pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladinis Cukinijų Pyragas: Sodrus ir Drėgnas Desertas

Ar ieškote naujo ir įdomaus deserto recepto? Išbandykite šokoladinį cukinijų pyragą! Tai puikus būdas paslėpti daržoves ir nustebinti savo artimuosius gardžiu kepiniu. Iškepusiame pyrage cukinijos nė su žiburiu nerasite - ji tiesiog išgaruoja, bet palieka drėgmę, kuri kepinį paverčia tobulai minkštu ir tirpstančiu burnoje. Šokolado skonis labai sodrus ir ryškus.

Ingredientai

Šokoladinis cukinijų keksas. Receptas adaptuotas iš joyofbaking.com. 24x14 cm pailgai kekso formai reikės:

  • 150 g miltų
  • 45 g kakavos
  • 3/4 šaukštelio sodos
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 1/4 šaukštelio cinamono
  • 100 g juodo ar kito šokolado gabaliukų
  • 2 vidutiniai kiaušiniai
  • 100 g balto cukraus
  • 100 g rudo cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 125 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 220 g cukinijos, tarkuotos burokine tarka

Arba:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 60 g kakavos
  • 1 šaukštelio valgomosios sodos
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 200 g rudojo cukraus
  • 130 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštelių vanilės cukraus
  • 1 šaukštelio tirpios kavos granulių
  • 3 kiaušinių
  • 350 g cukinijų
  • 150 g juodojo šokolado
  • Cukraus pudros papuošimui

Gaminimo Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite maždaug 22 cm skersmens apvalią formą: ištepkite aliejumi, dugną išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Įmaišykite šokolado gabaliukus. Atidėkite į šoną.
  3. Miltus sumaišykite su kakava, soda, kepimo milteliais, druska.
  4. Kitame dubenyje paplakite kiaušinius, berkite abiejų rūšių cukrų, pilkite vanilę ir viską gerai išplakite. Įmaišykite aliejų ir tarkuotas cukinijas.
  5. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vanile, kava ir aliejumi, kol gausis puri masė.
  6. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  7. Cukinijas sutarkuokite stambia burokine tarka, tuomet sumaišykite su trečdaliu miltų mišinio ir stambiais gabaliukais susmulkintu šokoladu.
  8. Likusius miltus sumaišykite su kiaušinių plakiniu.
  9. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  10. Į gautą masę įmaišykite cukinijų tešlą.
  11. Tešlą supilkite į formą.
  12. Kepkite 50 - 60 minučių, kol į vidurį įbestas medinis pagaliukas bus sausas.
  13. Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
  14. Skanaus!

Patarimai ir Pastebėjimai

  • Jei kakava sušokusi į gabaliukus, persijokite.
  • Naudojau juodo šokolado gabaliukus, bet tiks ir pieniško ar net balto. Dėkite tą, kuris patinka.
  • Keksas nėra 'baisiai' saldus, šokolado skonis labai sodrus ir ryškus. Juodojo šokolado gabaliukai prideda kartumo.
  • Cinamonas nėra būtinas, bet jis išryškina šokolado skonį.
  • O šokolado tarkuoti nerekomenduoju, nes stambesni gabalėliai išsilydo ir pradžiugina kiekvieną smaližių, kuriam tenka atsikasti gabalėlio su minkštu šokoladu.