pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanūs Pyragėliai Kepti Keptuvėje: Paprastas Receptas Be Orkaitės

Šiandien, kai laikas yra brangus, o noras pasimėgauti gardžiu desertu didelis, keptuvėje kepti pyragėliai tampa puikia išeitimi. Tai ne tik greitas, bet ir paprastas būdas pasigaminti skanėstą, kuris patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Pamirškite sudėtingus receptus ir ilgas valandas virtuvėje – su šiuo metodu gardūs pyragėliai gali atsidurti ant jūsų stalo vos per keliasdešimt minučių.

Kas Yra Pyragėliai Kepti Keptuvėje?

Pyragėliai, kepti keptuvėje, – tai mažesnės pyrago ar bandelės versijos, kurios yra kepamos ne orkaitėje, o keptuvėje. Šis metodas leidžia greitai ir efektyviai apkepti pyragėlius iš visų pusių, sukuriant traškią plutelę ir minkštą vidų. Pyragėliai gali būti įvairių formų ir dydžių, o įdarui galite naudoti bet ką, ką tik norite – nuo saldžių uogų ir vaisių iki sūrių mėsos ir daržovių.

Kodėl Verta Kepti Pyragėlius Keptuvėje?

  • Greitas paruošimas: Tai yra vienas didžiausių privalumų. Keptuvėje pyragėliai iškepa daug greičiau nei orkaitėje, todėl puikiai tinka, kai neturite daug laiko.
  • Paprastas receptas: Daugeliui keptuvėje keptų pyragėlių receptų nereikia sudėtingų ingredientų ar specialios įrangos. Dažniausiai pakanka turėti pagrindinius produktus, tokius kaip miltai, kiaušiniai, pienas ir aliejus.
  • Universalumas: Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais ir tešlos receptais, pritaikydami pyragėlius pagal savo skonį ir turimus ingredientus.
  • Puikus skonis ir tekstūra: Keptuvėje kepti pyragėliai pasižymi traškia išorine plutele ir minkštu, puriu vidumi.
  • Mažiau šilumos: Kepant keptuvėje, virtuvėje ne taip įkaista, kaip kepant orkaitėje, ypač aktualu vasaros mėnesiais.

Tešlos Paruošimas

Tešla keptuvėje keptiems pyragėliams gali būti įvairi – nuo mielinės iki varškės ar net sluoksniuotos. Svarbiausia, kad tešla būtų elastinga ir lengvai formuojama. Populiariausias variantas – mielinė tešla, kuri suteikia pyragėliams purumo ir minkštumo. Tačiau, jei norite greitesnio varianto, galite naudoti varškės tešlą arba net pirktinę sluoksniuotą tešlą.

Mielinės Tešlos Receptas

Šis receptas yra klasikinis ir patikrintas, tinkantis įvairiems įdarams.

Ingredientai:

  • 400 ml šilto pieno
  • 1 valg. šaukštas cukraus
  • 1 pakelis (7g) sausų mielių arba 25g šviežių
  • 1 arb. šaukštelis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 500-600 g miltų (priklausomai nuo miltų kokybės)
  • 50 g ištirpinto sviesto arba aliejaus

Gaminimo Eiga:

  1. Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir mieles. Palikite 10-15 minučių, kol mielės suputos.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, kiaušinius ir ištirpintą sviestą (arba aliejų).
  3. Supilkite mielių mišinį į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.
  4. Palaipsniui berkite miltus ir minkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipni prie rankų. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų.
  5. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos, kad pakiltų. Tešla turi padvigubėti.

Varškės Tešlos Receptas

Ši tešla yra greitesnė alternatyva mielinei, tinkama tiems, kurie neturi daug laiko.

Ingredientai:

  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 4 valg. šaukštai cukraus
  • 0.5 arb. šaukštelio sodos, nugesintos actu arba citrinos sultimis
  • žiupsnelis druskos
  • apie 300 g miltų

Gaminimo Eiga:

  1. Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite šakute, kad nebūtų gumulėlių.
  2. Į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir sodą, nugesintą actu arba citrinos sultimis. Gerai išmaišykite.
  3. Palaipsniui berkite miltus ir minkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelipni.
  4. Iš karto galite formuoti pyragėlius ir kepti.

Įdarų Variacijos

Įdaras – tai pyragėlių širdis. Galite naudoti bet kokį įdarą, kuris jums patinka. Svarbiausia, kad įdaras būtų pakankamai sausas, kad nesugadintų tešlos.

Saldūs Įdarai:

  • Uogos: Braškės, mėlynės, avietės, vyšnios – puikus pasirinkimas vasarą.
  • Vaisiai: Obuoliai, kriaušės, slyvos – galima naudoti tiek šviežius, tiek konservuotus vaisius.
  • Varškė: Varškė, sumaišyta su cukrumi ir vanile – klasikinis ir mėgstamas įdaras.
  • Džemas arba uogienė: Puikus pasirinkimas, kai norite greito ir paprasto įdaro.
  • Šokoladas: Šokoladinis kremas, nutella arba tiesiog gabalėliai šokolado – tikras skanėstas smaližiams.

Sūrūs Įdarai:

  • Mėsa: Malta mėsa, troškinta su svogūnais ir prieskoniais – puikus sotus įdaras.
  • Bulvės: Bulvių košė su keptais svogūnais ir spirgučiais – tradicinis ir labai skanus įdaras.
  • Grybai: Kepti grybai su svogūnais ir sūriu – aromatingas ir gurmaniškas įdaras.
  • Sūris: Tarkuotas sūris, sumaišytas su žolelėmis ir prieskoniais – paprastas ir skanus įdaras.
  • Kopūstai: Troškinti kopūstai su morkomis ir svogūnais – pigus ir sveikas įdaras.

Pyragėlių Formavimas ir Kepimas

Kai tešla pakilo arba paruošta, o įdaras padarytas, galite pradėti formuoti pyragėlius.

  1. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į maždaug 0,5 cm storio lakštą.
  2. Naudodami stiklinę arba specialų formelę, išpjaukite apskritimus iš tešlos.
  3. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po šaukštelį įdaro.
  4. Sulenkite apskritimą per pusę ir užspauskite kraštus, kad įdaras neišbėgtų. Galite naudoti šakutę, kad kraštai būtų gražesni ir tvirtesni.
  5. Įkaitinkite keptuvėje aliejų arba sviestą ant vidutinės ugnies. Aliejaus turi būti tiek, kad pyragėliai būtų apsemti iki pusės.
  6. Atsargiai dėkite pyragėlius į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės rudos spalvos. Tai turėtų užtrukti apie 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.
  7. Iškepusius pyragėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Patarimai ir Gudrybės

  • Jei naudojate mielinę tešlą, įsitikinkite, kad pienas nėra per karštas, nes tai gali sunaikinti mieles.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi arba pabarstykite miltais.
  • Kepdami pyragėlius, stebėkite ugnį, kad jie neprisviltų. Jei pyragėliai ruduoja per greitai, sumažinkite ugnį.
  • Jei norite, kad pyragėliai būtų blizgūs, prieš kepant patepkite juos kiaušinio plakiniu.
  • Patiekite pyragėlius šiltus arba atvėsusius. Saldūs pyragėliai puikiai dera su arbata, kava arba pienu. Sūrūs pyragėliai gali būti patiekiami kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas.

Alternatyvūs Kepimo Būdai

Nors šis straipsnis orientuotas į pyragėlius, keptus keptuvėje, verta paminėti ir kitus kepimo būdus. Pavyzdžiui, pyragėlius galima kepti orkaitėje, ypač jei norite mažiau riebalų. Taip pat, galima naudoti gruzdintuvę, jei norite itin traškios plutelės.

Kepimas Orkaitėje

Kepant orkaitėje, pyragėliai tampa mažiau riebūs, bet kepimo laikas šiek tiek ilgesnis. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių Celsijaus. Pyragėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 20-25 minutes, arba kol jie taps auksinės rudos spalvos.

Kepimas Gruzdintuvėje

Kepant gruzdintuvėje, pyragėliai įgauna itin traškią plutelę. Įkaitinkite aliejų gruzdintuvėje iki 175 laipsnių Celsijaus. Atsargiai dėkite pyragėlius į gruzdintuvę ir kepkite apie 2-3 minutes, arba kol jie taps auksinės rudos spalvos.

Išvados

Pyragėliai, kepti keptuvėje, yra puikus pasirinkimas, kai norite greito, paprasto ir skanaus deserto. Su įvairiais įdarais ir tešlos receptais galite sukurti unikalius pyragėlius, kurie patiks visiems. Nebijokite eksperimentuoti ir atrasti savo mėgstamiausius derinius! Skanaus!