ant grilinės keptuvės, priklausomai nuo galimybių. Iš iškepusių krūtinėlių išimkite smeigtukus.

Mėsos Kukuliukai su Mocarela

Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti). Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos. Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C . Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių. Kepkite orkaitėje dar apie 10-15 minučių.

Pyragai su Mocarela

Pyragas su Pomidorais ir Mocarela

  1. Sviestą išsukite su druska ir šviežiais bazilikais, įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išsukite. Tuomet suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Jei ji išeina kietoka, galite įpilti porą šaukštų šilto vandens.
  2. Išminkę tešlą, išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, tada suformuokite tešlos pagrindą su krašteliais ir skardą su tešla dėkite į iki 160°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.
  3. Kol kepa pagrindas, griežinėliais supjaustykite pomidorus ir mocarelos sūrį.
  4. Ištraukite iš orkaitės pyrago pagrindą ir apdėliokite sūrio griežinėliais. Ant sūrio išdėliokite pomidorus ir pyragą vėl įdėkite į orkaitę. Kepkite dar apie 15 minučių.
  5. Sutarkuokite kietąjį sūrį, o iškepus pyragui, apibarstykite jį šiuo sūriu ir dar kartą šaukite į orkaitę 5-10 minučių.
  6. Prieš patiekdami pyragą pabarstykite jį šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir uždėkite šviežių bazilikų ar kitų prieskoninių žolelių. Šis pyragas gardus tiek šiltas, tiek šaltas.