pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Eriuko kumpio marinavimas - sultingi ir skanūs receptai

Avies kumpis

B ig Green Egg kepsninė, geras avienos receptas – pavyzdžiui, šis – ir galėsite patiekti gardų valgį. Šiame recepte avies kumpio marinuoti nereikia, todėl ruošdami patiekalą neužgaišite. O mėsai atsidūrus Big Green Egg kepsninėje beliks sulaukti, kol temperatūra mėsos viduje pasieks pageidaujamą lygį.

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

VIRTUVĖ: VIDURŽEMIO JŪROS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 100 MIN.

IŠ VISO: 115 MIN.

IŠEIS: 6–8 PORCIJOS

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

Ruošiame ėrieną: česnakus sutraiškome peiliu. Prieskonius, išskyrus laurų lapus, sumaišome su actu ir aliejumi.

Mėsą gerai įtriname marinatu ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti. Geriausia – per naktį, bet jei skubate, užteks ir valandos ar kelių. Į kepimo maišą klojame laurų lapų, ant jų uždedame marinuotą ėrieną, maišą užvyniojame ir šauname kepti į 170 °C temperatūros orkaitę 2,5 valandos.

IngredientaiPatarimas

Patarimas: kepant išsiskyrusias sultis supilkite į indelį, nugriebkite riebalus, o sultinį sutirštinkite trupučiu miltų, su sviestu suminkytų į vieną gabaliuką.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiAudra parašė:

Miela Beata, norėčiau šitaip pagamintos ėriuko menties Didžiojo Ketvirtadieno vakarienei. Ar bandei šį receptą be kepimo maišo ? Norėčiau dėti į molinį puodą su dangčiu ir tiek. Dėkui

Simona parašė:Ar galima kepti visą ne pjaustytą mentę, ar visgi reikėtų susmulkinti?Ernesta parašė:Tobulas receptas! Niekad nesu gaminus erienos, taciau pagal si recepta gavosi ToooobulaVita parašė:O galima kepti folijoje?
Dėkui
Vita
Rašyti komentarą

Orkaitėje keptas ėriuko kumpis

Orkaitėje keptas ėriuko kumpis

  • Mėsą, apytiksliai kas trys cm įpjaukite (labai giliai nereikia).
  • Susmulkinkite česnaką.
  • Kumpį įtrinkite prieskoniais ir kiškite į maišą.
  • Marinuokite pora dienų.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 – 190 C kaitros (kaitra, kepimo laikas visuomet priklauso nuo orkaitės… geriau kepti su karštu oru, ventiliatoriumi).
  • Išmarinuotą kumpį gerai įtrinkite vynu bei obuolių sultimis ir dėkite į kepimo rankovę. Ten pat kiškite nelabai plonais griežiniais supjaustytą morką, stambiau supjaustytus svogūnus ir paprikas. Rankovės galus sandariai užriškite.
  • Paruoštą kepsnį kiškite į orkaitę.
  • Po valandos ar pusantros kepimo, rankovę apverskite, kad ir kita pusė mėsytės pasitroškintų vyne bei obuolių sultyse (darykite tai atsargiai, kad nesuplyštų rankovė).
  • Kad tikrai gerai iškeptų mėsytė, kepkite apie tris valandas.
  • Likus valandai (gal net trupučiuką daugiau) iki kumpio kepimo pabaigos, į orkaitę kiškite skardoje išdėliotas bulvių puseles (prieš tai bulvių puseles patepkite aliejumi bei padruskinkite).
  • Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, kepimo rankovę galite prakirpti ir, padidinę temperatūrą iki 200 C, kepsnį šiek tiek apskrudinti.
  • Kai tik kepsnys iškeps, leiskite 10 minučių „pailsėti“, tolygiai pasiskirstyti sultims ir tik tuomet pjaustykite.

Orkaitėje keptas ėriuko kumpis

GAMINIMAS

2. 54 °C. Kepkite avieną, kol temperatūra jos viduje pasieks 54 °C ~ 56 °C. Tai užtruks apie 90 min.

3. Išimkite čiobreliais ir rozmarinais pagardintą avies kumpį iš Big Green Egg kepsninės ir uždenkite aliuminio folija. Prieš supjaustydami palaikykite mėsą apie 10 min.

PATARIMAS

Dairotės gardaus garnyro? Kepti artišokai puikiai papildys Big Green Egg kepsninėje keptos avienos skonį.