pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Itališkų Virtinių Įdarytų Mėsa ar Varške Receptai

Šaltos sriubos, salotos, šerbetai pasitraukia į antrą planą, pagarbiai užleisdami vietą lėtai burbuliuojantiems troškiniams. Ankstyvą savaitgalio rytą daugelis apsikarsto krepšeliais ir klaidžioja po miškus rinkdami grybus. Vyrai ir kai kurios moterys į rankas ima medžioklinius šautuvus. Rudenį nurenkamas vaisių ir daržovių derlius. Visa tai ir dar daugiau virsta tikrais namų kulinarijos šedevrais.

Gardu valgyti itališką duoną su baravykais, aitriaisiais pipirais, citrina, mairūnu ir alyvuogių aliejumi. Pakepinkite baravykus ir sumaišykite juos su pjaustytais pipirais, citrina ir mairūnu. Virtus grybus galima apipilti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti parmezano sūriu: paprasta ir skanu. Baravykus galima patroškinti su sviestu ir su trupučiu česnako - kol pradės karamelizuotis ir lengvai paruduos. Tuomet užberti šiek tiek petražolių ir vytinto kumpio.

Galima išsivirti koldūnų su voveraičių įdaru - tai neprilygstamas rudeninis patiekalas.

Trimitėliai: Grybai Rudens Virtuvei

Trimitėliai - trimito pavidalo grybai su gilia, iki pat koto pamato įduba. Gali būti juosvai pilki, pelenų spalvos, su rusvu ar melsvu atspalviu. Auga liepos - lapkričio mėnesiais lapuočių, mišriuose miškuose su ąžuolo, buko, skroblo, lazdyno priemaiša, kartais nemažomis grupėmis. Valgomas. Dėl kietokos tramos būtina ilgiau pavirti.

Pamėginkite išsivirti paprastųjų trimitėlių sriubą. Ji verdama su kiaušiniu ir grikiais. Į karštą vandenį su šlakeliu acto įmuškite kiaušinį ir virkite, kol jis iškils į paviršių.

Moliūgų ir Parmezano Apkepas

Išbandykite moliūgų ir parmezano apkepą. Paprastas variantas: minkštimą smulkiai sutarkuokite (kaip bulvių plokštainiui), sumaišykite su varške ir kiaušiniu, įberkite mėgstamų prieskonių ir supilkite į kepimo formą, išklotą folija. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir kepkite apie pusvalandį. Prieš patiekdami užbarstykite sūrio.

Ropės Rudens Salotoms

Ropė puikiai tiks rudeninėms salotoms: šakniavaisį plonai supjaustykite ir sumaišykite su lapais. Apšlakstykite rapsų aliejumi ir citrinų sultimis, apibarstykite šviežiais prieskoniais, druska. Kitas variantas - apibarstyti ropę druska ir kepti ją orkaitėje 30-40 minučių bei patiekti su žvėriena. Jų skonis suteikia šviežumo sunkiems patiekalams, paskanina salotas.

Kukurūzai ir Kriaušės: Rudens Skoniai

Saldūs, sultingi ir universalūs kukurūzai tinka įvairiems patiekalams. Tai bene geriausi rudens vaisiai. Kriaušes nulupkite, perpjaukite išilgai ir išpjaukite sėklas. Tuomet įdėkite į šaldytuvą ir leiskite kelias minutes padžiūti. Padėkite kriaušes ant kepimo grotelių virš karštų žarijų ir kepkite kelias minutes. Patiekite su burata - itališku sūriu, pagamintu iš mocarelos ir grietinėlės, lazdyno riešutais, medumi, varške ir salotų lapais.

Slyvos: Sezono Akcentas

Ruduo - slyvų sezonas. Būtent dabar jos sultingiausios ir skaniausios. Išsivirkite slyvų padažo arba uogienės, įmeskite kelias gervuoges ir užkonservuokite. Pavirkite gervuoges jų pačių šviežiai spaustose sultyse, tačiau nedėkite cukraus. Naudokite šį viralą desertams, apipilkite juo ledus ar pyragus.

Žvėriena ir Koldūnai

Žvėriena turi daugybę įvairių poskonių, tačiau visus jos tipus jungia viena savybė: ji labai liesa. Subtilus jo kvapas atspindi rudens dvasią. Išsivirkite koldūnų, įdarytų keptais svogūnais, apibarstytais cinamonu, ir patiekite su vištienos sultiniu.

Receptai

Slyvų uogienė

Jums reikės:

  • 1.5 kg šviežių slyvų
  • 1.5 kg cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
  • 30 g sviesto
  • 100 ml šalto vandens

Gaminimas:

  1. Slyvas nuplaukite, nuskabykite kotelius, perpjaukite išilgai ir išimkite kauliukus. Supjaustykite.
  2. Imkite didelį gilų puodą, įpilkite vandens, sudėkite slyvas, supilkite citrinos sultis ir užkaiskite. Virinkite ir nepamirškite dažnai pamaišyti.
  3. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir palikite slyvas virti 40 minučių.
  4. Suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Įmaišykite sviesto.
  5. Padidinkite ugnį ir maišykite tol, kol mišinys užvirs.
  6. Toliau maišykite slyvas virdami ant didelės ugnies, kol šios pradės tirštėti ir lipti prie šaukšto bei puodo kraštų.
  7. Nuimkite puodą nuo ugnies ir uogienę supilstykite į švarius šiltus stiklainius. Įsitikinkite, kad nėra oro burbuliukų, stiklainius užsukite.

Moliūgų ir parmezano apkepas

Jums reikės:

  • 300 g moliūgo
  • 50 g sviesto
  • pusės aitriojo pipiro
  • 100 g pieno
  • 50 g grietinėlės
  • 100 g supjaustyto ir orkaitėje pakepinto moliūgo
  • 100 g parmezano sūrio

Gaminimas:

  1. Iš moliūgo išpjaukite minkštimą ir sėklas. Suvyniokite supjaustytą moliūgą į foliją su trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje.
  2. Iškeptą moliūgą kartu su aitriuoju pipiru, sviestu ir pienu įdėkite į puodą ir užvirinkite. Dalį mišinio išimkite, sutrinkite rankiniu plaktuvu ir perpilkite per sietą, kad virstų į tyrę.
  3. Paimkite 100 g supjaustyto ir orkaitėje pakepinto moliūgo ir įdėkite jį į verdantį vandenį vienai minutei. Tuomet sudėkite jį į puode likusią dalį nesutrinto moliūgo ir, jei norite, pagardinkite česnaku ir rozmarinu.
  4. Supilkite moliūgų tyrę į puode likusį mišinį. Įdėkite parmezano ir maišykite, kol mišinys pavirs į tirštą pastą.
  5. Supilkite mišinį į karščiui atsparų indą, apibarstykite parmezano sūriu ir, jei pageidaujate, dėl skonio įdėkite kedro riešutų ir džiūvėsėlių. Uždenkite indą folija arba dangčiu ir įdėkite į 180 laipsnių orkaitę 7-10 minučių.